We blijven er in !

Dankzij een 1-2 overwinning op CION in Vlaardingen is EBOH er in geslaagd om het 3de klasserschap te behouden. Het ging niet bepaald zonder slag of stoot, in de hectische slotfase was het puur overleven. Pas om half zes na een 10 minuten durende zenuwslopende blessuretijd konden met een laatste krachtsinspanning de handen omhoog.

Het duel vergde het uiterste van de spelers  in een drukkende temperatuur en lag ook nog eens 5 kwartier stil, omdat Hooligans uit Vlaardingen buiten de lijnen de boel  verstierden en scheidsrechter Hulters pas verder wilden gaan, als de veiligheid gegarandeerd werd. Dat  kon pas , nadat de Vlaardingse politie massaal ter plekke was en besloot tot een  “drooglegging” en afsluiting  van het sportpark dat CION samen deelt met Deltasport.
Naar verluidt ging het om dezelfde groep “hooligans”, die enkele weken terug op hetzelfde sportpark  de kampioenswedstrijd van Quick Boys bij Deltasport ontregelden. De politie moest er toen ook aan de pas komen en zelfs Dirk Kuyt trad toen op als vredesstichter.  

Gelukkig  was er op het veld meer respect voor elkaar, zodat de wedstrijd tot een goed einde kon worden gebracht.

De wedstrijd begon in echte nacompetitiesferen met de aankomst van de Partybus van EBOH en de door EDAD vervoerde EBOH jeugd. Na een Bengaalse vuurwerkshow  moest de mist optrekken en ging EBOH fris van start met de snelle buitenspelers Ricardo van de Merwe en Regga Regales, die om niet altijd even duidelijke redenen door scheidsrechter Hulters vaak werden terug gefloten wegens aanvallende fouten?  Toch was het CION die de score opende.  Jordi van Dyck die de positie van de geschorste Leroy Verkerk prima overnam, maakte een lichte duwfout op Danny Koetsier en Bart Sterk krulde de bal fraai over de muur in het doel.
Jordi Fok had een minuut later hetzelfde kunnen doen als Bart, maar schoot over.
Hierna kreeg CION nog 1 kans voor Danny Koetsier, maar zijn lob verdween in de handen van Joey Hughes. EBOH drong aan en kreeg  nu ook eens een keer de beloning.  Ricardo van de Merwe schoot tegen de voeten van doelman Metin Hoogerwerf en Regga Regales knikte de opspringende bal mooi in de hoek. EBOH rook zijn kans en ging op jacht naar de voorsprong en die kwam er. Patrick Welts knalde nog net naast, maar uit een pass van Patrick op Ricardo van de Merwe was het wel raak. Via de handen van Metin Hoogerwerf verdween de bal in de verre hoek. Toen vlak voor rust Wesley Ebbers het even aan de stok kreeg met CION’s opgewonden standje Hakan Copur, sloeg buiten de lijnen de vlam in de pan.

De harde kern van CION en de EBOH supporters stonden beiden achter het doel van Metin Hoogerwerf en er ontstond een knokpartij, waarbij Metin Hoogerwerf zo onverstandig was om er zich ook mee te bemoeien. Vervolgens legde scheidsrechter Hulters volkomen terecht het duel stil en begon het lange wachten op een vervolg.
De rust keerde terug en de jeugdcommissie van EBOH was zo verstandig om met de bus vol pupillen en junioren al vast terug te keren naar Dordrecht.  De aanhang van EBOH werd naar de overkant gedirigeerd en achter de beide doelen waren geen supporters meer toegestaan en de politie was ter plekke.

Om half vijf kon de 2de helft eindelijk beginnen. Een helft waarin CION met heel veel druk alles uit de kast haalde om de gelijkmaker te forceren en EBOH in de omschakeling de beslissing wilde forceren. Alle pogingen hiertoe liepen op niets uit. Jordi van Dyck werd diep gestuurd door Ricardo van Yperen en de (weer) ingevallen doelman Sander Henneveld bleef grabbelend overeind.
De mooiste kans nog kreeg Ricardo van de Merwe. Een mooie actie van Wesley Ebbers eindigde op de voeten van de keeper en Ricardo schoot een meter voor het doel nog tegen de onderkant van de lat.
En verder werd Regga op weg naar een goal dubieus afgevlagd voor buitenspel. Aan de andere kant gebeurde er van alles en regende het corners en vrije trappen voor het doel van Joey Hughes.  EBOH piepte en kraakte, maar hij ging er niet in. Het mooiste voorbeeld van de onverzettelijkheid gaf Regga Regales. Met gevaar voor eigen leven wierp hij zich voor de aanstormende CION spelers.

De defensie met de uitblinkende Joey Hughes, Jordi van Dyck, Milan Bax, Jordi Fok en Jeffrey Manzanares bleef met handen en voeten overeind en CION kwam niet verder dan een buitenspelgoal van Bart Sterk.  En soms heb je van die momenten dat je denkt: “Onze lieve heer wil dat EBOH in de 3de klas blijft”. En zo geschiedde.
Trainer Houssin Youhri was zichtbaar ontroerd en kan eindelijk vakantie boeken: “Schandalig dat wij het zo ver hebben laten komen”, maar de spannende seizoensfilm, die eindigde in een thriller had toch nog een “happy end”.

Het feest moest wel in Dordrecht gevierd worden, nadat we los gelaten werden en dat duurde even! De politie had het terrein hermetisch afgesloten en was eerst buiten het terrein met speurhonden op zoek naar gevluchte hooligans.   Het leek meer op een risicowedstrijd Feyenoord – Ajax, en het was maar een amateurwedstrijdje voor een plek in de 3de klas!

CION – EBOH 1-2

’14 Bart Sterk 0-1
’29 Regga Regales 1-1
’36 Ricardo van de Merwe 1-2

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Jordi van Dyck ,Milan Bax ,Patrick Welts (Joeri van Kordelaar),, Jeffrey Manzanares, Jordi Fok, Ricardo van Yperen, Regga Regales, Remy Holster (Jasper Wessels),Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers
Reserves: Bram Wouters en doelman Kevin Emde