Bekertoernooi EBOH 1 al voorbij

Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen Oosterhout as. zaterdag is het bekertoernooi al weer voorbij.  Op het verlichte 2de  kunstgrasveld van VVAC (zelfs het kunstgras op het hoofdveld had last van wateroverlast) ging de hoofdmacht met 3-1 ten onder.

EBOH is er dus nog niet als het gaat om competitievorm. Al gloort er wel hoop aan de horizon op basis van het vertoonde spel in de 2de helft.

Dat was een wereld van verschil met de 1ste helft, waarin VVAC in een hoger tempo speelde en met een snelle omschakeling dankbaar gebruik maakte van slordig Dordts balverlies. Daar waar EBOH niet verder kwam dan een schot van Ricardo van Yperen en een mislukte kopbal van Adje Kabbah, wist VVAC uit een serie razendsnelle aanvallen 2x te scoren.

Bij de eerste kwam Nick Lakerveld vrij voor het doel en lepelde de bal over Danny Peeters heen. De 2de was een beauty. De pijlsnelle blonde Nick Lakerveld kon vrij opstomen op links en gaf een gave voorzet, die Tom den Besten vallend inkopte. (Zoals Robin van Persie tegen Spanje).

Na rust gelukkig een ander EBOH, dat nu wel de bal snel rond liet gaan in plaats van elke keer diep, en nu voetballend VVAC de baas was. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen voor Adje Kabbah, Nick Gemser en Mo Salman. Het was alleen de prima spelende Ricardo van Yperen die een goal maakte. Door even in te houden zette hij de VVAC doelman op het verkeerde been en schoot vervolgens mooi binnen.

Daarna was het nog even billen knijpen voor de Ottolanders. “Als het maar niet net zo gaat als tegen Oosterhout”, waren de woorden van een verontruste supporter.(VVAC verspeelde in Oosterhout in de slotfase een 2-0 voorsprong). Zo ver kwam het echter niet, want Tom de Besten maakte zijn 2de goal van de avond in de laatste minuut, nadat EBOH op zoek naar de gelijkmaker de deur wel erg open liet achterin.

Buiten de nederlaag en de vorm waren er nog zorgen over de opgelopen blessures van doelman Danny Peters (vervangen in de rust door Donny van der Laars), Patrick Welts (voor rust vervangen door Hamza Zhourakti) en de verrekking in de kuit van onze beste verdediger Cyrille Elschot in de slotseconden.

Hopelijk krijgt de goede 2de helft een vervolg tegen Oosterhout. De laatste testcase voor het grote werk op 6 september. Dan wacht topfavoriet Feyenoord in Rotterdam!