Voorbeschouwing: EBOH – Alexandria’66

EBOH speelt morgen om 14:45 uur de op één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024. Hoewel EBOH zich vorige week officieel veilig speelde door te winnen van CVV Zwervers, zijn de belangen nog altijd groot: samen met VVGZ strijdt de ploeg van trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster voor een plek in de felbegeerde nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. De laatste drie wedstrijden in de competitie, waaronder dus die van morgen tegen Alexandria’66, zijn echte finales.

De feiten: Bij winst in de wedstrijd tegen Alexandria’66, de topper tegen directe concurrent VVGZ en de stadsderby tegen Oranje Wit is EBOH hoe dan ook zeker van de nacompetitie. Indien EBOH verliest van Alexandria’66 en VVGZ op dezelfde dag wint van Spirit (die momenteel op de elfde plaats staan) gaat de vierde plek en dus het recht op deelname aan de nacompetitie definitief naar VVGZ. Als EBOH verliest en VVGZ tegen Spirit niet wint (en dus gelijkspeelt of verliest) is EBOH bij winst in de twee wedstrijden tegen VVGZ en Oranje Wit zeker van plek vier; hetzelfde is het geval al zou EBOH winnen van Alexandria’66 maar verliezen van Oranje Wit. Mocht EBOH gelijk spelen tegen Alexandria’66 of Oranje Wit en de overige twee wedstrijden winnen, dan komt EBOH gelijk in punten met VVGZ mits de Vogels morgen winnen van Spirit; bij gelijkspel van EBOH tegen Alexandria’66 en puntenverlies van VVGZ tegen Spirit heeft EBOH bij twee overwinningen met zekerheid plek vier in handen. Als VVGZ op 18 mei wint van EBOH, gaat het recht op deelname aan de nacompetitie definitief naar VVGZ. In het geval dat EBOH zowel tegen Alexandria’66 als tegen Oranje Wit gelijkspeelt maar wel wint van VVGZ, zijn de Rood-Zwarten afhankelijk van de Vogels; als VVGZ dan verliest van Spirit is EBOH zeker van plek vier, als VVGZ gelijkspeelt tegen Spirit komen EBOH en VVGZ gelijk in punten en als VVGZ wint van Spirit gaan de Vogels de nacompetitie in. Indien EBOH drie keer gelijkspeelt, gaat plek vier naar VVGZ. In alle gevallen waarbij EBOH en VVGZ gelijk komen in punten is eerst het doelsaldo en daarna het aantal doelpunten “voor” beslissend. EBOH zal dan in eerste instantie strijden om een beter doelsaldo te behalen dan VVGZ, zeker met nog een onderlinge confrontatie te gaan. Mocht dat niet lukken en zou het doelsaldo gelijk zijn, is er voor EBOH echter ook nog voldoende hoop: de Rood-Zwarte formatie heeft dit seizoen tot nu toe liefst tien doelpunten meer gemaakt dan VVGZ en dat dus met één wedstrijd minder gespeeld te hebben. VVGZ zou dus een monsterscore moeten neerzetten tegen Spirit om dat nog in te halen, hoewel in dat geval het doelsaldo bij reguliere uitslagen van EBOH toch al in het voordeel van VVGZ zou zijn en het aantal doelpunten “voor” zou dan logischerwijs niet langer relevant zijn.

EBOH zal er morgen, om zichzelf de best mogelijke uitgangspositie te geven richting de laatste twee speelronden, alles aan doen om Alexandria’66 te verslaan en hoewel het volgens de ranglijst de meest eenvoudige wedstrijd zou moeten zijn vergeleken met die tegen VVGZ en Oranje Wit heeft EBOH geen reden om de Rotterdammers te onderschatten. In de uitwedstrijd op Sportpark Oosterflank ging EBOH in de stromende regen met 3-0 onderuit: des te meer reden voor aanvoerder Noël Goossens en de zijnen om zich tegen de tegenstander van morgen aan de Schenkeldijk sportief te revancheren. Ook Alexandria’66 speelt echter niet alleen nog voor de eer, want ook zij hebben nog een klein sprankje hoop op het bereiken van de nacompetitie. Het zal er dus fel aan toe gaan.

Om te winnen van Alexandria’66 en zo deelname aan de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse in eigen handen te houden rekenen we uiteraard weer op jullie support EBOH’ers!

Tot morgen, om 14:45 uur, op Sportpark Schenkeldijk.