**UPDATE** – EBOH jeugd wint ook op het WK Karate!

Alle kleuren hebben ze met z’n drieën gehaald! Een gouden, een zilveren en een bronzen medaille!

Gisteren (zaterdag) hebben Jaymi, Tarik en Myron hun toernooi om het wereldkampioenschap afgewerkt. De jongste van de drie mocht als eerste aan de bak. Myron wist al zijn poule partijen te winnen en ging daarmee soeverein naar de finalepoule. In de bloedvorm die hij eerder in het toernooi liet zien, leek het goed mogelijk om de eerste plaats te bemachtigen. Helaas was er een moment van verwarring toen een teamgenoot voor controle naar het ziekenhuis moest, precies toen Myron zijn partij moest vechten. In de consternatie kreeg hij te maken met gebrekkig materiaal, en daardoor liep het helaas in deze partij mis. Ondanks het verlies won Myron de bronzen plak, én hij werd uitgeroepen tot meest talentvolle vechter van het hele toernooi!

Daarna was het de beurt aan Jaymi. Dit beest kwam al net zo goed door de poulefase heen als zijn jongere broertje. Een tegenstander van hem werd zelfs gesignaleerd met een arm in het gips, dus in die poulefase heeft Jaymi flink huis gehouden. Zijn tegenstander in de halve finale heeft hij de hele mat over gejaagd, en ook in de finale was Jaymi oppermachtig. Deze topper heeft dus gewoon goud gewonnen en mag zich wereldkampioen noemen! Heel goed gedaan natuurlijk en van harte gefeliciteerd namens de hele club!

Als derde kwam Tarik in actie. Ook Tarik kennen we bij EBOH als een ongelofelijk sterke kerel natuurlijk. En dat hebben ze daar in Hongarije inmiddels ook door! Door al zijn partijen te domineren en natuurlijk te winnen wist ook Tarik de finalepoule te halen. Eenmaal in die finalepoule ging hij gewoon door waar hij gebleven was; winnen. De tegenstanders kregen het stuk voor stuk zwaar te verduren en moeten gewoon pijn hebben als ze eenmaal weer thuis zijn. Ook Tarik vocht in de finale en ook in die finale joeg hij zijn tegenstander de hele mat over. Pas in de laatste 10 seconden zag deze knul een gaatje om toe te slaan, en dat kostte Tarik helaas de partij. Toch komt ook Tarik met een hele mooie verdiende zilveren medaille naar huis terug, en maakt zo het trio medailles compleet.

Nogmaals namens de hele club van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! De hele club is ongelofelijk trots op jullie!

De Jeugdcommissie.