Een regenachtige eerste test

EBOH zaterdag 1 speelde haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen zaterdagvierdeklasser Papendrecht. De andere roodzwarten hadden reeds enkele wedstrijden in de benen. Ondanks dat EBOH lang kon bijbenen werd er uiteindelijk in de stromende regen met 1-0 verloren.

Papendrecht – EBOH : 1-0

Op een zeer regenachtige winderige zomeravond stond dan eindelijk de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Met ruim twee weken trainingsarbeid in de benen hadden de meeste hier wel naar uitgekeken.

Logo - EBOHDeze wedstrijd betekent een weerzien met Papendrecht zaterdag 1. De ploeg waar vorig seizoen gedurende de competitie met 3-1 (thuis) en 1-5 (uit) van werd gewonnen. Een ploeg die zich gedurende de zomer aardig wist te versterken, een ploeg die al voor deze wedstrijd drie oefenwedstrijden in de benen had en dus ook een ploeg die duidelijk wil mee gaan dingen om het kampioenschap in de 4e klasse. Samengevat een goede sparringpartner voor een eerste oefenwedstrijd.

Aan de wedstrijd begonnen enkele nieuwe (oude) gezichten die strijden om een plaatsje in het vlaggenschip van de zaterdagafdeling: Marc Pirone (terug uit zaterdag 4), Shqipron Veseli (overgekomen van de zondag) en Patrick Bijl (terug op het oude nest). Rond klokslag 20.00 uur viel de regen met bakken uit de hemel, maar was het zo ver er kon er op een bijveldje zonder dug-outs worden afgetrapt.

Logo - PapendrechtHet eerste half uur ging de pot wat betreft voetbal redelijk gelijk op. Papendrecht zakte wat in om er af en toe snel uit te komen. EBOH liet zien dat het vooral veel voetbal in de ploeg heeft. Ondanks dat het om de eerste wedstrijd ging en er enkele nieuwe spelers op het velden stonden werden de medespelers vaak relatief eenvoudig gevonden. Echter tot echte kansen wilde dit aan beide kanten niet leiden.

Na een half uur spelen kwam de man met de hamer voor het eerst voorzichtig buurten bij de ploeg uit Dordrecht en de vermoeidheid trad in. Papendrecht dat meer wedstrijden in de benen had, werd wat gevaarlijker. Dit leidde uit een corner uiteindelijk ook tot de 1-0 score voor de thuisploeg. Een corner kon niet goed weggewerkt en werd pas achter de doellijn gekeerd. Deze 1-0 stand bleek ook de ruststand.

Na de theepauze betraden nog twee nieuwe gezichten het speelveld: Cleon Dikkeschei (overgekomen vanuit 020) en Hurvuijne “Broertje” Walle (terug van een langdurige blessure). Ook werd het weer er nog wat beter op na de rust, het water kwam nu echt met bakken uit de lucht.

Vanwege ondermeer de weersomstandigheden en de vele wisselingen werd het spel er na rust niet beter op. Er ontstond een rommelige tweede helft, wat in sommige gevallen tot wat irritaties tussen de spelers van EBOH en Papendrecht leidde. Papendrecht kreeg nog wel wat kansen en raakte zelfs de paal. De score bleef echter steken op 1-0.