Omgang trainings- en wedstrijddoelen EBOH

Beste trainers/leiders EBOH-jeugd en EBOH-senioren,

Dhr Jan van de Merwe loopt bij EBOH al sinds jaar en dag bij EBOH rond. Hij doet allerlei klusjes in en rondom het clubgebouw. Een van deze klussen is het repareren van de goals. Het bestuur en jeugdbestuur is daar uiteraard erg blij mee.

Echter stoort Jan zich al lange tijd aan het feit dat de goals op een verkeerde manier gebruikt worden, en vaak na trainingen en/of wedstrijden niet worden teruggezet. Ook het bestuur en jeugdbestuur snappen zijn frustratie.

Even voor de goede orde: Er wordt gebruik gemaakt van kleine goaltjes voor bv partijvormen. Maar ook de grote goals die voor de Wedstrijden van de E- en F-pupillen bestemd zijn. Bij het gebruik/opruimen hiervan op trainingsavonden en opruimen op wedstrijddagen ligt het grote probleem.
Vandaar dat het bestuur en jeugdbestuur de regels van gebruik even willen aanscherpen.
Bij EBOH hebben we 4 soorten goals om mee te trainen:
  1. Grote doelen (die vanaf de D en hoger bij wedstrijden worden gebruikt)
  2. WedstrijddoelenE- en F-jeugd (zijn bestemd voor E- en F-jeugd op wedstrijddagen)
  3. Kleine goaltjes met net
  4. Kleine goaltjes zonder net
Welke goals mogen door welke teams gebruikt worden op trainingsavonden:

Wedstrijddoelen E- en F- Pupillen:
ALLEEN door E-, F- en Minipupillen. De D- t/m A-jeugd en de Senioren mogen vanaf heden hier geen gebruik meer van maken. Zij voetballen namelijk met grote goals en kunnen van de verplaatsbare grote goals gebruik maken. Ook op het AW-veld staan grote goals. Bovendien gaan de netten van de kleine doeltjes en wedstrijddoelen E- en F-pupillen te snel kapot bij gebruik door deze elftallen. Oudere jongens schieten namelijk te hard voor deze goals waardoor de netten te snel kapot gaan.

Kleine goaltjes met net:
Alleen door minipupillen en C- t/m F jeugd. Niet door B- t/m A-jeugd en senioren (netten gaan te snel kapot bij gebruik door B-jeugd en hoger).

Klein goaltjes zonder net:
Mogen door alle jeugd- en seniorenelftallen gebruikt worden.

Grote goals:
D- t/m A-jeugd en Senioren.

De keeperstrainers kunnen uiteraard van alle goals gebruik maken !

Uiteraard moeten alle gebruikte goals op trainingsavonden en wedstrijddagen weer door de trainers/leiders/spelers worden opgeruimd. Laat je spelers aan het begin en einde van de training de goals ophalen/wegbrengen. Is een kleine moeite en is ook goed voor de discipline van de spelers. Aan het begin rechts van veld 2 is een tijd geleden een stuk bos weggekapt waar de doelen netjes opgeruimd dienen te worden. Het opruimen betekend ook dat de velden op een normale manier gemaaid kunnen worden en het All Weatherveld gerold kan worden. Staan er goals dan zal de gemeente namelijk om de goals heen maaien en dat komt uiteraard niet ten goede van de velden. De twee E- en F-wedstrijddoelen die bij het hoofdveld staan mogen daar blijven staan voor als een van de E of F jeugdteams op het hoofdveld een wedstrijd heeft. Nogmaals, de rest van de doelen moeten na trainingen en wedstrijden opgeruimd worden op de daarvoor bestemde plaats. 

Wij gaan er vanuit dat iedereen zich hieraan zal gaan houden. Dat scheelt Jan vd Merwe een hoop reparatiewerk. Houden wij ons hier niet aan dan zal Jan zijn reparatiewerkzaamheden (die hij een paar keer per jaar uitvoert) stop zetten en zijn wij allemaal de dupe hiervan.
Graag willen wij van alle trainers en/of leiders een bevestiging via mail dat men zich hieraan zal gaan houden.
Mvg,
Bestuur en Jeugdbestuur