EBOH wint eindelijk een keer van Miguel Munoz

De kleine sympathieke trainer van Drechtstreek ging er prat op om in zijn tijd als trainer bij Groote Lindt en Drechtstreek altijd van  EBOH te winnen. Tot zaterdag 27 oktober. EBOH boekte een fraaie 4-1 zege op de club net over de brug. “Mijn contract loopt af dit seizoen, ha, ha” reageerde de trainer, maar even serieus, dit is alles wat we kunnen brengen op dit moment, niet meer en niet minder”, doelend op 7 afwezige spelers en het vertrek of stoppen van bepalende spelers zoals Michael Slingerland en Damien Vereecken. “We moeten er gewoon 3 onder ons houden”

De start van EBOH in de regioderby was van hoog niveau. De ene na de andere mooie aanval rolde af op het doel van Joris Moesman (ex GSC/ODS), die al na 5 minuten moest vissen. Junior Calmera draaide vanaf links naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek. Binnen het half uur was het nog 2x raak. Junior Calmera gaf nu de assist aan Thomas Keuter voor de 2-0 en bij een vloeiende combinatie door het midden was Thomas Keuter niet zelfzuchtig en stelde Junior Calmera in staat om zijn 2de goal te maken. Tussen de bedrijven door liet Drechtstreek af en toe iets van zich laten horen. Yunus Ekiz schoot een mooie kans voorlangs en Mark Kunst kopte na eerst een afgekeurde goal de 3-1 prima binnen na een voorzet op maat van Victor Rijneveen. De score had voor rust nog hoger uit kunnen vallen, maar Jesse Rensen knalde op de paal en Leroy Verkerk stuitte op doelman Joris Moesman en zag de vrijstaande Jeffrey Monster over het hoofd.

In de 2de helft was het wachten op de definitieve beslissing, maar die bleef nog even uit en Drechtstreek kon af en toe aan de 2-3 ruiken, die er niet kwam, ook niet na een te zachte terugspeelbal van Mo Salman, die gered werd door Jan Arie Kouwenhoven. Ondertussen trakteerde Jeffrey Monster met een slim balletje Wesley Ebbers vrij voor het doel en hij lobde de bal over de doelman heen. Via een flipperkast werd de bal nog van de doellijn gehaald. Het hoogtepunt en de definitieve beslissing kwam alsnog.
Jordi Fok stoomde op langs de lijn, gaf de bal voor aan Jeffrey Monster, die controleerde en Ricardo van Yperen in staat stelde om af te drukken. EBOH had ten opzichte van vorige week 3 mutaties. Jordi Fok was weer terug en er waren basisplaatsen voor Junior Calmera en Henny Otto. Jeffrey Manzanares, Regga Regales, Reggie de Windt en Jay Tahloe begonnen op de bank. Ries Fok: “Dat is het voordeel van een bredere selectie. We kunnen nu blessures, ziekte en maar 1x trainen opvangen, dan stellen we een ander op”.

De 1ste helft was van ons op 1ste klas niveau, de beste tot nu toe, daarna was het consolideren en definitief beslissen. Mooi toch, 12 punten en we zetten Drechtsreek op 6 punten achterstand”. Scheidsrechter Matthijs Klerks floot uitstekend en kon de kaarten op zak houden.
“Dat was in de openingswedstrijd Roda Boys – Nivo Sparta die ik floot wel  anders, de spelers klapten er bovenop vanaf het begin en daar moest ik er wel een paar trekken”.
Miguel Munoz die gecharmeerd was van het spel van Jesse Rensen, vertegenwoordigde samen met zijn assistent en onze oude superspits Bart Toom ook het bestuur van Drechtstreek na afloop. “Een goede organisatie begint aan de top”, indirect wijzend naar de bestuurlijke perikelen. Voorzitter Jurian Duijzer en bestuurslid Technische Zaken Ad Sieses hebben hun vertrek aangekondigd en er is ook nog een vacature bestuurslid algemene zaken.

En natuurlijk werd er flink gedold en oude herinneringen opgehaald. Hans Schoon wist zich nog te herinneren dat er speciaal een stopcontact in de kleedkamer moest komen voor Kojak Bart Toom ten behoeve van een föhn en Bart sprak over de geweldige kerstavonden met Gerard Joling. En in de kantine was het uitermate gezellig onder begeleiding van de zanggroep “De Baloren”.  Volgende week reist EBOH af naar Heukelum.

EBOH – Drechtstreek

’5 Junior Calmera 1-0
’11 Thomas Keuter 2-0
’28 Junior Calmera 3-0
’36 Mark Kunst 3-1
’69 Ricardo van Yperen 4-1

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Leroy Verkerk (Jeffrey Manzanares), Henny Otto, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Regga Regales), Wesley Ebbers ( Reggie de Windt), Mo Salman, Junior Calmera

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspeler:  Jay Tahloe
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan