Bekerstunt EBOH tegen VVGZ

EBOH leverde op de Schenkeldijk een topprestatie door het 2 klassen hoger spelende VVGZ uit de beker te knikkeren met een 3-2 zege. En daar viel niks op af te dingen. De vogels dachten een gemakkelijke middag te hebben toen Mark Smank al na 3 minuten slim bij de 1ste paal een corner van Tom van Oorschot binnen knikte.” Zulke slimmigheidjes zie je bij ons in de 3de klasse niet”, aldus voorzitter Hans Schoon.

EBOH liet zich niet van de wijs brengen door deze snelle achterstand en draaide de wedstrijd om. Nadat eerst  Johnny Granger een mooie pass van Wesley Ebbers niet op de juiste waarde inschatte, was het aanvoerder Jeffrey Monster, die van dichtbij Maarten Vintges kon passeren. De voorzet was van Leroy Verkerk en omdat 2 VVGZ verdedigers elkaar in de weg liepen, zei Jeffrey dank je wel.  De 2-1 kwam op naam van de “man of the match” Johnny Granger.
Onvermoeibaar was hij een plaag voor de VVGZ defensie door altijd aanspeelbaar te zijn en met zijn snelheid gevaarlijk te worden. Leroy Verkerk schoot eerst nog op de voeten van Maarten Vintges, maar de afvallende bal werd ingebracht door Gianni Weststrate. Johnny Granger kreeg het speeltuig te pakken en prikte over de doelman heen de bal in het net. VVGZ kwam voor rust nog op gelijke hoogte.  Koen Kuipers had de hoek in wel erg vrije positie voor het uitkiezen. Hij kreeg de bal van Nick de Vey, een zoon van de aanwezige oud EBOH’er Peter de Vey. Met 3 voetballende zoons is het voor hem elke zaterdag een puzzel om zijn jongens te zien. Voorheen viel het allemaal wel mee toen ze nog bij IFC voetbalden, maar nu spelen ze bij 3 verschillende clubs, VVGZ, Pelikaan en IFC.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. VVGZ had het meeste balbezit, maar kon door het lage tempo de EBOH defensie niet verontrusten. Al werd een treffer va Koen Kuipers nog wel afgevlagd door de voor dit duel opgeroepen neutrale arbiterstrio.  Zelfs de netten werden voorafgaand aan het duel en na de rust gecontroleerd op deugdelijkheid en dat is lang geleden op de Schenkeldijk.  De uitbraken van EBOH bleven gevaarlijk en uit één hiervan scoorde EBOH de winnende. Johnny Granger was weer eens op avontuur en bediende Wesley Ebbers, die via het been van Mark Swank Maarten Vintges kansloos liet.

Mo Salman, Henny Otto en Paul Reijnders vielen daarna prima in en zorgden er voor dat EBOH de winst over de streep trok. Paul Reijnders werd de held door een lob over de eerder voor de voeten van een VVGZ’er  weg  stompende  Pim Versluis  uit het doel te koppen. De jeugdige scheidsrechter de Jong maakte het nog een beetje spannend op het laatst door VVGZ wat vrije trappen te gunnen, maar Jasper Huisman mikte gelukkig over.
EBOH miste Regga Regales (rugblessure) en Henk te Slaa (hamstring). International  Jordany Martinus is met het Nederlands Zaalvoetbalteam  naar een 4 landen toernooi in Kroatië.

Doelman Maarten Vintges vond dat zijn ploeg een gebrek aan strijdlust en power had in deze wedstrijd en dinsdag zal er een pittige nabespreking volgen. Ries Fok en René Ebbers keken heel wat vrolijker: “We hebben uitstekend verdedigd op een paar foutjes na en stonden goed. Het tactisch plan om wat verder naar achteren te spelen en van daar uit razendsnel uit te breken, is geslaagd. We zijn trots op onze jongens en het is heerlijk om te zien dat wij een 1ste klasser niet alleen bij kunnen houden, maar ook kunnen verslaan”. Daarmee was het onnodige puntenverlies in Vuren weer weggespoeld. “Dat was gewoon een gebrek aan concentratie, dat konden we nu wel opbrengen”.  Zaterdag  komt de subtopper Ameide op bezoek met 1 punt meer dan EBOH.

EBOH – VVGZ                                   3-2

‘3            Mark Swank                      0-1
’10          Jeffrey Monster              1-1
’17          Johnny Granger               2-1
’38          Koen Kuipers                    2-2
’66          Wesley Ebbers                3-2

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk (Henny Otto), Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter (Mo Salman), Gianni Weststrate, Wesley Ebbers (Paul Reijnders), Jeffrey Monster, Johnny Granger

Reservekeeper:  Kevin Emde
Assistent Scheidsrechter: Neutraal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans