Duwtjes worden EBOH 1 fataal tegen SSS

Twee duwtjes zorgden er voor dat EBOH geen potten kon breken tegen SSS.

Het gebeurde allemaal in de laatste 10 minuten voor de rust. Scheidsrechter Metzler zag in een onschuldig duwtje van Cyrille Elschot in het strafschopgebied een penalty en even later duwde Regala Regales tegenstander Maurice Zuidijk van zich weg, waarop de scheidsrechter rood trok.
En toen was eigenlijk de wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte wegens het overlijden van Wim Holster op 77 jarige leeftijd. Wim was meer muzikant dan voetballer, maar wel 73 jaar lid van EBOH. Met zijn verfwinkel van Rees was hij ook sponsor van de club en lid van de club van 100.

Na het gedenkmoment begon de wedstrijd alleraardigst met 2 ploegen die waar mogelijk de aanval zochten. Lars in ’t Veld van SSS schoot net naast en een snoeiharde vrije trap van Wesley Ebbers zeilde via de lat over het doel en ook Ricardo van de Merwe raakte de lat boven doelman Ricardo Minnes..  Maar vanaf de 36ste minuut werd met de gegeven strafschop alles anders.  Vriend en vijand waren er over eens dat dit een kadootje was. Emiel Elvers pakte het kadootje uit en wachtte tot Donny van der Laars een hoek koos.

SONY DSC

Nauwelijks van de schrik bekomen kreeg EBOH een volgende mokerslag te verwerken met de rode kaart van Regga Rosales.
“Ik werd aan mijn shirt getrokken en toen de scheidsrechter niet floot, duwde ik de tegenstander van mij af, dat is toch geen rode kaart?”, aldus het commentaar van Regga.  De koek was nog niet op voor EBOH. Max Luiten schoof, randje buitenspel, de bal onder Donny van der Laars door. En zo ging EBOH vol frustaties de rust in.

Na rust was het hopen op een wonder en een vroege aansluiter. Die kwam er niet doordat een kopbal van Ricardo van de Merwe opnieuw tegen de lat kwam. SSS  buitte het numerieke overwicht ook niet uit en kwam niet verder dan een paar schoten van Gijs van de Zande, die knap gekeerd werden door Donny van der Laars. Ook scheidsrechter Metzler behield hetzelfde niveau als voor de rust door voor elk wissewasje te fluiten, meestal in Dordts nadeel. De Dordtse frustatie ging ook gepaard met een aantal gele kaarten. SSS maakte ook overtredingen, maar ontving geen geel. Zij hoefden ook niet te mopperen over de arbitrage.
Donny van der Laars sprak wijze woorden na afloop. “Met dat gemopper op de scheidsrechter win je geen wedstrijden. Dan krijg je hem nog meer tegen. Wij moeten ons focussen op het spelletje”.

René Ebbers wist het na afloop even niet meer. ”We trainen scherp, de vonken vliegen er van af, we spelen vorige week hartstikke goed, hebben vertrouwen voor vandaag en dan krijg je dit. Ik was vroeger ook geen lieverdje in het veld, maar het ging wel om het resultaat. En als je tegen de scheidsrechter voetbalt in plaats van tegen je tegenstander red je het niet. Ik moet er even goed over nadenken hoe we verder moeten. We zijn nu Regga kwijt en Wesley Loos gaat naar Valencia. Dus de spoeling wordt dun.”

EBOH – SSS                                       0-2

’36 Emiel Elvers                               0-1
’43 Max Luiten                                 0-2

 

P1110401 P1110403 P1110406 P1110408 P1110411 P1110412 P1110414 P1110415 P1110416 SONY DSC

 

Foto’s SSS