Luxe positie voor het nieuwe seizoen

Het is inmiddels een maand geleden dat de voorbereiding van start ging en we kunnen terugkijken op een geslaagde voorbereiding. Exclusief enkele langdurig geblesseerde die we van het najaar weer op de training mogen begroeten hebben zaterdag 1 en 2 op 1 september de keus uit 39 selectiespelers. Een ongekende luxe. We gaan inmiddels het tiende seizoen in van EBOH zaterdag en sinds het eerste seizoen is er veel veranderd. Zo beschikt de zaterdagafdeling over vijf meer dan volwaardige elftallen en een brede organisatie die op de achtergrond vrijwillig veel werk verzet.

De jaren met zes man op een winteravondtraining lijken definitief tot het verleden te behoren en EBOH zaterdag ziet de toekomst positief tegemoet. Een zesde zaterdagelftal behoort in de nabije toekomst zeker tot de mogelijkheden en wie had dat tien jaar geleden ooit gedacht. Eén club met zowel een sterke zaterdag- als zondagafdeling.

Seizoen 2010-2011

We staan aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen. En de verwachtingen zijn hooggespannen. Hoe zal het vlaggenschip het er vanaf gaan brengen in de derde klasse, kan de kampioen van vorig jaar na de promotie dit jaar voor een verrassing zorgen?

Het tweede elftal is in de breedte sterker geworden dan vorig jaar en de jonge jongens hebben een jaartje meer ervaring. Zullen zij dit jaar in de reserve derde klasse tot de laatste speeldag mee kunnen gaan doen om het kampioenschap?

Vorig seizoen werd het derde elftal kampioen in de vierde klasse, dus mogen zij dit jaar net als het tweede in de reserve derde klasse uitkomen . Zou dit ervaren team met EBOH zaterdagspelers van het eerste uur de concurrentie kunnen pijnigen?

Ook het vierde elftal is sterker gewoon in de breedte en hoopt dit jaar wederom plezier en prestaties te kunnen combineren. Waar zal het plafond van dit elftal in de vierde klasse dit seizoen liggen?

Het vijfde zaterdagelftal combineert jonge spelers met ervaren mannen. Zal het het dit elftal dit jaar gaan lukken bovenin de vijfde klasse mee te gaan doen?

Kortom

Een nieuw seizoen, gespannen verwachtingen en nieuwe hoogte- en dieptepunten voor de vijf zaterdagelftallen van EBOH. De teams, begeleiding en het bestuur gaan ervoor. Komt u hen steunen?