Kopje onder tegen Wilhelmina

Op papier zag de opstelling van EBOH er betrouwbaar en prima uit, maar de praktijk viel tegen. Elvis Versluis, die na lange tijd in de basis mocht starten wist waarom: “ik speel zelf op 50% en kan er nog 7 op noemen, die allemaal wat mankeren en niet topfit zijn. En dan is het logisch dat je wordt overlopen”. En zo geschiedde.

De kanaries uit Wijk en Aalburg, die de punten goed konden gebruiken om weg te blijven van de 6de plaats van onderen, waren fitter en liepen lekker te voetballen. EBOH probeerde op het tandvlees bij te blijven, maar liep al snel achter de feiten aan. Samuel Hartgers kon vogeltje vrij op 5 meter binnen koppen na een voorzet op maat van Remco van der Heijden. En rond het half uur werd Robert Bouman niets in de weg gelegd om opnieuw met een kopbal de 0-2  te noteren uit een hoekschop van Kevin van Esch. EBOH rook nog aan de aansluiter, maar Ricardo van de Merwe (net terug uit Turkije en nog last van hamstrings) deponeerde een lob op de bovenkant van de lat en Haris Brzac zag zijn kopbal van de lijn gehaald door Rick van Enkhuizen.

De jonkies Cayden Kalff, Ronan van Weelden en Myron van Pelt werden al snel ingebracht door het duo Patrick Stok en Jeffrey Monster: “Voor de rust riepen er al 3 om een wissel”. Dat bracht nieuw elan in het elftal, waar de 36 jarige Stephen Emelina zich weer eens als steunpilaar manifesteerde. Tot overmaat van ramp moest de onverzettelijke topscorer Noël Goossens opgeven en zich laten vervangen door de terug van een blessure komende Wesley Ebbers.
“Net als tegen Wieldrecht kreeg ik heftige pijn in het “SI” gewricht. Mijn vriendin is fysiotherapeut en heeft me nog behandeld in de rust, maar het ging echt niet meer. Wel fijn dat ik gratis behandelingen heb thuis”. Vervanger Wesley Ebbers deed het goed en bracht ploeggenoten in stelling en kreeg zelf ook nog een paar kansjes. De mooiste kans op de aansluiter was voor de net uit een blessure komende Furkan Kaya. Zijn schot zeilde naar de bovenhoek, maar doelman Joran de Laat vertrok op tijd en pareerde schitterend. Uit de daaropvolgende tegenstoot stond EBOH te ver naar voren. Robert de Bruin kon in 1ste instantie nog prima redding brengen, maar Samuel Hartgers schoof de rebound onder hem door.

Dat was de genadeklap zou je denken, maar de op iedere bal jagende Ronan van Weelden kopte knap de 1-3 binnen na een mooie draaibal van de naar voren geschoven Joey Steenbakker. Ronan was zelfs nog dichtbij de 2-3, maar Joran de Laat was er wederom op tijd bij. En omdat Robert de Bruin nog een inzet keerde van jong talent invaller Mohammed Jumaa bleef het bij 1-3. Wat vond Patrick Stok ervan? “Het was allemaal net niet vandaag. Fijn dat we volgende week vrij zijn, dan kunnen we de pijntjes gaan verhelpen”
Mitchell Rovers en Jeremy Boshart ontbraken door een schorsing, Jeffrey Manzanares was op vakantie en Robin Matena nog te geblesseerd. “Het enige positieve van vandaag is dat we officieel veilig zijn en dat was vooraf de doelstelling” zo sprak Jeffrey Monster na afloop.
“Natuurlijk hadden we op meer gehoopt na zo’n goeie 1ste seizoenshelft, maar na vandaag is dat ver weg. Maar wie weet, we willen de competitie positief afsluiten en als we ze alle drie winnen, hebben we nog een kansje.

Over 2 weken Heukelum thuis, daarna Streefkerk uit en de laatste thuis tegen Alblasserdam. Je ziet dat de fitste ploegen de prijzen pakken en dat zijn wij momenteel niet, maar wie weet”. De 28 jarige scheidsrechter Rick van Rijnsbergen, die in de talentenpoule is afgevallen, had geen kaarten nodig om de sportieve wedstrijd in goede banen te leiden en dan scoor je altijd een voldoende. De vrolijke noot kwam van Joey Steenbakker: “Wij zijn niet fit genoeg, omdat we te weinig drinken, denk ik”. Dat kon inderdaad van Wilhelmina niet gezegd worden. Die werden na afloop in de kleedkamer door de trainer getrakteerd op Limoncello.
Felicitaties gaan uit naar de terechte ongenaakbare kampioen Papendrecht. Na 1 jaar weer terug in de 1ste klas, dat is knap.

EBOH – Wilhelmina’26                    0-2       (1-3)  

’03       Samuel Hartgers                  0-1
’29       Robert Bouman                    0-2
’75       Samuel Hartgers                  0-3
’78       Ronan van Weelden             1-3

Scheidsrechter: Rick van Rijnsbergen

Opstelling:
Robert de Bruin, Ricardo Heuverling ,Elvis Versluis (Myron van Pelt), Jimmy Pieper, Stephen Emelina, Leroy Verkerk (Cayden Kalff), Noël Goossens (Wesley Ebbers), Haris Brzac, Joey Steenbakker, Ricardo van de Merwe (Ronan van Weelden), Furkan Kaya

Wissels: Donny v.d. Laars (res.keeper),Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Stephan Rovers