EBOH F1 heeft moeite met lastig Unitas ….maar wint weer!

Maandag 11-4-2016

Unitas F1 – EBOH F1

Kort na de wedstrijd tegen Groot Ammers moest EBOH F1, twee dagen later al, op een maandagavond in Gorinchem hun inhaalwedstrijd afwerken tegen Unitas F1, ergens in februari afgelast vanwege een bevroren veld. De weersomstandigheden waren het hele weekend al prachtig en dat gold ook voor de maandag. De vrees bestond bij ouders en coaches dat we wel eens vast zouden kunnen komen te zitten in de dagelijkse file op de A15 richting Gorinchem. Ondanks een zwaar ongeluk op de A15 richting Rotterdam, bleek de file bij Papendrecht N3 er in het geheel niet te staan en konden we onafhankelijk van elkaar ruim een uur vantevoren op het terrein van Unitas aanwezig zijn. Theo en Evelien hadden broodjes klaargemaakt. Gezien de omvang van de pakken brood stonden sommige ouders verwachtingsvol toe te kijken. Niet dat het toekijken er iets toe deed. Schaamteloos!

In ieder geval waren we ruim op tijd, al moesten we nog wel even wachten op Marcel en Vince. Beide papa’s gingen gewoon op tijd weg van huis, een uur later dan alle anderen en hebben zich gewoon niet gek laten maken door de TeamManager, die al om half 5 uit Dordrecht was weggereden en rond 5 uur bij de parkeerplaats van Unitas aankwam. Beetje overdreven, hoor. Het was overigens best wel gezellig, maar op een bakje koffie moest wel even worden gewacht. De kantine ging pas om half 7 open. Daar kan Unitas weinig aan doen overigens, maar ja, als je dan toch al zo vroeg bent, ga dan even wat halen in de buurt. Als je van een moeder moet vernemen dat er een groot winkelcentrum in de buurt ligt, kleine moeite toch?

Gelukkig waren we vandaag wel weer helemaal compleet en helemaal gezond verklaard. Weinig pijntjes en virusjes en dus konden we vandaag op volle sterkte voetballen en onze best doen om de 3 broodnodige punten in de race om het kampioensschap binnen te halen. De voorbespreking in de riekende kleedkamer zorgde wel voor wat hilariteit. Smartie, ben je weer naar de WC geweest? Of een poepje gelaten? De mannetjes hadden er de grootste lol in om de coach eventjes voor gek te zetten. Ondertussen hielden ze allemaal hun neus tussen duim en wijsvinger en gelukkig voor hen maakte Smartie er geen foto van. Ze noemen me Smartie, want dat is een veel leukere naam dan Martin. Zo nu en dan kunnen ze best wel grappig zijn die kleine monstertjes. Zei ik monstertjes? Ach, dat is toch ook gewoon zo?

Even later begonnen we serieus met de wedstrijdbespreking. De puntjes werden even goed op de i gezet. Beetje rare uitspraak overigens, de puntjes op de i. Er staat maar één puntje op. Maar de verdedigers werd nogmaals op het hart gedrukt om bij balverovering snel uit te verdedigen en niet door het midden. De aanvallers werd op het hart gedrukt om niet te veel vooruit te lopen en onbereikbaar te worden. We gaan er vandaag voor zorgen dat elke tegenstander met bal wordt lastiggevallen en gehinderd, we gaan vandaag niet staan toekijken hoe zij gevaarlijk worden en wij niet ingrijpen. En vooral jongens? Combineren, combineren en nog eens combineren….

De wedstrijd begon precies op tijd en vanaf het eerste moment nam EBOH F1 het heft in handen en drukte Unitas achteruit. Na 3 minuten al schoot Delano op de paal en sneed Enzo meermaals als een mes door de boter door de verdediging van Unitas. De acties waren niet elke keer succesvol, maar de intentie om meteen toe te slaan was aanwezig en de verdediging van EBOH F1 zat bovenop elke beginnende aanval van Unitas. In de 5e minuut brak Enzo nogmaals door de verdediging en stelde Delano met een handig passje in staat om zijn eerste kans te verzilveren. Delano maakte er dankbaar gebruik van en zette de 0-1 op het scoreboard. De eerste klap is een daalder waard! Kleine kansjes volgden elkaar op en EBOH F1 liet er geen misverstand over bestaan wat zij vandaag in Gorinchem hadden te zoeken. In de 8e minuut kreeg Vince nog een behoorlijke kans om de score op te krikken, maar hij handelde te traag en werd bij het schot te veel gehinderd. De enige speler van Unitas die EBOH F1 meer dan één keer van succes afhield, was de uitstekende keeper van Unitas F1. Deze jongen is een groot talentje en ‘eigenhandig’ zorgt hij voor ‘het in leven houden’ van de kansen van Unitas in deze wedstrijd. Zonder hem was de score al veel hoger uitgevallen in het begin van de wedstrijd.

