EBOH speelt knap gelijk tegen SVW

De tweede bekerwedstrijd vond plaats op dinsdag 24 augustus in Gorinchem. Op het kunstgrasveld van sportpark Molenburg maakten SVW en EBOH er een klein spektakel van met kansen over en weer. Niet geheel verrassend werd de uitslag een gelijkspel : 2-2.

SVW – EBOH : 2-2

(doelpunten: Ronald Plaisier, Sebastian Bekkers)

Na het sterke bekeroptreden tegen DFC hoopten de mannen van EBOH deze dinsdag een stijgende lijn door te zetten gedurende de bekerwedstrijd in Gorinchem tegen SVW. Een geduchte tegenstander die uitkomt in de tweede klasse.

Afgelopen zaterdag speelde SVW en tweedeklasser Dubbeldam (zondag) 1-1 gelijk. Een pot die lang gelijk op was gegaan, maar waarbij Dubbeldam na een 1-0 achterstand toch nog een punt aan de Schenkdijk hield.

Een harde wind waaide over sportpark Molenburg in Gorinchem toen om half 8 werd afgetrapt. Door het kunstgras hadden de spelers weinig last van de regenval van de afgelopen dagen. Echter EBOH had de eerste tien minuten de grootst mogelijke moeite met deze voor hen onbekende bodem. Passes kwamen niet aan en spelers gleden uit. De Dordtenaren hadden in de beginfase moeite om in hun spel te komen. Na een glijpartij achterin volgde het eerste offensief van de thuisploeg, het schot ging nu nog voorlangs. Een minuut later was het al wel raak. Een vroege 1-0 voor SVW. Paul werd uitgespeeld en de rappe nummer 9 van de tegenstander prikte de bal in het net.

Logo - EBOHNiet veel later was het weer de spits van SVW die voor Donny opdook. Die keerde de bal ditmaal knap en voorkwam erger. Er volgde een korte regenbui en het kunstgrasveld werd zo mogelijk toch nóg minder goed bespeelbaar. Elke bal met stuit schoot nu als Jabulani op 2500 meter hoogte onhoudbaar door tot die ergens een reclamebord vond om tot stilstand te komen. Maar de bui leek wel EBOH wakker te hebben geschud, de ploeg kwam beter en beter in de wedstrijd.

Na een kwartier was het een goede voorzet van Rogier die door Sebas werd over gekopt. Enkele minuten later kreeg de uitploeg een vrije trap op randje zestien, aanvoerder Ronald nam plaats achter de bal. En terecht, 1-1. De bal verdween achter de keeper in de korte hoek.

Een minuutje later had EBOH op voorsprong kunnen komen, maar door het natte kunstgras schoot een voorzet van Paul aan Sebas voorbij. De wedstrijd golfde nu mooi op en neer, met kansen aan beide kanten. Een afstandschot van Patrick Bijl werd opgeraapt, een rommelige situatie voor het EBOH-doel werd gelukkig niet afgestraft, een vrije trap van EBOH werd gekeerd, een schot van Ronald Plaisier ging voorlangs, SVW werd na een verdedigende actie van Milan wellicht een penalty onthouden en een afstandschot van SVW spetterde op de lat boven Donny uitéén. De ruststand bleef ondanks de kansen steken op 1-1.

In de rust verving Abdul Zaada, Rogier Mutter die terugkomt van een blessure en zaterdag al een volledige wedstrijd bij het tweede had gespeeld.

Na rust gaat de wedstrijd verder waar deze gebleven was met kansen aan beide zijden. Paul Reijnders mist een bal, maar de lob van de SVW aanvaller kan Donny niet verontrusten. Een afstandschot van Marc gaat naast en een schot van SVW wordt gekraakt.

Tim komt in het veld voor Shqiphron, die in deze wedstrijd veel moeite had met kunstgras. Sebastian en Patrick zakken een linie. Vincent neemt vervolgens de plek in van Paul. Tim wordt na het betreden van het veld direct gevaarlijk, maar schiet de bal in de korte hoek naast.

24-8-10 SVW - EBOH 2

Niet veel later moet EBOH met 10 man verder, William raakt geblesseerd aan de lies, maar was is al drie keer gewisseld. Niet veel later, jaagt Patrick Bijl de EBOH-bank de stuipen op het lijf. Bij een actie langs de zijlijn met drie verdedigers voor zich klinkt het AU! en Patrick grijpt naar de hamstring. Om vervolgens met de bal doodleuk langs de drie verdedigers te sprinten, die verbijsterd achterblijven. Patrick fopt heel sportpark Molenweide.

Met een man minder op het veld lijkt EBOH sterker en sterker te worden. Een schot van Ronald gaat net mis en een steekpass van Marc komt helaas net niet bij Ronald aan. Toch is het vervolgens aan de overzijde raak, 2-1, SVW krijgt een vrije trap aan de rechterkant langs de muur.

Logo - SVWHeel even lijken de mannen uit Dordrecht te wankelen, maar zij geven zich niet over. Bij een scrimmage voor het doel van SVW kan tot drie keer toe net niet het laatste zetje worden gegeven. De keeper van de tegenstander blijft overeind. Toch is het twee minuten later weer gelijk, 2-2. De bal wordt door SVW achterin simpel weggegeven. Patrick verplaatst de bal naar de rechterkant van de zestien naar Ronald, die aflegt op Sebas. Sebas rondt vervolgens netjes af.

Luttele seconde later volgt de kans op de voorsprong voor EBOH. Tim Stok neemt behendig de bal mee over een SVW-verdediger, maar schiet net naast. Maar ook aan de andere kant volgt nog een enorme kans voor SVW op het moment dat een terugspeelbal op Donny niet goed door de doelman kan worden verwerkt. De bal gaat echter naast. En zo blijft de score steken op 2-2.

24-8-10 SVW - EBOH 1

Wederom een opsteker voor de rood-zwarten. Op een lastig kunstgrasveld, tegen een tweedeklasser, ruim een half uur met een man minder en nog het betere van het spel laten zien, dat is gewoonweg een goede prestatie.

Gehoord ergens op sportpark Molenweide:

“Hij mag een linksbuiten zijn, maar hij heeft de techniek van een linksback”.

A.s. zaterdag speelt EBOH zaterdag de eerste burenruzie van het seizoen tegen Dubbeldam zonder. Een confrontatie tussen leerling en leermeester:
  • Wedstrijd : EBOH za. – Dubbeldam zo.

• Type wedstrijd : Beker

• Locatie : Schenkeldijk

• Aftrap : 17:00 uur

• Scheidsrechter : Dalen, A.C.W. van

Na afloop van de wedstrijd zal het nieuwe seizoen worden afgetrapt met een hapje en een drankje. Ook zal het eerste zaterdagelftal even in het zonnetje worden gezet.