“We kunnen het” 5x scoren en winnen!

De opluchting was voelbaar aan de Schenkeldijk. Net als in de afgelopen 2 thuiswedstrijden werd er 5x gescoord door de Rood Zwarten. Tegen Vlissingen voor de beker werd het een pijnlijke nederlaag van 5-6 en tegen Woudrichem een teleurstellende 5-5 in extremis.

Maar nu ging het eindelijk goed. Al gebeurde het pas in de 2de helft, want in deel 1 werden er nogal wat kansen gemist en voetbalde Altena leuk mee met als beloning de gelijkmaker vlak voor rust. De keuzeheren van de thuisploeg, die op papier uitspeelde, hadden het niet moeilijk, want ze hadden de beschikking over slechts 11 (half) fitte spelers. De bank bestond uit de talentenpoule van EBOH O19, aangevuld met Elvis Versluis, die na lang blessureleed op het wedstrijdformulier mocht. Robin Matena nam zijn plek in op de blessurelijst.
De vlotte openingsgoal mocht er zijn. Deze keer Noël Goossens in de rol van aangever en “alleskunner” Haris Brzac met buitenkant links als afmaker. Daarna kreeg EBOH de nodige mogelijkheden om de score uit te breiden, maar onze topscorer zag de bal over of naast gaan en doelman Julan Straks onderscheidde zich met knappe reddingen.
Dat gaf Altena moed en Melis Kocan schoot vlak voor rust een vrije trap binnen bij de 1ste paal, waar iedereen de 2de paal verwacht had.

Na rust stelde EBOH gelukkig snel orde op zaken.
Het wippertje was van de dit keer als spelmaker opgestelde Joey Steenbakker en de trefzekere afronding was van, wie anders, Noël Goossens. Noël schoot daarna nog 2x op de benen van Julan Straks, waarna Mitchell Rovers voor de beslissende 3-1 zorgde. Hij kopte bij de 2de paal een mooie voorzet van Leroy Verkerk binnen. Toen even later Noël zijn tweede binnen werkte na een slingervoorzet van Ricardo Heuverling was het gedaan en kon de talentvolle jeugd zijn opwachting maken. Alle spelers met pijntjes werden vervangen en het trio Cayden Kalff, Myron van Pelt en Ronan van Weelden deed de ploeg niet zwakker maken. Zij voetbalden prima mee en dat geeft de burger moed voor de toekomst.
“Ella” Versluis kon ook weer minuten maken en toverde diverse “Tikki Takka’s” op de mat.
Helaas stierven al zijn doelpogingen in schoonheid, maar had hij nog wel een heerlijk steekpassje in huis, die “Jonkie” Ronan van Weelden prachtig afrondde met links. Een mooi slotakkoord in een uitstekende 2de helft, waarin Robert de Bruin, de “stand in” voor Jan Arie Kouwenhoven (gebroken rib) nog een paar prima reddingen in huis had. “Het is bij mij vooral nog het wedstrijdritme wat ontbreekt”.

Patrick Stok kon weer eens lachen na de wedstrijd:
“We maakten het ons zelf voor rust lastig. We geven ze de motivatie om in de race te blijven, door kansen niet te benutten en te weinig op balbezit te spelen. Na rust was dit veel beter”
En over de vele blessures: “Voor de winterstop had onze verzorger Yannick Verweij een makkie, maar inmiddels zit hij al een poosje met overwerk, hij heeft een hele drukke praktijk. We hopen dit seizoen nog wel gebruik te kunnen maken van Wesley Ebbers, Furkan Kaya Robin Matena en Ricardo van de Merwe. Komende zaterdag tegen Wilhelmina thuis hebben we te kampen met schorsingen door gele kaarten en hebben we last van de meivakantie. Het wordt weer een hele toer, maar we zijn blij dat er jonkies klaar staan. De meesten zijn pas 16 jaar, vergeet dat niet, en dan al meedoen op dit niveau is knap”.

Altena, rook nog niet zo lang geleden aan de 1ste klas, maar degradeerde door de nederlaag nu naar de 3de klas. Het verloor een elftal aan spelers in de vorige overschrijvingsperiode en verwelkomt een aantal oud gedienden terug in het volgende seizoen. “Door de versterkte degradatie wordt zo’n 3de klas gewoon 2de klasnivo. Met een versterkt team rekenen we erop volgend seizoen weer mee te doen”, aldus het bestuur van de sympathieke oranje hemden uit Nieuwendijk, waar ze van een feestje houden en het altijd gezellig is. Succes, op de weg terug, volgend seizoen!  

EBOH – Altena                                  5-1       (1-1)  

’03       Haris Brzac                           1-0
’42       Melis Kocan                          1-1
’28       Noël Goossens                     2-1
’29       Mitchell Rovers                    3-1
’56       Noël Goossens                     4-1
’62       Ronan van Weelden             5-1
           
Scheidsrechter: Kevin Konings

Opstelling:
Robert de Bruin, Ricardo Heuverling (Elvis Versluis), Jeremy Boshart, Jimmy Pieper (Cayden Kalff), Stephen Emelina (Myron van Pelt), Mitchell Rovers, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares, Noël Goossens, Haris Brzac (Ronan van Weelden), Joey Steenbakker

Wissels: Julian van Duren (res.keeper),Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frank Greuter