EBOH D1 wint de KNVB districtsbeker

Het was vroeg in de ochtend op zaterdag 11 mei 2013. De partybus stond al te wachtten en EBOH D1 verzamelde zich in de kantine. Er was toch wel wat spanning, maar de spelers geloofden erin dat we Sliedrecht D1 zouden verslaan.
In de competitie verloren we thuis nipt met 1-2 en uit werd het 2-2. Beide wedstrijden waren we absoluut niet de mindere, maar soms zit het mee en soms zit het tegen. EBOH D1 was er dus op gebrand om dan nu revanche te nemen en ook nog eens met een echte prijs naar huis te gaan.

EBOH D1 – Sliedrecht D1             1 – 0

De aankomst bij VVAC gaf een somber uitzicht, het regende en de lucht was helemaal betrokken. Maar dat mocht de pret niet drukken. De spullen werden uitgeladen en wij begaven ons naar de kleedkamer. Waarschijnlijk dachten de spelers al dat de buit binnen was, want de champagnefles in de tas bleek al geploft te zijn. Na een (korte) wedstrijdbespreking, de jongens wisten van zichzelf al heel goed wat er van ze verwacht werd en wat ze zelf wilden, namelijk WINNEN.
Vervolgens gingen we gezamenlijk het veld op en werd de warming-up gedaan. Daar waar Sliedrecht nog op het veld bleef staan, ging EBOH op het gemak nog even naar binnen voor de sanitaire stop en de wedstrijdshirts. De scheidsrechter liep met zijn assistenten al het veld op, maar we hadden nog een kleine 10 minuten. De trainer besloot dan ook om deze tijd even rustig te besteden. EBOH stond in de kleedkamer en trok de juiste tenues aan. Plots werd er driftig op de deur geklopt en werd EBOH verzocht zich direct te melden op het veld. De trainer gaf aan dat wij eraan kwamen. Na nog een laatste wijziging in de opstelling te hebben gedaan (bleek later ook een heel goede omzetting te zijn geweest, Swensly super jongen). Om 10.02 uur stond EBOH compleet op het veld en kon de aftrap genomen worden.

EBOH startte zoals we dat bij D1 gewend zijn, direct druk zetten op de helft van de tegenstander en ze niet laten voetballen. Hierin slaagde EBOH behoorlijk goed. De druk op het doel van Sliedrecht was behoorlijk groot. EBOH speelde vooral op links met individuele acties (Joel en Fairick) Hierdoor werd de verdediging van Sliedrecht behoorlijk onder druk gezet. Vanaf de rechterzijde was het vooral Nihad die de ruimte maakte (zonder bal) voor Kelvin die dan doorstoomde naar de achterlijn en veelal heel goede voorzetten gaf. Shurendly hield de centrale verdedigers bezig. Helaas verzuimde de gehele voorhoede om te scoren, dat terwijl er vele mogelijkheden waren. Maar ondanks dat bleef de sfeer in de groep goed en werd er steeds weer opgebouwd. Bram stuurde de verdediging aan, Swensly kwam als back regelmatig gevaarlijk mee naar voren en zorgde ervoor weer op tijd terug te zijn om te verdedigen. Homran pakte de spits in en die kwam vervolgens zelden aan voetballen toe. Ryan liet zien ook niet bang te zijn en beet zich vast in de duels. Jeremy liet deze wedstrijd goed zien dat hij op mid-mid goed tot zijn recht komt. Hij stuurde de bal naar alle kanten en zorgde er dan voor dat hij ook weer aanspeelbaar was. Thimo had op doel in de 1ste helft maar 1x wat te doen.
Gelukkig voor EBOH werd de wedstrijd geleid door een neutrale scheidsrechter en twee neutrale assistent scheidsrechters. De assistent scheidsrechters hadden het maar druk en kennelijk aan het einde van de wedstrijd last van hun arm. EBOH hanteerde weer heel vakkundig de buitenspelval en de assistent scheidsrechter bleef hierdoor maar vlaggen. Groot compliment voor de verdedigers van EBOH. Echter soms lukt het net niet en dat gebeurde in deze wedstrijd gelukkig maar 1x. Op het randje schoot de voorhoede van Sliedrecht door de verdediging heen. Twee aanvallers renden op Thimo af. Iedereen telde de 0-1 al. Maar Thimo kwam zo goed uit dat de aanvaller niet meer wist wat te doen, zelf schieten of de bal afgeven. Uiteindelijk hing het tussen een schot en afspelen aan zijn medespeler. Het schot ging dan ook ver naast. PFFFFFFFF voor EBOH en hup de druk werd weer opgevoerd en na een schitterde actie met een magnifiek schot schoot Jeremy de bal snoeihard in het vijandelijke doel 1 – 0 in de 23ste minuut. Alles wat iets met EBOH heeft ging uit zijn/haar dak. Nu vlug weer met twee benen op de grond en dit vasthouden. Net voor rust maakte Jeremy een overtreding waar geel op zijn plaats zou zijn. Hij was namelijk te laat en nam de speler van Sliedrecht mee. Echter de scheidsrechter hanteerde de 5 minuten regeling, zonder de vrije schop te laten nemen, floot de scheidsrechter af voor de rust.

