Dure nederlaag EBOH 1 in Streefkerk

EBOH deed niet wat het moest doen, punten pakken van ploegen die in de buurt staan, en verloor met 3-1 van Streefkerk, dat hierdoor verder wegliep van de onderste plaatsen. De situatie voor EBOH blijft penibel als 3de van onderen met maar 8 puntjes uit 10 wedstrijden. De jonge scheidsrechter Felix uit Alblasserdam, die dit seizoen voor het eerst senioren wedstrijden mag fluiten nam in de 2de helft een aantal cruciale inconsequente beslissingen, die EBOH de kop kostte en ook het hoofd deed verliezen.
In de tijdgeest door een toeschouwer samengevat: “hij bakte er in de 2de helft geen pepernoot meer van en strooide met gele kaarten”. EBOH ontving er 7 en een rode, dus werd het ook nog eens letterlijk een dure middag.

Het duurt even voor je een parkeerplaats gevonden hebt in het lieflijke dorp aan de Lek, met 2.200 inwoners, 1 winkel, 1 kerk en 1 voetbalclub. Er zijn er ook weinig, want iedereen kan lopend naar het gezellige terrein, dat midden in het dorp ligt. De wedstrijd was nog maar net begonnen of hij lag er al in. Blijkbaar was EBOH nog niet helemaal wakker na het feest van het 95 jarig bestaan. Na geklungel achterin kreeg Martin de Jong de bal voor zijn voeten en liet Pim Versluis via de binnenkant van de paal kansloos. Na 10 minuten was het al weer gelijk. Leroy Verkerk nam een vrije trap zo hard, dat doelman Rick Reitsma de bal niet kon klemmen en Jesse Rensen was er als de kippen bij om binnen te tikken.
Kansen op de 1-2 kwamen er ook. Leroy Verkerk stuurde Johnny Granger weg en alleen voor Rick Reitsma schoot hij tegen het lichaam van de keeper op. Na nog een mooie dieptepass van Leroy snelde Johnny voorbij Pieter van den Berg en stelde Remy Holster in staat om de 1-2 te scoren.

Assistent den Haak van Streefkerk stak echter (ten onrechte) zijn vlag omhoog en scheidsrechter Felix nam het signaal over. Verder bleef Pim Versluis overeind op een inzet van Lennert de Vries.

Direct na rust kreeg EBOH weer een grote kans op een voorsprong. Remy Holster had de bal voor het intikken na een voorzet op maat van Leroy Verkerk, maar hij schoot naast. Aan de andere kant ging hij er wel in. Lennert de Vries ontving op links de bal in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Felix negeerde nu wel het vlagsignaal van zijn assistent Baris Karabulut. De voorzet van Lennert werd strak ingeschoten door invaller Joey van der Vlist en toen waren de poppen aan het dansen met de start van de kaartenregen. Keeper Pim Versluis verzocht de scheidsrechter vriendelijk om contact op te nemen met zijn assistent, en hij beantwoordde deze vraag met een kaart. Ook Baris Karabulut gaf zijn mening en werd een kwartier voor tijd zelfs weggestuurd. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger voor EBOH. Een strakke lage voorzet kwam bij Jesse Rensen via zijn voet tegen zijn arm en scheidsrechter Felix zag er een strafschop in. Swen Slob maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid en schoot de 3-1 binnen in de linkerhoek.
Toen Leroy Verkerk een vrije trap in de Streefkerk muur gesmoord zag door een speler die beide armen en vuisten gebruikte en Felix dit door de vingers zag, had de jonge leidsman het helemaal verbruid bij de Dordtenaren. Het werd meer een duel Felix – EBOH dan Streefkerk – EBOH en dan kan je nooit meer winnen. Invaller grensrechter Ab Zaada stopte er ook mee, nadat Felix hem had laten staan en Lennert de Vries alleen op Pim Versluis mocht af gaan. Pim bleef in dit duel overigens knap overeind. En ook de 3
de grensrechter verzorger Dennis Vondermans haalde het einde niet. Kortom, volop emoties, irritaties en gele kaarten. Cyrille Elschot kreeg zelfs zijn 2de en dus rood. “Ik vroeg aan de scheidsrechter of hij onder zijn blauwe shirt een shirt van Streefkerk had”.

Gelukkig bleef het verder in Streefkerk allemaal netjes en verdreef EBOH de emoties door het er binnen en buiten de kleedkamer even goed met elkaar over te hebben, welk onrecht aangedaan was.

De 3de aanvoerder Jesse Rensen, was nog zo vriendelijk om de vlag van de scheidsrechter te gaan zoeken, die ergens rond het veld lag. Bij EBOH zaten Jeffrey Manzanares (te laat op de bespreking) en Jordi van Dyck (eindelijk terug van rugblessure) op de bank. Antonio Manzanares, Emre Aynihan en Frank Teunissen zijn nog niet fit. Wesley Loos zat in het buitenland.
Trainer Hoessin el Jouhri had buiten alle emoties gezien dat het voetballend ook niet goed was.” Het liep niet op ons middenveld, te snel balverlies, waardoor de verdediging in de problemen kwam. Streefkerk was agressiever in de duels en stroopten de mouwen op. Maar dan nog hadden we hier een resultaat kunnen halen. Zij hebben nu feest en wij hadden het gisteravond, zei hij minzaam luisterend naar de jodelklanken. De overwinning voor Streefkerk kwam als geroepen als extra impuls voor het Beierse feest, dat na afloop los barstte in de kantine. De voorzitter van Streefkerk was ook in Lederhosen en gaf Hans Schoon een compliment voor het beheerste gedrag van EBOH na afloop.

Hans Schoon was er ook blij mee dat het verder niet escaleerde en met Streefkerk waren de verhoudingen uitstekend. Hij gaf aan dat EBOH 2x een wedstrijd heeft gehad (ook Groote Lindt uit) onder leiding van Felix en daarbij 16 gele kaarten zijn ontvangen. Dat had ook met 4 kaarten afgekund, maar goed hij is jong en kan gelukkig nog een hoop leren, maar daar hebben we vandaag niks aan.


Streefkerk – EBOH    3-1

‘2 Martin de Jong 1-0
’10 Jesse Rensen 1-1
’50 Joey van der Vlist 2-1
’70 Swen Slob 3-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Paul Reinders,  Mo Salman, Cyril Elschot, Nick van Wijngaarden (Jordi van Dyck), Johnny Granger, Tom Slagter (Jeffrey Manzanares), Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Joel Ricardo Cruz da Cunha) Remy Holster.
Reservedoelman: Kevin Emde

Foto’s van VV Streefkerk HIER