Cup-Fighter EBOH C1 WINT BEKERFINALE

v.v. Pelikaan C1  –  EBOH C1  2-6
Zaterdag 11 mei 2013, onze competitie is afgelopen en als slagroom op de taart staat vandaag de bekerfinale tegen v.v. Pelikaan C1, op het terrein van VVAC in Ottoland, op het programma. EBOH C1 heeft zich dit seizoen ontpopt als echte cup-fighter want na alle wedstrijden in de poule-fase te hebben gewonnen werd 14 dagen geleden v.v. Hardinxveld C1, de kampioen in onze competitie, in een schitterende wedstrijd opzij gezet. In v.v. Pelikaan C1 treffen we opnieuw een sterke tegenstander welke we in de competitie ook al 2x tegengekomen zijn, we zijn gewaarschuwd want de eerste wedstrijd ging verloren en de tweede wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
We zijn om 09:15 uur allemaal bij de EBOH kantine aanwezig alwaar we een korte “ peptalk” houden, om 09:30 uur vertrekken we met de bus naar Ottoland. Als we in Ottoland aankomen hebben we mooi de tijd om de eerste helft van v.v. Sliedrecht D1 – v.v. EBOH D1 te kijken en we zijn getuigen van het doelpunt van de rood/zwarten wat later ook de winnende treffer blijkt te zijn. In de wetenschap dat D1 de beker gewonnen heeft kan C1 eigenlijk niet achterblijven maar toch zoals gezegd Pelikaan is een zeer sterke tegenstander.

Om 11:30 uur fluit de, overigens uitstekend leidende scheidsrechter en assistenten, voor het begin van de wedstrijd. Na een periode van aftasten van beide partijen ontstaat een gelijkopgaande strijd waarin Pelikaan na een mooie aanval het eerst weet te scoren. We proberen deze domper van ons af te spoelen door uitstekend te blijven voetballen. We krijgen kansen en als een blauw/zwarte verdediger de bal, voor onze spits, met de hand uit het doel slaat wordt dit beoordeeld als opzettelijk hands en daar staat maar 1 straf op en dat is een rode kaart en penalty. De penalty wordt onberispelijk benut en als een aantal minuten later een schitterend afstandsschot, van een meter of 40, in het doel belandt, hebben we de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Pelikaan blijft, ook met 10 man, goed voetballen en hebben 2 razendsnelle buitenspelers in hun team en als na een uitbraak één van onze verdedigers, in het strafschopgebied, in de fout gaat volgt een gele kaart en terecht penalty tegen.
De ruststand is 2-2.

We starten de tweede helft met dezelfde opstelling als de eerste helft maar we stappen het veld op met een “ het is nu of nooit” mentaliteit. Met deze mentaliteit beginnen we ijzersterk aan de tweede helft en dit resulteert al na 2 minuten in een schitterend doelpunt en als een paar minuten later de bal wederom in het Zwijndrechtse doel beland, heeft EBOH een gat geslagen. Het blijft toch oppassen want Pelikaan blijft, hoewel EBOH de betere ploeg is in deze tweede helft, op zoek naar de aansluitingstreffer. Als EBOH de 2-5 in het netje prikt hebben we een onoverbrugbaar gat geslagen met de tegenstander en de 2-6 eindstand is dan ook zeker niet geflatteerd. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klinkt een oorverdovend gejuich door de Alblasserwaard want onze supporters zijn in grote getale op komen dagen en twee elftallen binnen één vereniging die de bekerfinale winnen dat is een prestatie van formaat.
Toch een compliment voor onze tegenstander die ondanks de tegenslag van de rode kaart is blijven voetballen en geprobeerd heeft om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Onze grootste complimenten gaan natuurlijk naar de jongens van EBOH C1, wat een geweldig seizoen hebben we, tot nu toe, meegemaakt met ups en downs maar altijd met een positieve instelling. Voetballend hebben de meeste van jullie zich geweldig ontwikkeld en dat biedt zeker perspectieven voor de toekomst.

Nadat iedereen gedoucht heeft gaan we samen met de D1 terug naar de EBOH kantine, nou de mensen op de rondweg hebben geweten dat we gewonnen hebben, wat een feest en herrie was er hoorbaar vanuit de bus. Er werd zelfs beweerd dat de Papendrechtse brug stond te trillen op zijn peilers …………… enne volgens mij was dit nog echt waar ook. Aangekomen bij de EBOH kantine, hebben we lekker wat gegeten en gedronken en verder gefeest.

Voor C1 is het bekerseizoen nog niet helemaal afgelopen want op 25 mei 2013 spelen we de Districtsfinale op het terrein van FC Engelen, wie onze tegenstander is, is op dit moment nog niet bij ons bekend. Mocht ook deze wedstrijd gewonnen worden dan volgen op zaterdag 1 juni 2013 nog de wedstrijden voor de Supercup bij v.v. Brabantia.