Zwarte zaterdag wordt toch nog vrolijk in Ameide

Trainer Hoessin el Jouhri is wel wat gewend als het om improviseren van opstellingen gaat,
maar dit keer was het wel extreem. Dat Cyrille Elschot en Jeffrey Monster geschorst waren, was bekend, maar dat Paul Reijnders, Antonio Manzanares  en Joel Cruz zich ziek afmelden kwam onverwacht en ook Jesse Rensen moest verstek laten gaan, omdat zijn vrouw zich moest melden voor een  ziekenhuisopname.

Toen ook nog Bjorn van de Graaf na 18 minuten met rood het veld af moest en Ameide vlak voor rust op voorsprong kwam, leek het inderdaad een zwarte zaterdag te worden. Maar de ploeg rechtte na rust zijn rug, streed voor elke meter en kwam 10 minuten voor tijd dik verdiend op 1-1, dankzij wederom de “man in vorm” Remy Holster en zo eindigde zwarte zaterdag in de stromende regen toch nog vrolijk.
Door alle afzeggingen waren er basisplaatsen voor Jasper Wessels, Fabricio Rietdijk en mocht Bjorn van de Graaf na zijn debuut vorige week ook weer mee doen. Gelukkig was Jordi van Dyck weer terug en de meest opmerkelijke plek werd bezet door Milan Bax uit EBOH 4. Vorig jaar was hij ook al eens reddende engel in het beslissende nacompetitieduel  tegen CION in Vlaardingen en ook nu stond hij zijn mannetje in de defensie alsof hij nooit is weg geweest.

Na een aftastend begin was er in de 18
de minuut  voor het eerst wat aan de hand. Bjorn van de Graaf en zijn tegenstander lagen na een duel op de grond en toen zijn opponent op de voet van Bjorn ging staan, tilde hij zijn been op, hetgeen als een natrappende beweging werd gezien door scheidsrechter Beumer. Even later trok de man nog een keer rood, omdat  Bjorn langs het veld naar de uitgang liep samen met begeleider Frits Braun en niet direct over het hek ging. Frits hierover: “dat is toch belachelijk, ze hebben bij Ameide een prachtig ijzeren omheining langs heel het veld en ze kunnen van mij toch niet verwachten met mijn 70 jaar, dat ik over dat hek klim”

EBOH bleef met 10 man in het vervolg van de wedstrijd keurig overeind en kreeg zelfs de grootste kans. Remy Holster kopte door naar Jasper Wessels, die de bal voor het inschieten had, maar naast knalde. Toen iedereen aan een 0-0 rust dacht, kwam Ameide toch op voorsprong. Art Kruis had vanaf rechts een mooie indraaier in huis, die in de verre hoek verlengd werd door Perry Huffels.

In de rust ontstond er mede onder invloed van aanvoerder en rots in de branding Mo Salman een chemie in de groep, die het gemis van 1 man ruimschoots compenseerde. Ameide kon moeilijk de vrije man vinden en EBOH kreeg kansen op de gelijkmaker. Een schot van Leroy Verkerk vloog net naast en een steekpass van Milan Bax kwam bij de onvermoeibare Nick van Wijngaarden terecht, die Remy Holster bediende. Helaas bracht een Ameide been redding.
Remy zette ook nog een keer Leroy Verkerk voor keeper Fabian den Hartog, maar hij kwam met zijn passen slecht uit. Uiteindelijk kwam hij er toch. Remy Holster had eerst nog een Ibrahimovic actie in huis in de 16, die slechts een corner opleverde. Maar wel een hele belangrijke corner, want Leroy Verkerk zette voor, Jeffrey Manzanares legde terug en Remy drukte af.

Bijna ging EBOH met de zege aan de haal, maar de ingevallen Roy Tuinder schoot iets te vroeg en te gehaast na een pass van Fabricio Rietdijk (volgens Jeffrey Monster op de tribune, de koning van de schepijsballen). Het mocht de pret niet drukken. Het punt voelde als een overwinning tegen een ploeg, waarvan EBOH op de Schenkeldijk nog kansloos met 2-0 verloor.
Het voetbal van Ameide ziet er een half jaar later een stuk minder uit, of zal dit te maken hebben met de afwezigheid van topscorer en routinier Sam Versluis?
Hoessin el Jouhri zat stilletjes te genieten in een hoekje van de kleedkamer, ondertussen droge EBOH sokken aantrekkend. ”Ik ben ongelooflijk trots op de ploeg, we hebben keihard gewerkt en krijgen met 10 man de beste kansen, als we met 11 blijven, dan winnen we hier, dat weet ik zeker”.
En een supporter aan de gezellige bar van Ameide tegen zijn buurman: “Het was nog verdiend ook veur die gaste, ze hebbe de mooiste en beste kansen gehad”  . En zo was het

Ameide – EBOH 1-1

’44 Perry Huffels 1-0
’81 Remy Holster 1-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Milan Bax, Mo Salman, Jordi van Dyck, Nick van Wijngaarden (Joeri van Kordelaar), Jeffrey Manzanares , Bjorn van der Graaf, Fabricio Rietdijk , Remy Holster, Jasper Wessels ( Roy Tuinder)
Reservedoelman: Joey Hughes en Reservespeler: Rick Reijnders