EBOH 1 in slotfase onderuit tegen Herovina

De ene keer is de andere niet. Tegen de Alblas wist EBOH de laatste 10 minuten de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Tegen Herovina was het precies andersom. In een spannende slotfase die 2 kanten op kon, viel het dubbeltje in het voordeel van Herovina, dat nog 2x scoorde, uit een vrije trap en een penalty en met 1-3 dankbaar de 3 punten meenam naar Herwijnen.Voor de rust viel er alleen van de zon te genieten op de Schenkeldijk en bleven beide defensies moeiteloos overeind. Na rust werd de wedstrijd open gebroken door de beste speler van Herovina, aanvoerder Jeffrey van der Meijden. Een lang onderweg zijnde vrije trap nam hij achter de rug van Rayvano van der Merwe prima aan en schoot de bal in de verre hoek achter Donny van der Laars.
EBOH had tot op dat moment nog weinig afgedwongen, maar “er komt nog een EBOH kwartiertje” aldus EBOH watcher en kenner Hans de Bruin. En hij kreeg gelijk. Gijs Bregman had zelf de bal in kunnen koppen, maar legde hem terug naar Mo Salman, die hem over schoot en dezelfde Mo Salman had weer een paar mooie acties in huis, maar de finesse in het laatste tikkie ontbrak.

Inmiddels was Ricardo van de Merwe ingevallen en hij zorgde ook voor het nodige gevaar. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Ricardo van Yperen gaf een heerlijke steekpass op Wesley Ebbers, die vervolgens Wilco de Leeuw kansloos liet. EBOH ging door en rook via een fraai schot van Wesley Ebbers (gekeerd door Wilco de Leeuw) en een inzet van Ricardo van de Merwe (buitenkantje net naast) aan de winst. De goal viel echter aan de andere kant. Mo Salman ging een duel aan met Kevin Steenbruggen en de verder goed leidende scheidsrechter van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg gaf de vrije trap aan Herovina.
Specialist Jeffrey van der Meijden had vervolgens vrij zicht op zijn favoriete hoek, door een slechte en te veel ruimte openlatende muur, en schoot de bal fraai in de hoek van Donny van der Laars. Hierna kreeg EBOH nog een paar grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Ricardo van de Merwe schoot uit vrije positie net naast, terwijl ook Gijs Bregman in ideale positie voor de goal stond, maar de bal niet kreeg.

Vlak voor tijd was het over en sluiten. De goed spelende 18 jarige back Emre Aynihan tikte in de 16 Corné Erkel aan, die dankbaar viel. Kevin Steenbruggen verzilverde de penalty en zette de eindstand op het bord. Marco ten Braak was niet erg teleurgesteld:
“Wij hebben verloren van een prima ploeg, maar hebben toch lang mee kunnen doen. Ik vond het eindelijk weer eens een wedstrijd. Tegen DFC en de Alblas was het allemaal wat minder, maar wonnen we wel. Nu niet, maar het had ook andersom kunnen zijn. Af en toe zijn we niet slim genoeg. Bij de 1ste goal spelen we op buitenspel, wat we nooit doen en als je een tik krijgt in de 16 moet je vallen en niet doorgaan zoals Wesley Ebbers. Die nummer 12 van Herovina doet het wel”.

De naar Margriet vertrekkende Herovina trainer Hennie de Bruin vond zijn matchwinner Jeffrey van der Meyden vandaag slecht spelen !, en was blij met de 3 punten. “Het is altijd lekker om in de laatste 10 minuten de wedstrijd naar je toe te trekken. En verder vond ik het een hele sportieve wedstrijd. Ik heb niet 1 grove overtreding gezien en dat maak ik ook wel eens anders mee in deze competitie”

Bijzonderheden:
De wedstrijd begon met 1 minuut stilte door het overlijden van Yvonne Bekkers, trouw EBOH fan en de moeder van 1ste elftal speler Sebastiaan Bekkers.
De 15 jarige Rayvano van de Merwe, broer van de op de bank beginnende Ricardo, en kleinzoon van Jan, had een basisplaats als linksback. Aan de andere kant stond de 18 jarige Emre Aynihan. Trainer Marco ten Braak was dik tevreden over zijn jonkies.
Remy Holster heeft last van zijn heup en bekken, maar zat wel op de bank.
Patrick Welts stond als supporter achter de goal. Hij heeft 3 wedstrijden schorsing gekregen voor zijn rode kaart tegen de Alblas.

EBOH – Herovina                                      1-3

’50       Jeffrey van der Meijden           0-1
’67       Wesley Ebbers                          1-1
’82       Jeffrey van der Meijden          1-2
’87       Kevin Steenbruggen                1-3