Zomerranking is weer begonnen!

Eindelijk is het weer begonnen! De zomerranking van 2017 is van start gegaan, en dus gaan we weer 6 weken loten, voetballen en rekenen om te zien wie dit jaar met de bekers van de Ranking naar huis gaan. Het weer van de eerste dag was fantastisch weer om te voetballen. Niet koud, nauwelijks wind, maar wel die lekkere miezer regen. Typisch Hollands, zullen we maar zeggen. En nu zullen alle ouders wel weer gaan mekkeren; die hebben natuurlijk liever 25 graden en een lekker zonnetje. Maar ja, het gaat nou eenmaal om de spelers en het voetballen, dus dan gaan ze maar lekker overdekt op de tribune zitten, of een bakkie koffie halen in de Soos.

De eerste ranking was het al meteen weer gezellig druk. Meer dan 20 kinderen vonden met hun ouders alweer de weg naar ons hoofdveld, en streden om de eerste punten. Zoals gebruikelijk hebben we de spelers weer verdeeld in een jonge en een wat minder jonge groep. Zo krijgt iedereen optimaal de kans om aan de bal te komen en er een fijne voetbalochtend van te maken. Wat opviel was dat er minder vriendjes en vriendinnetjes mee gekomen waren dan we gewend zijn! Durven die niet meer, of zijn jullie gewoon vergeten om die mee te nemen? Ze mogen nog steeds gewoon meedoen hoor, dus schrijf ze maar gewoon in!

Maar goed de eerste ranking dus… Er is zoals gebruikelijk weer flink gestreden om de punten, maar er waren twee teams die er deze keer erg bovenuit staken. Dat kan wel eens gebeuren als er geloot wordt hè. Zo weten we zeker dat alles eerlijk gaat, want de spelers trekken zelf de nummers om de teams in te delen. Bij de grote jongens was dit keer Arsenal alles en iedereen de baas. Heel knap, want in tegenstelling tot de andere teams moesten zij het met z’n tweetjes doen. Cayden en Kai; Heel knap gedaan!
Bij de jonkies was er ook al zo’n superteam, maar wel een trio dit keer. Het lot had Ferron, Surya en Juan aan elkaar gekoppeld. Dat bleek voor de overige deelnemertjes een onoverkomelijke horde. Onder de naam van AS Monaco wonnen zij alle wedstrijdjes die ze speelden, en komen met z’n drieën aan kop van het klassement te staan.

Zoals gebruikelijk vinden jullie het overzicht van de stand weer onderaan dit stukje. De geboortejaren staan links bovenaan in de afbeeldingen, zodat je weet om welke groep het gaat. Op het overzicht kun je meteen zien wanneer sommige kinderen in elk geval aanwezig zijn. Bij hen is die datum namelijk groen gemaakt. Dat kunnen we natuurlijk voor iedereen doen. Dus als je al zeker weet op welke dagen je er in elk geval zult zijn; geef dat meteen door aan Evelien als je je inschrijft voor de 2e ranking! Je vriendjes zien dan meteen wanneer jij er bent, en kunnen daar dan rekening mee houden.

Tot de 2e ranking!