EBOH 1 eervol ten onder tegen Spijkenisse

EBOH is er niet in geslaagd hoofdklasser Spijkenisse pootje te lichten in een lichtwedstrijd om een plaats bij de laatste 8 in de Regio Rijnmond Cup. Uiteindelijk noteerde de weer uitstekend leidende scheidsrechter “good old”  Bert van Rooden (“ik voel me nog te jong voor achter de geraniums”) 1-3 op het wedstrijdformulier.

De formatie van Hoessin Jouhri hield een uur lang goed stand tegen de nog op een periodetitel in de hoofdklasse azende Spijkenissenaren. En EBOH was in deze periode zeker gelijkwaardig. Het had zelf op voorsprong kunnen komen als Ricardo van de Merwe 1 van zijn mogelijkheden had benut. Hij werd regelmatig gelanceerd door onder andere Leroy Verkerk, Ricardo van Yperen en Frank Teunissen, maar faalde in de afwerking. We zullen het maar op een gemis aan wedstrijdritme houden, want tenslotte is hij er een paar weken tussenuit geweest.
Aan de andere kant tikte Joey Hughes een fraaie inzet van Sander Barragan uit de bovenhoek en redde Frank Teunissen nog een keer op de lijn.

Na rust schakelde Spijkenisse een tandje hoger en bracht het EBOH aan het wankelen.
Emir Jarasevic en Jeffrey Schenk geselden eerst nog de paal, maar rond het uur was een knal van Emir Jarasevic zelfs de uitstekend keepende Joey Hughes te veel. Even later gevolgd door weer een geslaagde doelpoging van Jarasevic.
Hoessin Youhri dirigeerde zijn mannen daarna naar voren en zo waar kon EBOH uit de druk van Spijkenisse komen en gevaarlijk worden. Toen Leroy Verkerk 5 minuten voor tijd een vrije trap keihard binnen schoot, keerde de hoop op een stunt terug. Dezelfde Leroy mikte in de loop naar het doel naast en een vloeiende aanval via Ricardo van Yperen en Leroy Verkerk eindigde op het hoofd van invaller Jordi van Dyck. Hij kopte helaas in de handen van doelman Dyron Bijl.


In blessuretijd tikte Jazzy Adams de beslissende 1-3 binnen. Spijkenisse neemt het in de kwartfinale op tegen BCVB. Bij EBOH ontbraken Patrick Welts en Regga Regales wegens blessures en kregen de talentvolle jeugdspelers Seffa Hira en Joeri Kordelaar speeltijd.

Jordi van Dyck is ook eindelijk op de weg terug na een lange blessure.
Zaterdag 16 april is EBOH vrij en op 23 april wacht de lastige uitwedstrijd tegen Sparta, dat bovenaan staat in de 3de periode.

EBOH – Spijkenisse 1-3    

’60 Emir Jarasevic 0-1
’65 Emir Jarasevic 0-2
’85 Leroy Verkerk 1-2
’90+1 Jazzy Adams 1-3