De eerste helft werd al in de 14e minuut bekroond met een prachtige aanval. Eén uit het boekje en een aanval die de coaches al maanden voor ogen hebben. De ultieme combinatie. Alles in een keer en op gevoel. Uitverdedigen door Ömer met een handig passje op Delano op links, voorzetting met een zuivere pass op Noah, die op de middellijn de bal met de binnenkant van zijn linkervoet in de loop van Enzo meegeeft, die alleen nog maar het laatste stukje naar de keeper hoefde te overbruggen en hij schoot de bal keihard in de korte linkerhoek. 0-2. Fantastisch samengespeeld en snel en zuiver uitgevoerd. De handjes vanaf de zijkant op elkaar en een heel verdiende voorsprong als gevolg. We houden het de jongens elke keer voor, de enige manier om elke tegenstander op te rollen is door overdreven veel met elkaar samen te spelen en de tegenstander daarmee kansloos te laten. Jammer genoeg komen deze combinaties te weinig voor, want ook vandaag liepen de combinaties stroef en niet als vanzelf.

Nu is wel zo dat de 0-2 een licht vertekenend beeld weergaf van de wedstrijd tot dan toe. Het was zeker niet zo dat Unitas voor spek en bonen meedeed. Hun inzet is groot en keer op keer werd getracht om EBOH F1 vast te zetten en het uitverdedigen moeilijk te maken. Hun kracht ligt voornamelijk op aanvallend vlak en verdedigend staan ze te vaak té ver naar voren, wanneer hun tegenstander zich aan de druk weet te ontworstelen. Dat kost natuurlijk punten. Toch zijn zij stuk voor stuk heel behendig in het omspelen van verdedigers en het is dat de verdediging van EBOH F1 zich niet gauw laat verschalken, want anders zouden ze veel meer moeite hebben met Unitas. Voor ons coaches was Unitas voorafgaand aan de competitie de ploeg om te verslaan deze voorjaarscompetitie, gezien de door hen behaalde resultaten in het najaar 2015 en de bekercompetitie. Het is duidelijk geworden dat ze niet aan deze verwachting konden voldoen.

In een onbewaakt ogenblik uit een corner moest de bal door EBOH F1 gewoon worden weggewerkt, maar in deze fase stonden de EBOH spelers weer een beetje toe te kijken hoe de bal door Unitas telkens werd opgepakt. 3 man staan toe te kijken hoe 1 aanvaller de bal op het doel schiet en ondanks de puike redding van Kai, die de bal met zijn voeten tegenhield, werd de afketsende bal door een ander aanvaller van Unitas het doel ingelopen. 1-2. Erg onnodig en jammer voor Kai. Kai wil graag de minst gepasseerde keeper blijven en wij geven hem groot gelijk. Een beetje tegen de verhouding in, maar een doelpunt tegen krijgen. Tja, dat kan altijd gebeuren. Niet treuren, niet de koppies omlaag en gewoon weer opnieuw proberen om de tegenstander te knakken door er zelf een schepje bovenop te doen en de score weer meer in balans te krijgen. Het ging de laatste 5 minuten niet echt makkelijk meer. Natuurlijk zag Unitas haar kans schoon om er een schepje bovenop te doen, want het is natuurlijke veel leuker om de stand gelijk te trekken. Maar daar hadden Marcel, Mitchell en Ömer even geen boodschap aan. Met 1-2 werd de kleedkamer opgezocht.

De coaches deden opnieuw in het praatje uitleggen dat de eerste pass die je geeft om een een-twee op te zetten, bijna foutloos moet zijn. Want als de start misgaat, gaat de hele een-twee mis en wanneer dat blijft gebeuren, dan kom je in de problemen. Plus het is de snelste manier om onder de druk van Unitas uit te komen. De aanvallers van EBOH F1 werd er op gewezen dat aflopen op de keeper niet betekent dat je zélf moet afronden, houd vooral ook je medespeler in de gaten, zeker wanneer je in een slechte positie staat!

