Weer 3-1 verlies EBOH 1 tegen Groote Lindt

Nieuwe ronde, nieuwe kansen na de winterstop, maar de uitslag was hetzelfde als de seizoensopening op de Schenkeldijk. Groote Lindt won nu op Bakestein opnieuw met 3-1, maar dit keer had er meer in gezeten voor EBOH. De man die uiteindelijk het verschil maakte was Groote Lindt aanvoerder Kevin de Deugd. Met een wonderbaarlijke goal en 2 assists was hij “the man of the match”.
Jordi van Dyck was de meest ongelukkige. In een periode dat scheidsrechter Priest met kaarten aan het wapperen was, kreeg hij er 2 binnen 5 minuten vlak voor rust. Allebei voor overtredingen op het middenveld en dat was niet zo slim natuurlijk. Hierdoor moest EBOH 50 minuten met 10 man spelen.

De 1ste helft gebeurde er niet zo veel voor beide doelen op 1 “hoogtepunt” na. Kevin de Deugd schoot hoog in de lucht richting het doel en tot ieders verbazing zeilde hij over de iets te ver voor zijn doel  staande Joey Hughes in het net. EBOH had wel veel balbezit, maar kwam niet verder dan een paar halve kansen voor Gijs Bregman en Remy Holster. Kevin de Deugd had de score nog op kunnen voeren, maar dit maal lobde hij de bal over.

Na rust speelde EBOH beter en was het niet te merken dat ze maar met zijn tienen waren.  De verdiende gelijkmaker viel na een schot van Ricardo van Yperen, die door Wesley Ebbers  de juiste richting mee kreeg  en doelman Max Klootwijk was gezien.
Daarna golfde het spel op en neer. EBOH rook bloed en Groote Lindt was gevaarlijk in de omschakeling. Max Klootwijk pakte nog een vrije trap van Mo Salman en Joey Hughes verrichtte een mooie redding na een volley van Kevin de Deugd. Deze laatste versierde  net als Balotelli handig een paar vrije trappen in de buurt van de 16. Max van Berkel was een kwartier voor tijd de gevierde man bij Groote Lindt  door uit een vrije trap van Kevin de Deugd  de bal van dichtbij op zijn pantoffel te nemen. EBOH moest weer op zoek naar de gelijkmaker en was er een aantal malen dichtbij. Gijs Bregman maaide nog over een voorzet van Frank Teunissen en kopte ook nog rakelings naast. Het dichtst bij was Remy Holster. Invaller Sebastiaan Bekkers legde hem neer voor de voeten van Remy, die vanaf 20 meter heerlijk inschoot, maar de bal ketste via de onderkant van de lat uit het doel.
Het slotakkoord was toch voor de Lindt. Kevin de Deugd benutte handig de ruimte en gaf Steven Kramer een niet te missen kans. Remy Holster had er nog 3-2 van kunnen maken in de slotseconden. Vanwege een handsbal legde scheidsrechter Priest hem op de stip, maar Remy schoot op de voeten van Max Klootwijk. Trainer Miguel Munoz telde na afloop zijn zegeningen. “We hebben hem over de streep getrokken door te knokken tegen een behoorlijke ploeg, die volgens mij te laag staat op de ranglijst. We doen weer lekker mee. Vergeet niet dat deze ploeg op 1 minuut na bijna gedegradeerd was vorig seizoen. Het is altijd belangrijk om een 1ste wedstrijd na de winterstop te winnen. Volgende week krijg je weer ranglijstvoetbal. Ik ben blij met het resultaat en niet met de uitvoering”, aldus  Miguel Munoz die ooit nog wel eens gesolliciteerd heeft bij EBOH, maar uiteindelijk voor Spartaan’20 koos.
”Mooie club, ik wil er best nog wel eens trainer van zijn, maar voorlopig zit ik 3 jaar bij Groote Lindt”.Verder had Miguel liever met 11 tegen 11 willen blijven voetballen. De reactie van Marco ten Braak hierop: “Ik ook, dan hadden we gewonnen”. Marco was tevreden over de 2de helft en niet over de eerste .”Toen leden we te veel slordig balverlies op de verkeerde plaatsen. Na rust moet ik ze een compliment maken en hadden we een punt verdiend”.

EBOH moest het doen zonder de geschorste Leroy Verkerk en de nog steeds geblesseerde Melvin Boer en Marlon Huijzer, wiens slijmbeursontsteking maar niet over wil gaan.

Groote Lindt – EBOH                  3-1

’13  Kevin de Deugd                        1-0
’55  Wesley Ebbers                         1-1
’75  Max van Berkel                       2-1
’90  Steven Kramer                        3-1