EBOH 1 uit de dip

Thomas Keuter had de komst al aangekondigd in een interview met de Dordtenaar afgelopen vrijdag:
“Geen zorgen over dip, dat is een incident en de punten komen weer”. En de punten kwamen.
Na 3 opeenvolgende nederlagen werd Woudrichem met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

“Dit is een hele belangrijke” sprak Rene Ebbers, de man van weinig, maar wel rake, woorden na afloop. Eindelijk weer eens vrolijke gezichten en de evergreen “EBO is zo prachtig” in de kleedkamer.
In het begin was er sprake van evenwicht en claimde Woudrichem na een kort genomen hoekschop een penalty, maar de goed leidende ervaren scheidsrechter Gerrit de Pater uit Krabbendijke kon het incident niet waar nemen omdat er spelers voor zijn neus stonden. EBOH moest al vroeg afscheid nemen van zijn aanvoerder en aanjager Jeffrey Monster. In een duel liep hij een enkelblessure op, wilde nog even door gaan, maar het ei op zijn enkel werd steeds dikker en hij verliet ondertussen zijn mannen oppeppend teleurgesteld het veld.

De rappe Joel Cruz viel knap in en was voortdurend een plaag voor de Woerkomse defensie. EBOH mocht een paar gevaarlijke vrije trappen nemen na overtredingen op Regga Regales. De eerste van Jordi Fok belandde via doelman Aljan Dekker op de paal en de tweede van Leroy Verkerk bokste hij voor de voeten van Junior Calmera die knap binnen schoot.  Daarna kreeg Dilles de Vries een uitgelezen kans op de 1-1, maar de “grijze” (volgens de trainer in een vuilniszak gehesen) Jan Arie Kouwenhoven, die zijn kanariepak thuis had laten liggen, bleef knap de baas. Op slag van rust was er ook een enorme kans voor Tim Saaman, maar hij tikte tot ontzetting van de Woudrichem supporters naast. En zo bleef EBOH gelukkig overeind.

Direct na rust kregen de bezoekers een flinke tik op de neus. Jay Tahloe had een magnifieke steekpass in huis en Regga Regales vond bijna vanaf de achterlijn de verre hoek en het was 2-0. Daarna bleef Woudrichem slordig in de afwerking en moest Jordi Fok nog een inzet van Dilles de Vries van de doellijn weg halen. Regga Regales had bij een uitbraak de 3-0 op zijn schoen, maar Aljan Dekker was kansloos. Ondertussen moest EBOH’s 2de aanvoerder Leroy Verkerk ook het veld verlaten en nam “Dyckie” zijn plaats over. En dat deed hij uitstekend met de wedstrijd van het 2de nog in zijn benen.

De beslissing in de wedstrijd kwam van de voet van Joel. Hij bekroonde zijn sterke optreden door in 2x een assist op maat van Junior Calmera op de slof te nemen en de 2de inzet was raak. Scheidsrechter de pater trok er bijna 7 minuten bij. “Ik geef geen gele kaart voor tijd rekken, maar tel er gewoon een minuut bij”, aldus de leidsman. Halverwege de blessuretijd redde Tim Saaman ( nog matchwinner in Woudrichem) de eer. Het was niet eens een makkelijke kans. Hij drukte de bal fraai in de verre hoek. “We hebben ons goed hersteld van de tik vorige week bij Brederodes, na een onrustig begin pakten we het goed op en gelukkig hadden we ook weer de beschikking over Jordi en Thomas.

Dit zijn heerlijke punten, verder weg van de onderste streep”, zo sprak Ries Fok, die Jeffrey Mananares en Henny Otto moest missen wegens blessures.  De vertegenwoordigers van Woudrichem baalden. “Wij helpen elke keer een tegenstander in het zadel na een aantal nederlagen.
Na Drechtstreek en Tricht, nu ook EBOH.

EBOH – Woudrichem 3-1

’27 Junior Calmera 1-0
’48 Regga Regales 2-0
’80 Joel Ricardo Cruz da Cunha 3-0
‘90+3 Tim Saaman 3-1