EBOH 1 heeft het niet meer in eigen hand

De stunt tegen ZBC’97 kreeg geen vervolg. De andere kampioenskandidaat NSVV zegevierde met 1-2 op de Schenkeldijk en wacht een prachtige apotheose volgende week, als ZBC’97 met nog maar 1 puntje voorsprong voor de laatste wedstrijd naar Numansdorp komt. Voor EBOH liggen de kaarten anders. Door de verrassende 1-5 zege van ’s Gravendeel bij VVOR zijn de Seuters weer over EBOH heen gesprongen. Dat betekent weer de vervelende 11de nacompetitieplek met 1 punt achterstand op ’s Gravendeel en 2 punten achter op YVV Zwervers.
Voor de laatste ronde gaat EBOH naar het al gedegradeerde Swift Boys, ’s Gravendeel ontvangt SSS en YVV Zwervers speelt thuis tegen GOZ.
Winst is noodzakelijk en de concurrentie moet punten verspelen.

Op de eerste warme speeldag van het jaar, met zelfs drinkpauzes, liep EBOH al vroeg achter de feiten aan. Joey Hughes kwam uit zijn doel om de bal voor de voeten van Erik van Arendonk weg te schieten, maar schoot hard tegen Erik op, waarna de bal in het doel verdween. Kort daarop volgende een nieuwe tegenslag. Jordi Fok kreeg in het begin bij een duel in de lucht een tik en verzwikte zijn enkel bij het neerkomen. Hij probeerde het nog wel even, maar moest toch noodgedwongen naar de kant en dat betekende een forse aderlating. Zijn vervanger was Vincent Mutter, die al een wedstrijd in de benen had.

De 1ste helft verliep verder uiterst rommelig, met voortdurend blessurebehandelingen.
Joey Hughes moest nog een keer gestrekt voor een schot van Mitchel Louwerens en   Michael Nijssen schoot de bal bij de paal van de lijn na een schot van Ricardo van Yperen.

Na rust speelde EBOH beter, zonder tot echt grote kansen te komen.  De kopballen en schoten van Jesse Rensen  gingen over en naast.  Regga Regales kreeg wel een aardige na een voorzet van Wesley Ebbers, maar verspeelde de bal. De leiding van scheidsrechter den Hartog had ook een negatieve invloed op het spel van de Rood Zwarten. De leidsman floot voor elke klapscheet en soms helemaal niets. En als de aanvoerder er dan iets van zegt in nette bewoordingen krijgt hij geel.
De grootste ergernis voor EBOH was het niet toekennen van een strafschop. Suayip Yaman  controleerde de bal rond de penaltystip na een mooie voorzet van Leroy Verkerk. Zijn schot had zeker doel getroffen als een arm van een NSVV verdediger de bal niet had tegen gehouden. Iedereen zag het, maar de man die er over gaat reageerde niet. Ondertussen was EBOH overgeschakeld naar man tegen man en 4 spitsen, met de inbreng van Remy Holster en Bram Wouters. Noodgedwongen, omdat de andere centrale verdediger Frank Teunissen ook met een zware enkelblessure het veld af moest.

In plaats van 1-1 werd het 10 minuten voor tijd 0-2. Mitchel Louwerens  zette perfect voor op Kelvin van der Giessen die keihard de trekker overhaalde. De controle van Bram Wouters en de assist op Remy Holster, die Melvin Kruythof passeerde, bracht de stand nog terug tot 1-2. De tijd en uitstekende verdedigende organisatie van NSVV lieten verder niets meer toe, EBOH op een mooie zomerse dag in de donkere wolken achter latend.
De vorige week nog lachende en nu weer somber kijkende Hoessin Jouhri: “We hadden niet de vorm van ZBC, en NSVV is natuurlijk een goede ploeg. Met de snelle 0-1 speelden wij hun in de kaart en kunnen zij het favoriete spelletje spelen. De 2de helft hebben we meer gebracht en verdienen wij in ieder geval een penalty. Een zuivere handsbal en hij geeft hem niet. Schandalig gewoon, ook al die pietluttigheden tegen, maar ik heb me verder ingehouden. En tegen 12 man en een goed georganiseerde ploeg is het natuurlijk een moeilijke opgave. Extra zuur zijn de zware blessures van Jordi en Frank die we aan deze wedstrijd overhouden”

EBOH – NSVV 1-2

‘7 Erik van Arendonk 0-1
’80 Kelvin van der Giessen 0-2
‘90+2 Remy Holster 1-2

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen (Bram Wouters), Patrick Welts ,Jeffrey Manzanares, Jordi Fok (Vincent Mutter),(Remy Holster), Ricardo van Yperen, Suayip Yaman, Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen
Reservedoelman Kevin Emde en reserve Joeri van Kordelaar