EBOH 1 geeft te veel weg

Drie mooie doelpunten waren niet genoeg om YVV Zwervers  op de knieën te krijgen. De ploeg uit IJsselmonde schoot er 4 in na defensieve flaters van EBOH en deed de vervelende 4de plaats van onderen weer over aan de Dordtenaren. Vorig seizoen wist EBOH nog 2x te winnen van Zwervers en vervulde het haar sportieve plicht door van GSC/ODS te winnen, waardoor de Rotterdammers de gelegenheid kregen om zich via de nacompetitie te handhaven in de 3de klas.

Zwervers kwam niet naar de Schenkeldijk om hiervoor kadootjes uit te delen en back Stivan Silva profiteerde al na 5 minuten van het slecht wegwerken van een vrije trap die in het 5 metergebied viel. Hij schoot van dichtbij binnen. EBOH begon daarna aan zijn beste fase en speelde een half uur met snel combinatievoetbal de tegenstander zoek. Wesley Ebbers raakte de bovenkant lat, de solo van Regga Regales strandde op doelman Luke van der Steen en de 3de poging zat er in.
Ricardo van de Merwe kopte een vrije trap van Leroy Verkerk schitterend binnen. De af en toe ongrijpbare Ricardo, die in de vorm van zijn leven is, was een plaag voor de Rotterdamse defensie en toen hij even later weer vrij kwam, verwerkte Luke van der Steen  de inzet half en kon Patrick Welts de 2-1 binnen koppen.
De goed gevulde tribune, met dankzij de hekken en borden nu eindelijk vrij zicht, ging er even voor zitten en wachten op de 3 en 4-1. Die kwam er helaas niet. EBOH zakte terug en bood Zwervers de gelegenheid om terug te komen. Een inzet van aanvoerder Yannick Esajas ging net naast en een kopbal raakte de paal. Donny van der laars plukte nog een bal van de voet van Thommy Kellerman, maar stond er bij en keek er naar toen Soufian el Majjaoui van 25 meter uithaalde op slag van rust.

Na rust kon EBOH niet meer het niveau halen van de 1ste helft, maar kwam wel weer op voorsprong door een mooi verdekt schot van uitblinker Ricardo van de Merwe. Er kwamen zelfs mogelijkheden op 4-2 na 2x voorbereidend werk van Regga Regales. Ricardo van Yperen schoot, en Leroy Verkerk kopte helaas naast. Een pijnlijk moment bracht Zwervers weer terug in de race. Donny van der Laars speelde Emre Aynihan aan, waar een lange bal beter op zijn plaats was geweest en Emre liet zich de bal ontfutselen. Op de rand aan de zijkant van de 16 maakte hij een overtreding om de bal weer terug te veroveren en scheidsrechter van Eersel vond het een centimeter er binnen en legde de bal op de stip. Soufian Bouchnafa zette Donny van der Laars op het verkeerde been.

Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-4 toen back Marco van Lien van 20 meter vrij kon inschieten. Daarna trok Zwervers alle registers open om de wedstrijd winnend over de streep te trekken.  De uitgebreide blessurebehandelingen volgden elkaar snel op en het balletje vasthouden bij de cornervlag zorgde ook voor de nodige irritaties.
Scheidsrechter van Eersel, die vorige week nog de topper BVCB-SC Feyenoord mocht leiden in de 2de klas trok wel tijd bij, maar trad verder niet op tegen het spelbederf. Dat deed hij wel tegen de mekkerende EBOH’ers met 5 gele kaarten. De man uit Ridderkerk was alles behalve een thuisfluiter. Hij floot een goede 1ste helft, waarin hij liet voetballen en een mindere 2de met te veel pietluttigheden, maar het voert te ver om de schuld bij de arbiter te leggen.
EBOH geeft thuis gewoon te veel weg en daar ligt het probleem.  Na afloop ontstond er ook nog een opstootje in de spelerstunnel en dat was een slecht voorbeeld voor de ook deze wedstrijd weer aanwezige jeugd langs de kant, die als ballenjongens de snelheid in het spel houden. Dit is uniek voor het amateurvoetbal en moeten we koesteren en niet afbreken.

Hoessin Jouhri stond er verslagen bij na afloop. “Wij moeten leren verliezen en zijn mentaal te zwak. Je moet je niet laten intimideren door de tegenstander of besluiten van scheidsrechters, daar zijn we slecht in en hebben we nog een hoop te leren. Vandaag verliezen we weer eens van onszelf. Die individuele fouten moeten er echt uit en ook het reageren op irritaties”

EBOH – YVV de Zwervers                               3-4

‘5         Stivan Silva                                          0-1
’16       Ricardo van de Merwe                       1-1
’28       Patrick Welts                                       2-1
‘45+2    Soufian el Majjaoui                          2-2
’63       Ricardo van de Merwe                      3-2
’75       Soufian Bouchnafa                             3-3
’87       Marco van Lien                                   3-4

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Leroy Verkerk, Frank Teunissen (Jeffrey Manzanares), Jordi Fok, Emre Aynihan, Ricardo van Yperen, Ricardo van de Merwe, Patrick Welts, Wesley Ebbers, Wesley Loos (Suayip Yaman), Regga Regales .