EBOH breekt niet door muur van de Zwerver

De Kinderdijkers waren met de bus gekomen naar de Schenkeldijk en hadden deze geparkeerd voor doelman Bas Bijkerk. De tactiek van trainer Edward Knook en de uitvoering van zijn spelers bleken uiterst succesvol. De ploeg met 4 zeges op rij won ook de vijfde. Twee kansen 2 goals, 100% rendement, tegenover een EBOH dat weer eens liet zien de best voetballende ploeg van de afdeling te zijn, maar ook een groot gebrek aan scorend vermogen te hebben.

Voor de rust zagen we onder andere prachtige scharen van Jordany Martinus langs de lijn, mooie voorzetten van Leroy Verkerk en Johnny Granger die de bal er niet zelf in wilde schieten, maar de kans gaf aan Jeffrey Monster, die te zacht afdrukte. Scheidsrechter Düzdüsen werkte ook niet mee, toen Johnny Granger in de 16 neergelegd werd. De Zwerver sloeg wel genadeloos toe. Een op het oog onschuldige vrije trap van Robin Lodder vanaf de zijlijn werd slecht weggewerkt door de EBOH defensie, waarna Tom van der Linden kon afdrukken.
Direct na rust bood Jeffrey Monster aan Johnny Granger een niet te missen kans op 3 meter, maar hij schoot toch nog tegen de benen van Bas Bijkerk op. Toen ook de volgende grote mogelijkheden er niet in gingen bekroop bij de supporters het gevoel van: “Al spelen we tot Sint Juttemis, hij gaat er niet in”.

Jeffrey Monster besefte het zelf ook: “Ik had wel 4x met mijn hoofd kunnen scoren!”. Nadat EBOH weer eens een dot had laten liggen, sloegen de Kinderdijkers  opnieuw toe uit de omschakeling. Scheidsrechter Düzdüsen, die prima floot en regelmatig op eigen waarneming afging, negeerde het vlagsignaal van Frans Stal en Guido Luiten kon vrij inschieten. Daarna kwamen nog topscorer Regga Regales (door schouderblessure niet wedstrijdfit), Antonio Manzanares en Mo Salman binnen de lijnen om het tij te keren. Dit leverde weer de nodige mogelijkheden op, maar niemand had zijn vizier op scherp, ook Leroy Verkerk niet vanaf 7 meter.
De stormloop in de hectische slotfase leverde nog wel een aantal opstootjes op en een domme rode kaart voor de Zwerver aanvoerder Tom van der Linden, na 2x geel en al te heftig protesteren.   
Doelman Bas Bijkerk prees de voor hem opgetrokken muur. ”Ik hoefde niet eens veel zelf te doen, de jongens voor mij haalden bijna alles weg”. Jeffrey Manzanares baalde als een stekker: “We lopen ons het leplazarus achterin om de aanval in stelling te brengen en als je dan ziet wat er met de mogelijkheden gedaan wordt?”.

Ries Fok was toch trots op zijn ploeg: “We hebben de Zwerver van het veld geblazen en uitstekend voetbal laten zien, alleen in het resultaat ben ik teleurgesteld, ik ben na 12 kansen gestopt met tellen. Het is het manco van deze ploeg, zo hebben we al een wedstrijd of 3,4 gevoetbald. We weten nu wat ons te doen staat tegen Streefkerk”. Het was al weer de 3de nederlaag in eigen huis en EBOH laat zien in uitwedstrijden effectiever te zijn. Thuis steekt vaak het ongeduld de kop op, met de kans op een zeperd, zoals tegen de Zwerver. Zaterdag is de topper in en tegen Streefkerk.

EBOH – de Zwerver 0-2

’36 Tom van der Linden 0-1
’70 Guido Luiten 0-2

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jordany Martinus (Mo Salman), Leroy Verkerk,  Jesse Rensen, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter (Antonio Manzanares), Jeffrey Monster, Wesley Ebbers, Johnny Granger, (Regga Regales)

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspeler: Paul Reijnders, Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal