Zonnig afscheid Ries Fok en warm welkom Gilbert de Wildt

Op het gezellige Corona-proof terras van EBOH nam de club en selectie zaterdag afscheid van Ries Fok, als hoofdtrainer wel te verstaan. Als kind van EBOH (lid vanaf zijn geboorte) blijft hij de club trouw en zal zich het komende seizoen inzetten voor de jeugd. “Zoon Jordi gaat de trainerscursus TC 3 volgen en de jeugd onder 13-1 trainen. Ik kan hem daarbij helpen. We trainen laat bij Dubbeldam en dan loop ik na de jeugdtraining gelijk door.”
De middag begon voor de selectie met de kennismaking met de nieuwe trainer Gilbert de Wildt.
In de “Gerrit de Keizer zaal” maakte hij zijn plannen kenbaar en kreeg iedereen de voorbereidingsmap mee. Daarna verhuisde iedereen naar het zonnige terras, waar voorzitter Hans Schoon begon met afscheid nemen van Thomas Keuter, die naar Papendrecht vertrekt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3050-1024x575.jpg

Fijn dat Thomas aanwezig kon zijn. Hij heeft een zware tijd achter de rug. Hij verloor onlangs zijn vader en trouwe supporter Gerard op slechts 61 jarige leeftijd. Hans Schoon roemde het voorbeeldige karakter en de mentaliteit van Thomas. Qua spelstijl lijkt hij op Frenkie de Jong en het hoogtepunt van het 3 jarig verblijf op de Schenkeldijk was natuurlijk het kampioenschap in 2018, waar hij een flinke steen aan bijgedragen had.
Daarna was de hoofdrol voor Ries Fok

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3055-1024x768.jpg

En ging het over de turbulente jaren, waarin we van alles mee maakten, van de start met een bijna degradatie naar de 4de klasse, die gelukkig werd afgewend door een in alle opzichten hectische overwinning bij CION en daarna een prachtig kampioenschap in de 3de klasse. In de slipstream ging EBOH als Max op het einde van het seizoen concurrent de Zwerver voorbij en daarna volgden 2 mooie subtop jaren in de 2de klas . In december 2019 zelfs nog “Herbstmeister”, maar een succesvol vervolg zat er door de Coronacrisis niet meer in. Natuurlijk werd  ook kampioensmaatje en huidig TD, René Ebbers, bij het afscheid van Ries betrokken en kregen zij beiden van het bestuur een mooie canvasfoto aangeboden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_6658-1024x768.jpg

Dat was tevens de start van de voetbalhumor. “Die hang je zeker in de WC”, klonk het uit het publiek.  Aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven deed er nog een schepje bovenop. In het uitgebreide kadopakket zat een pannenkoek en een aardappel. Als Ries de scheidsrechter niet bij naam kende en het weer eens een keer niet eens was met de leiding riep hij steevast “Aardappel of Pannenkoek”.
Jan Arie had namens de spelersgroep ook nog een gratis (Knip-, of Was?) beurt, gevolgd door een praktijkvoorbeeld van Jesse Rensen, die de toehoorders deed schateren en tot slot kadobonnen voor de aanschaf van visattributen. “Hier ben ik erg blij mee, in de Corona tijd ben ik gaan vissen met Bart van Wijngaarden, de vader van selectiespeler Nick, en broer Gert. Heerlijk ontspannend, maar ik heb wel eerst aan Ricardo Heuverling gevraagd hoe een vis er uit ziet, ha,ha”.  Kadoos voor Ries waren er ook van de staf en vlaggenist Frans Stal namens Frans Stal Hoveniers (maaibeurt?).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3058-1024x768.jpg

Daarna sprak Ries Fok zijn jongens en staf nog 1 keer toe. Voor de staf had hij nog een Bierkado en de spelers vertelde hij nog maar eens een keer dat zij moeten beseffen hoe goed ze wel niet kunnen voetballen en dat vooral moeten laten zien volgend seizoen.
Dankzij het uitstekende terrasweer was er nog gelegenheid om gezellig bij te kletsen aan de tafels en te babbelen met de Gilbert de Wildt, voor de gelegenheid samen op de foto, de gaande en komende man bij EBOH

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3059-1024x768.jpg

Ries had al eerder kennis  gemaakt met Gilbert, toen hij een avondje op visite kwam om over alle ins en outs te praten en de vereniging te leren kennen. Aan de zonnige middag op de Schenkeldijk  hield hij een uitstekend gevoel over. De warmte en saamhorigheid is voelbaar.  
Gilbert gaat het volgend seizoen samen doen met assistent Jeffrey Monster, die te veel last van zijn enkel heeft om nog op niveau door te voetballen. De sfeermaker wil graag een cursus gaan volgen en hoopt in het najaar toe gelaten te worden.

Er was niet alleen aandacht voor het eerste elftal, maar ook voor het tweede, dat met dezelfde staf door gaat. Trainer Patrick Stok en assistent Joris Kardinaal reikten aan keeper Kevin van Meerkerk de bokaal “Speler van het jaar” uit. De sympathieke “stand in” voor Jan Arie Kouwenhoven keepte een uitstekend driekwart seizoen. Hij is aan het afstuderen op de Hogeschool Rotterdam en loopt momenteel stage bij het “Voetbaljournaal”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3064-1024x768.jpg

Op zaterdag 1 augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Ondertussen wordt er al fanatiek getraind door een groep EBOH’ers , aangevuld met talenten van andere clubs, die allemaal fit aan de start willen verschijnen. De trainingen staan onder leiding van Jeffrey Monster, die door zijn enthousiasme zorgt voor heerlijke scherpe partijen.
Een verrassing viel er ook nog te bespeuren in de goal. Wie stompt daar de bal weg uit een corner?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3048-1024x575.jpg

Het antwoord is:  Rayvano van de Merwe!  Door een slepende knieblessure moest hij het afgelopen seizoen afhaken als spits van EBOH. Naast voetballen kan hij ook heel goed keepen. Dus wie weet ? als zijn knie het maar houdt!

Hieronder de foto’s van Fred van Dongen