Passeer de keeper op, denk er niet te makkelijk over, deze jongen staat goed te keepen, dus schiet in de uiterste hoek of passeer hem…. Opnieuw treffen we een ploeg met een keeper, die moeilijk te passeren is. Maar daar zit ook een grote uitdaging in voor de aanvallers. En zo is het ook weer.

De tweede helft was een vrij gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide partijen elkaar goed in evenwicht hielden. De kansen die EBOH kreeg, werden niet goed uitgespeeld. Delano had, ondanks zijn vroege doelpunt, geen goede dag. Op de een of andere manier wilden de juiste passes maar niet goed van zijn voeten vertrekken en jij op het middenveld een beetje pech in de duels. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Noah en Vince lieten verschillende zaken zien. Noah bemoeide zich vaker met de opkomende verdedigers dan Vince, want Vince was vandaag zo af en toe niet helemaal aanwezig. Waarschijnlijk zal zijn conditie een beetje zijn aangetast door zijn enkelblessure, want het opjagen van een aanvaller werd sneller opgegeven dan de coaches voor ogen hadden. Enzo werd een beetje moedeloos van die keeper, want hij was al een paar keer op hem gestuit en dat vinden spitsen meestal niet zo leuk. Ook Enzo niet. Maar hij zou zijn ‘wraak’ nog krijgen.

Halverwege werd duidelijk dat EBOH zijn kansen moest gaan verzilveren, want de verdediging van EBOH F1 knakte niet, maar kreeg het wel voor zijn kiezen. Dankzij de ingrepen van vooral Mitchell en Marcel werd Kai gespaard voor verdere tegendoelpunten, want Kai kan echt met zoveel woorden zeggen dat ie een slechte dag had, terwijl je met 8-1 als team wint. Maar dat ene doelpunt hè, dat zit hem dan zo dwars.

Vandaag vond ik Ömer weer één van zijn betere wedstrijden spelen. Nog steeds kampens met een licht conditietekort en heel af en toe staat ie té ver naar voren, maar zijn duelkracht is echter weer behoorlijk toegenomen. Marcel, die toch al elke wedstrijd een ruime voldoende haalt, probeerde vandaag iets vaker mee te gaan in een aanval. Ook Marcel wil een keer een doelpunt maken en dat snap ik wel.

Elke wedstrijd doelpunten voorkomen wil je ook weleens afwisselen met de bloemen van het winnende doelpunt. Misschien lukt het nog Marcel, wie zal het zeggen.

In het tweede deel van de tweede helft brak EBOH F1 voor de zoveelste keer uit, maar nu stond de verdediging van Unitas helemaal verkeerd en wanneer je Enzo over het hoofd ziet en hij krijgt de bal simpel van Delano mee in zijn sprint naar voren, tja, dan is er weinig kruid tegen gewassen. Je moet dan wel een héééle snelle verdediger in je ploeg hebben om hem bij te halen. Dat lukt je niet. Enzo draafde gewoon als een renhond recht op de keeper af en onthield de hem achterna geroepen aanwijzing: “Schijnbeweging!!”. Vlak vóór de keeper een beslissing moest nemen van blijven staan of niet, reageerde hij op de schijnbeweging van Enzo, ging naar de grond en Enzo tikte de bal links van de keeper, nét buiten zijn bereik, en tikte de bal daarna eenvoudig met zijn zwakke linkerbeen het doel in. 1-3 en wedstrijd gelopen.

De uitslag oogt makkelijk, maar Unitas gaf vandaag goed partij en ikzelf kan natuurlijk niet zeggen dat zij meer verdienden, want ik ben voor EBOH en mijn beoordeling is er eerder één van: “Terecht dat EBOH wint, maar niet makkelijk. Zeker niet makkelijk!!”.

Zaterdag 16 april as. speelt EBOH F1 haar voorlaatste wedstrijd tegen de enige ploeg in deze competitie, die de volledige 3 punten van EBOH wist af te snoepen. De Alblas wordt as. zaterdag op hun eigen terrein bestreden om 10.00 uur plaatselijke tijd. Een zeer belangrijke wedstrijd voor EBOH F1 in hun race om het kampioensschap met Groot Ammers. Kom uw favoriete EBOH team aanmoedigen om hen te ondersteunen! U treft daar dan 8 gemotiveerde voetballertjes aan en 2 nerveuze coaches, die er alles aan zullen doen om de benodigde 3 punten naar de Schenkeldijk in Dordrecht te slepen….

2 trotse coaches!!