EBOH 1 nestelt zich in de kopgroep

In een wedstrijd met 2 gezichten pakte EBOH opnieuw de volle buit met een mooie 1-4 zege op Heukelum.  Door de overwinning staan de jongens van René Ebbers en Ries Fok op een keurige 4de plaats met 1 puntje achterstand op de koplopers Roda Boys, Pelikaan en Woudrichem. Alle reden voor tevreden gezichten na afloop, maar dat was in de rust wel anders.

De “verwende” EBOH supporters klaagden over het magere spel in de 1ste helft met te veel ruimte tussen de linies en veel slordigheden in elke linie. Heukelum met in de gelederen de sterk van achter naar voren opstomende clubheld Sil van Putten en de van Ijsselmeervogels teruggekeerde gevaarlijke spits Ferry Meijdam, was de slimmere en betere ploeg.  Al na 4 minuten profiteerde Ferry Meijdam van twijfelend optreden in de defensie met een heuse flipperkastgoal. Sporadisch kwam EBOH voor het doel van Yoerik van ’t Pad en een mooie kans was er voor Ricardo van Yperen, maar hij vond slechts het zijnet. Heukelum was op zoek naar meer, maar Jan Arie Kouwenhoven liet zich niet meer passeren.

Hoe anders werd het na rust. De “conducteurs” Fok en Ebbers hadden de jongens er op gewezen dat  de tussenstations niet overgeslagen mochten worden en dat we van de “intercity” tactiek overstapten naar de “stoptrein”. En met succes. Heukelum was geen schim meer van de ploeg uit de 1ste helft en EBOH denderde op het doel af en was snel succesvol.  Thomas Keuter tikte vanaf rechts in 1x voor op het hoofd van de mee opgekomen Jesse Rensen en de gelijkmaker was een feit.
Het tweede wapenfeit kwam van de voet van aanvoerder Jeffrey Monster. De” Frenkie de Jong” van EBOH , Thomas Keuter, knalde de bal vanaf links tegen de binnenkant van de kruising en Jeffrey volleerde de terugspringende bal in het doel. Sil van Putten rook nog een keer aan de gelijkmaker na een fraaie ééntwee, maar Jan Arie versperde de doorgang. De 1-3 was van grote schoonheid.
De wereldpass op Junior Calmera kwam van Jordi Fok en Junior bediende eindstation Wesley Ebbers, die heerlijk afdrukte.  Jay Tahloe maakte de middag nog mooier. Hij stoomde op door het midden en liet met een geplaatst schot Yoerik van ’t Pad kansloos.

Ries Fok vertelde tegen de AD  sportverslaggever  op een vraag of hij altijd zo luidruchtig is, dat coaching hard nodig is voor deze groep. “Ik zou ze graag laten gaan, maar je moet ze scherp houden, ze moeten de wedstrijd leren lezen en schrijven, dat zag je de 1ste helft. En dan pakken ze het op na rust en dan is het weer genieten voor ons” .

Volgende week is er een beker/inhaalprogramma en oefent EBOH thuis tegen Meerkerk. De dinsdag er na komt Wieldrecht op bezoek. ”We moeten in ons ritme blijven en alle jongens moeten voldoende speeltijd krijgen”, sprak de andere stralende hoofdtrainer René Ebbers, die afsloot met de wijze woorden “En dan gaan we nu eerst een biertje pakken”.

Heukelum – EBOH                         1-4

’4            Ferry Meijdam                 1-0
’50          Thomas Keuter                1-1
’58          Jeffrey Monster                1-2
’78          Wesley Ebbers                  1-3
’80          Jay Tahloe                         1-4

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Henny Otto, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter (Reggie de Windt), Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Regga Regales), Wesley Ebbers, Mo Salman, Junior Calmera (Jay Tahloe)