EBOH JO9-1 en het avontuur op Varkenoord…

Terwijl in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november de grondvorst voor het eerst z’n intrede deed, werden de mannen van JO9-1 met bonkende warme hartjes wakker. Want jawel deze dinsdag beloofde een spannende te worden, misschien wel één die de mannen nooit meer zouden vergeten, die voor altijd op het netvlies zou branden…
Al sinds eind oktober stond hij rood omcirkeld in de agenda’s; de uitnodiging van Feyenoord om een oefenwedstrijd tegen de Feyenoorders van JO8-1 te spelen, nergens minder dan op Varkenoord zelf. Voor sommige van ons al bekend terrein, voor andere dé grote jongensdroom om daar ooit binnen de lijnen te mogen staan.

Zo rond de avondspits stond de A16 vol met familie, vrienden, kennissen, opa’s, oma’s, de mannen van F2 en andere belangstellenden maar bovenal onze, met gezonde spanning gevulde, teamleden zelf.

Aftasten, bravoure, spanning, grapjes, lol maken en een balletje trappen wisselden elkaar af tijdens het wachten op het complete team.

Tijd voor het echte werk, de mannen vertrokken met de trainers naar de kleedkamer voor de voorbereiding en wat mental coaching. De toeschouwers zochten mooie plekjes uit om het inmiddels al behoorlijk afkoelende veld waar HET zou gaan gebeuren. Daar waar de mannen van Feyenoord al enige tijd druk aan het inspelen waren, vlogen de speculaties waar onze jongens bleven, in het rond. De gedachtegang dat de Feyenoorders al wel moe moesten zijn alvorens de wedstrijd zou beginnen gaf rust!

Geen woorden, maar daden!
EBOH liep het veld op, spanning op de gezichtjes maakte na het startsignaal al snel plaats voor leeuwengedrag. Want Feyenoord trapte fel af. Het leken wel vliegende schotels over het veld. Niet geheel onbelangrijk werd deze wedstrijd gespeeld op een half veld, in tegenstelling tot het kwart veld waar sinds dit seizoen de competitie op gespeeld wordt. Schakelen voor onze jongens dus, maar niet één leek daar moeite mee te hebben. De jongens die het hebben van hun snelheid pakten hun kansen, de jongens die genieten van ver uithalen trapten de bal met gemak richting de andere helft, en de verdedigers bleken ook op een half veld nog steeds niet te onderschatten. De leeuwen waren los!
En dat werd al vrij snel beloond. EBOH kwam op voorsprong met 0-1. Er volgden mooie vele mooie acties, de keeper stond z’n mannetje en de spanning liep op. De teams waren aan elkaar gewaagd! Toch slaagde Eboh niet veel later in de wedstrijd aardig uit te lopen en Feyenoord achter zich te laten.

In de tweede helft, waarna de kou behoorlijk toenam, liet EBOH zich niet uit het veld slaan en wist het doel opnieuw een aantal keer te vinden.
Het was genieten met een grote G, een lust voor het oog om te kijken naar een team wat onder leiding van Gert Fok en Rodion Leimena elkaar iedere keer opnieuw weten te vinden. De samenwerking en het vertrouwen in elkaar is bij deze mannen subliem te noemen.
Met Thymen, onze Goaltjesdief die altijd op het juiste moment op de juiste plaats is en de acties briljant afmaakt, Surya die zijn tegenstander in de kleinste ruimtes weet uit te spelen, Ferron de Turbo op het middenveld die altijd alert is en met zijn acties de tegenstander uitspeelt waarna een goal of perfecte pass naar een teamgenoot altijd volgt, Shae onze Privé F16 aan de rechterkant, pijlsnel, sterk in acties en goals, maar die ook als een speer weer terug weet te zijn op positie, om mee te verdedigen, Gijs met zijn Fe-no-me-nale linkerpoot, Reyum, onze kleinste man die als een Tasmanian dwars door iedere tegenstander heen beukt en de juiste pass geeft, Timo de altijd keurig en beheerste Chinese muur waar geen tegenstander kans maakt en met op het doel Senna, onze Octopus, die alle ledematen gebruikt en de uiterst geschikte lengte heeft om z’n doel schoon te houden, heeft Eboh een super indruk achter gelaten.

De eindstand van deze wedstrijd, geleid door de 8 bovenstaande bazen, liegt er dan ook niet om. Met een grote glimlach op het gezicht liep EBOH met een eindstand van 6-13 het veld af.

Hand in hand…. Na een heerlijk warme douche, keerden we terug naar ons vertrouwde Dordrecht, waar de dromenvangers het deze nacht maar druk hadden. Nog lang zal Feyenoord zich heugen dat we geweest zijn, en zo hoort het!

Op naar de volgende pot, wie daagt ons uit….?