Dordtse “El Classico”  is voor EBOH

Na jaren was de enige echte Dordtse derby weer in ere hersteld en kwam EBOH als absolute winnaar uit de strijd. De voorwedstrijd DFC 2 – EBOH 2 eindigde in een 1-3 overwinning voor het team van Joris Kardienaal en Hans Koster. En het hoofdgerecht ging met 0-2 naar het team van duo Ries Fok en René Ebbers. Was er dan helemaal geen succes voor DFC ? Jawel, de 3de helft was ouderwets gezellig en eindigde in een verdienstelijk gelijkspel.

En dat was ook niet zo verwonderlijk. Al sinds de carnavalsverenigingen elkaar gevonden hebben weten beide clubs wat samen feesten is.
De wedstrijd begon met een gepaste 1 minuut stilte wegens het overlijden van DFC’er Hans Raaijmakers. Daarna nam EBOH direct het initiatief met een serie aanvallen op het doel van Daniel Jensen en na een kwartier was het al raak. Regga Regales legde de bal panklaar voor Henk te Slaa, maar die raakte de bal helemaal verkeerd. Hoewel zo verkeerd was hij niet uiteindelijk, want de bal kwam precies voor de voeten van Ricardo van Yperen die hard binnen schoot. DFC was vooral dreigend via handenbindertje Bright na lange ballen van vooral rechtsback en oud EBOH’er Matthijs Jongeneel. Pim Versluis moest gestrekt op een schot van Bright, waarna hij in de rebound de onderkant van de lat raakte.

Op slag van rust werd het toch 0-2 door Henk te Slaa. Volgens heel DFC en trainer Danny Slegers 5 meter buitenspel, maar de uitstekende 19 jarige scheidsrechter John Meeuwse uit Papendrecht wees ondanks de felle protesten naar de midden. Zijn op de tribune zittende coach Danny Makkelie vond het een goede beslissing van zijn talentvolle pupil. “Een DFC’er raakte de bal nog aan voordat hij bij Henk te Slaa kwam en omdat hij de intentie had om de bal te spelen, ontstaat er een nieuwe situatie en krijgt hij de bal van een DFC’er” .

In het begin van de 2de helft liet EBOH zien wat het allemaal in huis heeft en werd DFC van het kastje naar de muur gestuurd. Alles ging goed behalve de afronding, maar dat had ook te maken met een aantal wereldreddingen van Daniël Jensen. Inzetten van Johnny Granger, Regga Regales, Henk te Slaa en Ricardo van Yperen dreigden allemaal in het doel te ploffen, maar steeds was daar weer de ultieme redding van Daniël met handen en voeten. Een vrije trap van Jordi Fok eindigde ook op zijn vuisten en in de voeten van Henk te Slaa, die de bal van zijn voet af liet springen. Vlak voor tijd mocht DFC nog een vrije trap nemen op de rand 16, maar die smoorde in de muur. Hierbij kreeg Jesse Rensen zijn 2de gele kaart, waardoor hij automatisch 1 wedstrijd geschorst is (nieuwe regel). Hij baalde er van en was het er duidelijk niet mee eens. Na afloop ging hij nog even de discussie aan met John Meeuwse in het bijzijn van Mike van de Pol. “Ik maakte me alleen maar breed scheidsrechter en heb Mike niet geraakt”. Mike gaf Jesse gelijk, maar John Meeuwse kon zijn beslissing niet meer terug draaien.

Ries Fok ziet zijn ploeg groeien: “Ze beginnen het steeds beter te snappen, eigenlijk moeten we hier met 4 of 5-0 weg gaan en we hebben maar anderhalve kans weg gegeven. Maar ik moet wel de keeper van DFC een compliment geven, die pakt er een stuk of vijf, zes, die ik al geteld had” .Henk te Slaa was blij met het resultaat, maar niet over de productie:” We hadden de opdracht om snel de 3-0 te maken na rust en dat lukte niet omdat we veel kansen missen en ook ik had er een paar meer moeten maken. Op echt gras spelen is veel anders dan kunstgras, eigenlijk moeten we hier ook op trainen in de week voor een graswedstrijd” .
DFC trainer Danny Slegers sprak over een moeilijke start: “Met Alblasserdam en Streefkerk in het vooruitzicht  zou het zo maar kunnen dat we na 4 wedstrijden nog 0 punten hebben en dat daarna de competitie voor ons gaat beginnen.

Het niveau verschil met de 4de klas is enorm”. Aandachtig toeschouwer was John de Wit, al jaren succesvol trainer van het Haagse BMT. “Ik heb hier 3 pupillen van mij lopen. Johnny Granger, Henk te Slaa en Jeffrey Manzanares speelde bij mij in de jeugd bij SSW, een gouden lichting. Leuk om ze hier bij  mijn ouwe cluppie EBOH te zien. Ik ben blij dat ik weer bij vlagen het voetbal terug zie, wat wij bij EBOH gewend waren in mijn tijd. Je moet dit ploeggie wel de tijd gunnen” , aldus John die enkele jaren terug bijna trainer van EBOH was, maar door de spelers van BMT in de kleedkamer werd opgesloten. Hij mocht er pas uit toen hij beloofd had om bij BMT te blijven. “Zeg nooit nooit, misschien sluit ik bij EBOH mijn trainersloopbaan af, ha, ha, maar dan moeten we ze me wel laten gaan, maar ja na al die kampioenschappen vlot dat niet erg!”

EBOH deed het zonder de aan zijn hamstrings geblesseerde Jeffrey Monster. Jordany Martinus zat in Zeist. Hij zit in de selectie van het Nederlands Zaalvoetbal team.
En zo hebben we toch een heuse “international” in ons midden. De volgende wedstrijd is Streefkerk thuis, dat knap van IFC won met 1-0.

DFC – EBOH 0-2

’16 Ricardo van Yperen 0-1
’45 Henk te Slaa 0-2

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jesse Rensen, Jordy Fok, Jeffrey Manzanares (Gianni Weststrate), Leroy Verkerk , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Henk te Slaa, Wesley Ebbers, Johnny Granger (Henny Otto) , Regga Regales.
Wisselspelers: Thimo Baum en Paul Reijnders