De Alblas straft fouten bij EBOH af

Na negen punten uit drie wedstrijden mocht EBOH deze zaterdag op bezoek bij het De Alblas van oud-EBOH’er Bart Toom. De Ablas stond voorafgaand aan de wedstrijd op slechts één punt. Maar al voor de wedstrijd was duidelijk dat, dat tegen de harde werkers uit Alblasserdam weinig zegt. EBOH zou zich niet laten verrassen. Dat gebeurde over het algemeen dan ook niet, behalve in de uitslag: een 5-1 nederlaag.

De Alblas – EBOH : 5 – 1
Doelpuntenmaker : Milan Bax

Op een veld dat had moeten lijden onder de weersomstandigheden van de afgelopen dagen werd afgetrapt voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Voor EBOH betekende dit een uitwedstrijd in Alblasserdam tegen Oud-Alblas. Hoe zou EBOH zich houden tegen deze hardwerkende thuisploeg? Vorige week tegen Dubbeldam verliep dat moeizaam. EBOH gaf veel kansen weg en het voetbal liep niet zoals het moest. Deze week moest daarin vooruitgang geboekt worden.

Al direct na de aftrap bleek EBOH prima doordrongen van het doel van deze middag: beter voetballen en winnen. Het team speelde met lef en liet de bal het werk doen. De Alblas kwam er niet aan te pas. Na drie minuten werd een enorme mogelijkheid voor Shqipron niet in een doelpunt omgezet en na ruim vijf minuten zag Alen een afstandschot net onder de lat vandaag gehaald worden door de doelman van De Alblas. Er volgde nog een gekraakt schot, maar verder leidde het goede spel van EBOH in de eerste 25 minuten niet tot grote kansen.

Na 29 minuten werd een aanvaller van de Alblas diep weggestuurd over de linkerkant van EBOH, waarbij Milan goed tussen tegenstander en bal ging lopen. Daarbij werd de EBOH-verdediger vastgehouden door de aanvaller, de scheidsrechter wuifde het weg. Uiteindelijk verdween de bal over de achterlijn, corner voor De Alblas. De corner die volgde werd snoeihard ingekopt door een vrijstaande speler van De Alblas, 1-0 voor De Ablas.

Direct na de aftrap kreeg De Alblas haar tweede mogelijkheid. Na een dekkingsfout in de verdediging bij EBOH kon de aanval van De Alblas over links worden opgezet. De bal werd afgelegd en centraal afgerond. 2-0 voor de thuisploeg in de 31e minuut. En daarmee was het leed voor EBOH nog niet geleden, want twee minuten later was het weer raak. EBOH was volledig de kluts kwijt en kreeg achterin de bal niet weggewerkt. Waarna een dwarrelbal bij de tweede paal door een Alblasserdammer eenvoudig werd binnengetikt. 3-0.

Voor rust herpakte EBOH zicht iets. Echter het betekende wel dat EBOH voor rust 40 minuten de betere partij was geweest. Met vlagen zelfs De Alblas alle hoeken van het veld had laten zien. Maar dankzij vijf mindere minuten, geflatteerd met 3-0 achterstond. In de rust was er dan ook het besef dat deze wedstrijd niet over was er was nog van alles mogelijk. Aanvaller Sietse kwam daarbij in het veld voor verdediger Paul.

Eén minuut na de rust konden de aanvalsplannen van EBOH al min of meer de prullenbak in. Een corner van rechts van de Alblas belandde in de vijf meter van de Dordtenaren. In de scrimmage die ontstond beroerde uiteindelijk een speler van De Alblas de bal met de hand en de bal rolde over de doellijn. De scheidsrechter floot, maar tot woede bij de spelers van EBOH niet voor de handsbal, maar voor een doelpunt. 4-0. En dat betekende dat de scheids voor de tweede maal (indirect) invloed had uitgeoefend op een doelpunt.

Met een 4-0 achterstand leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Toch gaven de Dordtenaren de moed niet op. En dat resulteerde in beter spel en kansen. Uiteindelijk moest de verdiende troosttreffer gemaakt worden vanaf de penaltystip. Milan Bax rondde voor de tweede maal dit seizoen vanaf de penaltystip goed af. 4-1. Na het doelpunt kreeg EBOH nog meer mogelijkheden. Een scrimmage voor het doel van de Alblas leidde echter niet tot de 4-2 wel tot een bal van William op de paal. Ook een schot van Ronald troef geen doel. De Alblas leek nerveuzer te worden en er hing wat in de lucht.

En dat was in de 67e minuut ook het geval, echter wel aan de andere kant. Wederom vanuit een corner ging het mis, dat wil zeggen, de corner van De Alblas waaide direct over Joey heen. 5-1. En daarmee werd de vechtlust uit EBOH geslagen.

Deze middag is EBOH weer even met beide benen op de grond gezet. Wat vorige week niet werd afgestraft tegen Dubbeldam gebeurde nu wel en dat terwijl de ploeg juist met vlagen fantastisch voetbal speelde. Uiteindelijk was het een leerzame middag en won EBOH vooral aan inzicht over zichzelf. De Alblas was gewoonweg de verdiende winnaar van deze sportieve wedstrijd, zij maakten de kansen af. En als de man in het zwart vanmiddag heeft geleerd dat een goede scheidsrechter (bijna) niet opvalt, in plaats van aandacht opeist door bepaalde beslissingen. Dan was deze middag een “positieve” middag voor iedereen.