Donny vd Laars sleept EBOH 2 naar de 4de overwinning op rij

Drie wedstrijden gespeeld, negen punten en geen doelpunt tegen. Een uitstekende competitiestart voor de jonge ploeg van trainer Rachid el Mokhtari. VVAC 2 was de vierde tegenstander die op een nederlaag getracteerd werd. Al ging het dit keer verre van soepel. Door een gestolen 0-1 overwinning blijft het tweede nog ongeslagen en het allerbelangrijkste is nog dat wederom de “nul” werd gehouden. Met dank aan doelman en aanvoerder Donny vd Laars!

VVAC 2-EBOH 2:  0-1
Doelpuntenmaker: Hurvijne Wallee   ‘3

De vele regen van de afgelopen week zorgde ervoor dat er om 12:00u een herkeuring nodig was om daarna alsnog het veld goed te keuren zodat er om 13:00u afgetrapt kon worden. Eboh begon ook tegen een fris spelend VVAC met veel druk naar voren. Dat resulteerde al na 3 minuten in een doelpunt. Dennis de Graaf mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf rechts en zijn bal werd prima doorgekopt door spits Randy Camfferman richting tweede paal. Vvac stond te slapen en Hurvijne “broertje” Wallee tikte te bal simpel in het doel. Een 0-1 voorsprong na drie minuten. We gingen er goed voor zitten want VVAC leek al na 3 minuten murw gespeeld. Tot ieders verbazing gebeurde het tegenovergestelde. VVAC zette goed druk op EBOH en in plaats van gebruik te maken van de middenvelders werden die totaal overgeslagen wat resulteerde in enorm veel balverlies. Het vele balverlies zorgde voor frustratie bij EBOH. Na drie keer een waarschuwing van de scheidsrechter te hebben gehad ging Jurgen Derksen weer in de fout en kreeg al na 15 minuten de terechte gele kaart gepresenteerd.  VVAC kon met het vele balbezit geen kansen afdwingen. EBOH was in de spaarzame counters wel gevaarlijk. Zo kon EBOH spits Randy Camfferman tot twee keer toe alleen op de doelman af maar werd hij zwaar onterecht afgefloten wegens buitenspel. Dezelfde Camfferman speelde zich een aantal keer knap vrij binnen de zestien van de tegenstander. Door traag te handelen werden de kansen die daaruit voortvloeide in de kiem gesmoord door slecht afronden van Jurgen en Ali. VVAC bleef druk zetten en kreeg pas vanaf de 35ste minuut een aantal kansjes. Door niet goed te handelen voor het EBOH doel werden de kleine kansjes vakkundig om zeep geholpen door de boomlange VVAC spits. De scheids floot na zes minuten!!! blessuretijd voor de rust.

De tweede helft begon voor EBOH met een aantal aanpassingen. Doelpuntenmaker Hurvijne Walle mocht in de kleedkamer achterblijven. Erik Peters werd ingbracht voor meer “boddy” op het middenveld. De wissel pakte de eerst 10 minuten goed uit en EBOH kwam beter aan voetballen toe. Dit resulteerde echter in geen enkele noemenswaardige kans. VVAC bleef opportunistisch spelen en kreeg na een klein kwartier bijna loon naar werken. Na slecht wegwerken van EBOH schoot de VVAC spits voorlangs en nog geen minuut later was het een middenvelder die in kansrijke positie jammerlijk maar hoog over schoot. EBOH wilde maar niet beter voetballen en de duels werden nu ook vaker verloren. VVAC rook bloed en speelde vol op de aanval. Jammer genoeg voor VVAC stond Donny vd Laars een sublieme partij te keepen. De goalie stopte alle inzetten van VVAC. Zelfs één op één was Donny heer en meester. VVAC kreeg acht 100% kansen maar verzilverde er geen één. Bij spaarzame counters van EBOH kon VVAC bijna de bal uit het net vissen. EBOH spits Ali Er kreeg twee prima kansen. Maar zijn schoten gingen voorlangs of net over het doel van VVAC.  EBOH raakte wederom gefrustreerd. Cleon Dikkescheij haalde verbaal uit naar de scheidsrechter en werd prompt getracteerd op een gele kaart. Randy wilde ook wel een kaart pakken en besloot maar om iemand “van achter”neer te halen. De scheidsrechter toonde ook in dit geval de gele kaart.  Tot overmaat van ramp kon EBOH voorstopper Rick Reijnders vanwege eenn blessure aan het bovenbeen niet meer verder. Hij werd vervangen door de kleine maar razend snelle Mohamed Tajjiou.
VVAC bleef in de laatste tien minuten de baas op het veld maar EBOH bleef overeind. De scheidsrechter besloot om ook in de tweede helft zes minuten blessuretijd toe te voegen. Die verstreken tergend langzaam en na het laatste fluitsignaal kon EBOH opgelucht ademhalen. Een gestolen 0-1 overwinning was een feit.