Dubbeldam is na 90 minuten een maatje te groot

Het laatste bekerduel bracht voor EBOH toch niet de gewenste overwinning tegen buurman Dubbeldam. Na 90 minuten spelen bleek de ploeg van oud-EBOH’er Arie van der Zouwen een maatje te groot. Ondanks een fraaie goal van Ronald Plaisier werd er met 1-2 verloren.

EBOH – Dubbeldam (zo) : 1-2

(doelpunt : Ronald Plaisier)

Het was alweer de laatste bekerwedstrijd van het seizoen. In de poule met DFC, SVW, Dubbeldam (zo) en dus EBOH (za) bleek DFC voor alle drie de ploegen een maatje te groot en was na twee wedstrijden al geplaatst. Wat restte was voor EBOH en Dubbeldam (zo) de eer van Sportpark Schenkeldijk. Al weegt “de eer” bij wedstrijden tussen EBOH en Dubbeldam wel wat zwaarden dan tussen pak ‘m beet EBOH en VVAC. Het is de Schenkeldijkderby!

28-8-10 EBOH - Dubbeldam 2

Na twee goede bekerwedstrijden van EBOH kant, werd er vandaag gemikt op een stuntje. EBOH zou proberen voor de winst te spelen tegen het op papier sterkere Dubbeldam. Daarvoor moesten de rood-zwarten wel goed uit de startblokken komen. Dat gebeurde echter na het eerste fluitsignaal niet helemaal. Al na 2 minuten Was het Joey zich moest strekken om een schot over rechts onschadelijk te maken. Een minuut later was de EBOH-goalie kansloos op een schot van Dubbeldam, de bovenkant van de lat bracht echter redding.

28-8-10 EBOH - Dubbeldam 3

Even later deelde toch ook EBOH een speldenprikje uit aan Dubbeldam. Wiliam Schrauwen had zich vrijgespeeld en lobte de bal ook op de bovenkant van de lat. Nog in het eerste kwartier kreeg Dubbeldam nog twee kansen. Een schot over en een vrije trap naast deden de thuisploeg echter weinig pijn.

28-8-10 EBOH - Dubbeldam 4

EBOH groeide wat in de wedstrijd en creëerde wat druk naar voren. Echter behalve nog een schot van William, werd het niet heel gevaarlijk. Dubbeldam kwam middels de lange bal toch er zo af en toe nog uit. Ondanks vooraf gemaakte afspraken ontstonden zodoende kansen voor de uitploeg. In de 30e minuut kon Joey een schot van Dubbeldam na een gevaarlijke uitbraak nog keren. 8 minuten later werd een dekkingsfout van Paul echter wel afgestraft. 0-1. Twee minuten later bracht het ijzerwerk weer redding voor EBOH nadat een corner niet goed kon worden weggewerkt.

Na een moeizame eerste helft met wat betere en wat mindere fasen werd er gefloten voor de rust. Cleon verliet het veld voor Marc Pirone. Sietse kwam er in voor William. Paul Reijnders schoof na rust naar de rechterkant.

28-8-10 EBOH - Dubbeldam 5

Door het inbrengen van Sietse zou EBOH meer diepgang moeten kunnen creëren, maar voordat EBOH daartoe was gekomen stond het al 0-2. Een vrije trap van Dubbeldam werd richting de eerste paal geaaid, aldaar verlengd en voor het doel kon de bal vrij worden ingetikt. Een doelpunt dat niet had mogen vallen.

Met 0-2 leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch werd EBOH wat sterker. Zo brak Paul knap door via de rechterkant na een pass van Marc Oldenburger. Zijn voorzet werd echter nipt tot corner verwerkt.

28-8-10 EBOH - Dubbeldam 6

In de 60e minuut verving Tim Stok, Patrick Bijl en werd gelijk gevaarlijk. Zijn eerste offensief betrof een schot voorlangs. Niet veel later kon ook een mooie combinatie tussen Ronald en Sebas net niet wordena afgerond.

In het vervolg schoot de gretig spelende Tim weer voorlangs na een steekbal van Sietse en een schot uit de draai van Marc Oldenburger op 7 meter van het doel zweefde over. Uiteindelijk was het een indirecte vrije trap van aanvoerder Ronald die EBOH van de akelige nul bracht. Na tikje van Marc Oldenburger schoot Ronald een pegel in de rechterbovenhoek zijn tweede goal van het bekertoernooi binnen. Dat bracht de eindstand op 1-2.