Onze trainer vroeg nog aan de assistent scheidsrechter op welke grond de 5 minuten straftijd was. Jeremy had dus kennelijk in zijn actie de Sliedrecht speler geschopt. Onze trainer gaf aan dat dit dan een gele kaart is en geen 5 minuten regeling. De scheidsrechter gaf ook toe dat onze trainer gelijk had, maar hij had de beslissing al genomen. Ook het argument dat het spel nog niet hervat was, was geen reden om toch de gele kaart te geven en geen straftijd. Okay niets aan te doen en hop naar de kleedkamer met een ruststand van 1 – 0.

In de rust moest er wederom wat omgezet worden, aangezien Jeremy 5 minuten niet mee mocht doen. Kelvin links back, Swensly mid-mid, Nihad rechts half en Fairick en Shurendly in de spits. Sommige jongens moeten leren hun eigen belang om te zetten naar het team belang. Het gehele team pakte dit uiteindelijk goed op na enige uitleg.
Sliedrecht begon sterk aan de 2e helft, mede gelet op het feit dat EBOH met 10 man speelde. Het eerste kwartier van de 2e helft was het Sliedrecht die probeerde te voetballen en de meeste druk naar voren zette. Maar de verdediging en keeper van EBOH zijn niet echt in de problemen geweest. Voor Sliedrecht begon de tijd te dringen, EBOH pakte daar zijn tijd waar dat kon en de klok tikte rustig verder. Vervolgens pakte EBOH weer wat meer het initiatief naar zich toe en creëerde daarmee nog een aantal mogelijkheden. In de laatste minuten moest de boel bij EBOH nog een beetje scherp gehouden worden, want de wedstrijd gaat door totdat de scheidsrechter affluit. Dus de trainer moest een aantal jongens actief aansturen om de laatste minuten ook mee te doen met verdedigen en niet alleen naar voren te lopen. Zoals gezegd kwam EBOH niet meer in de problemen en na het fluitsignaal kunnen we zeggen dat EBOH de terechte winnaar was van deze wedstrijd.

Jongens van harte gefeliciteerd, geweldig gespeeld en een super goede inzet getoond. Met deze prijs kunnen we het seizoen goed afsluiten.

In de competitie staan we gedeeld 5e met de belangrijk wedstrijd De Zwerver D1 – EBOH D1 op het programma 18 mei aanvang 11.00 uur. De winnaar van deze wedstrijd eindigde 5e.
Maandag 20 mei 2013 (2e Pinksterdag, spelen we tegen Feyenoord D1 en tegen Uberhernn op een toernooi bij v.v. Strijen)
Vrijdag 24 mei 2013 vertrek naar Almelo om zaterdag 25 mei 2013 de finales van het Nederlandse kampioenschap Voetbaltalenten 1ste klasse D1 te spelen.
Zaterdag 01 juni 2013 naar Velthoven om de finales van het Nederlandse kampioenschap Voetbaltalenten hoofdklasse D1 te spelen.

Kortom het seizoen super afgesloten met nog een paar heel leuke toernooien te spelen tegen niet de allerminste tegenstanders.