EBOH zaterdag pas in laatste minuten op de knieën

Op zaterdag 21 augustus werd afgetrapt voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tussen oerrivalen EBOH en DFC. Daar waar DFC de grote favoriet was, bleef de wedstrijd lange tijd gelijk. Uiteinde scoorde de uitploeg in de slotfase nog tweemaal en trok zodoende aan het langste eind.

EBOH – DFC : 0-2

Een warme lichtbewolkte zomermiddag in augustus bracht ons de bekerwedstrijd EBOH – DFC. Een oerklassieker in de regio. Het betreft altijd een wedstrijd met dat beetje extra, het beetje extra van een derby. Dit keer voor de beker. Een treffen tussen het DFC dat twee opéénvolgende jaren promoveerde en op dit moment uitkomt in de tweedeklasse en EBOH dat vorig jaar kampioen werd in de vierdeklasse en zodoende dit jaar uitkomt in de derde klasse. Op basis van niveau was DFC voor deze wedstrijd de gedoodverfde favoriet.

21-8-10 EBOH - DFC 2

Om half 3 blies scheidsrechter Mathon voor het startsignaal en de wedstrijd begon aftastend van beide kanten. EBOH hield de linies strak georganiseerd en probeerde zodoende niet in het open mes van DFC te lopen. En de thuisploeg slaagde daar in. DFC kwam moeilijk aan voetballen toe en er volgde in de eerste 45 minuten wat kansen over en weer.

21-8-10 EBOH - DFC 3
Na 10 minuten was het DFC dat een vrije trap ruim naast schoot. Vanuit de achterbal die volgde kwam de bal uiteindelijk bij Patrick Bijl die met een slimme steekpass Sietse voor de doelman van DFC zette, echter die schoot hard over. Na enkele halve kansen, kreeg DFC de grootste kans van de eerste helft. Daar waar EBOH-keeper Joey al was gepasseerd haalde Shqiphron de bal van de doellijn. Volgens de DFC aanhangers met de bovenarm, vanaf de zijkant leek het de borst.

Voor de rust volgde nog kansen voor beide ploegen. Sebastian kon niet krachtig genoeg koppen op een voorzet van Patrick en aan de overzijde keepte Joey sterk door een diagonaal schot tot corner te verwerken.

21-8-10 EBOH - DFC 4

In de eerste 45 minuten was DFC wellicht wat dreigender, maar echt heel gevaarlijk behalve de bal die van de lijn werd gehaald, kon de ploeg niet worden. En dat was vooral een verdienste van de thuisploeg die sterk vanuit de positie speelde en weinig weg gaf.

21-8-10 EBOH - DFC 5
Na de rest ging EBOH verder vooruit verdedigen en dat leidde tot een onverwacht beeld. De underdog was gewoonweg sterker. De eerste grote kans was echter wel voor DFC, maar het afstandschot werd fraai door Joey uit de rechterbenedenhoek gehaald.

21-8-10 EBOH - DFC 6
Na een uur spelen mochten om beurten Marc Pirone, Bas van Oosterhout en William Schrauwen (drie spelers met de nodige ervaring in het eerste elftal van EBOH op zaterdag) hun opwachting maken. Zij vervingen respectievelijk de goedspelende maar moegestreden Fernando, Patrick en Sebastian.

21-8-10 EBOH - DFC 7
Vervolgens was het invaller Bas van Oosterhout die een voorzet van Sietse niet genoeg kracht mee kon geven en dus mistte. Na wat kleine kansjes, was het weer Bas die een fraaie actie net niet kon afronden. Hij kreeg de bal uiteindelijk niet voorbij de DFC-keeper.

21-8-10 EBOH - DFC 8
Na 85 minuten spelen volgde de grootste kans voor de Rood-Zwarten. Sietse brak door over links en Bas was meegelopen. Samen voor de keeper gekomen, was afleggen op Bas een doelpunt en genadeslag voor DFC geweest. Sietse ging voor eigen succes en de keeper van DFC werd de held.

21-8-10 EBOH - DFC 9
Mede door vermoeidheid en de teleurstelling van de gemiste kans knakte EBOH. In de 87e minuut scoorde DFC de 0-1 na een actie over de linkerkant. Drie minuten later was het weer raak, 0-2, wederom na een actie van DFC over EBOH’s linkerkant.

21-8-10 EBOH - DFC 10
Zo won DFC misschien ietsje geflatteerd met 0-2 en mag men aan EBOH-zijde vooral trots zijn dat in de tweede wedstrijd van het seizoen men redelijk tegen DFC was opgewassen. Ten opzichte van de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag is niet één stap, maar zijn wel drie, vier stappen vooruit gemaakt. We mogen best tevreden zijn.