Voor het eerst onder de maat

Op sportpark Oosterflank speelde EBOH net als het weer. Voor het eerst dit seizoen had EBOH weinig te vertellen en met 3-0 werd de 2de nederlaag van het seizoen geleden. Ook bij Spartaan’20 werd verloren, maar daar kwam EBOH uitstekend voor de dag en kwam het niet tot scoren door onder andere 2 penalty’s te missen.

Alexandria ’66 is een grillige ploeg. IFC ging ook met 3-0 over de knie ( de eerste nederlaag na 55 wedstrijden) , maar tegen Rijsoord werd een 4-1 voorsprong weggegeven (4-5). Nu hadden ze weer een goede dag, met een merkwaardig incident. Spits Dychairo Deekman werd al na een kwartier gewisseld.
Trainer Ben Spork zou “uilskuiken” tegen hem hebben gezegd en daar had Dychairo een weerwoord op, waardoor de trainer besloot hem te wisselen. Dit tot groot ongenoegen van Dychairo, die met een aantal vrienden verhaal ging halen bij de bank. De wedstrijd moest zelfs even worden stil gelegd om de gemoederen te sussen en de onvriendelijkheden gingen in de rust verder. Gek genoeg was het niet EBOH dat profiteerde van de onrust, maar Alexandria zelf. Invaller Miguel Young On werd zelfs de grote man door 2x te scoren.
De eerste na een blunder van Jeremy Boshart. Hij verspeelde op kinderlijke wijze de bal aan Miguel, die via de armen van Jan Arie Kouwenoven het net vond. De 2de was een prachtig schot in de bovenhoek na een prima actie en terugleggen van Divani Hansen. Noël Goossens had vlak voor rust de spanning terug kunnen brengen. Bij de eerste kans omspeelde hij keeper Donny van Gelder, maar ging de bal via de paal naast en bij de 2de kans uit een mooie voorzet van Ricardo van de Merwe vond hij van dichtbij 2x de foutloze doelman op zijn weg.

Na rust stapte EBOH over op een systeem van 3 spitsen. Het drong aan, maar kwam niet verder dan halve kansen. Hoe je het wel moet doen, liet aanvoerder en uitblinker Romano Filé zien. Bij een razendsnelle counter werd hij weggestuurd en vond schuin voor Jan Arie Kouwenhoven de verre hoek. EBOH probeerde van alles, maar kwam er niet door heen.
Ernst Bustraan achter de goal: “Allemaal van die half hoge ballen, daar heb je niks aan op zo’n veld en met dat weer. Ze moeten over de grond spelen”. Dat deden ze 1 keer en toen vond Ruben Retel het net, alleen was het jammer dat Ricardo Heuverling de bal voorgaf net over de achterlijn. Degenen die het weer te slecht vonden, konden de wedstrijd volgen op TV via streaming. “Ik zou de TV hebben uitgezet”, zo sprak Edwin Korzilius achter de lijn onder zijn grote rood zwarte paraplu. Je kon ook achter het glas in de kantine kijken, alleen waren de ramen beslagen.

Na afloop was het stil in de kleedkamer en monterde Jeffrey Monster zijn ploeg op. “Snel vergeten, lekker genieten van de Feestdagen met het vrouwtje onder de boom en dan gaan we erna tegenaan”. De blik van Patrick Stok sprak boekdelen na afloop: ’Wat een drama, het spel was nog slechter als het weer. Niemand heeft zijn niveau gehaald. Geen duels winnen, geen 2de bal. Dit was de minste wedstrijd in mijn 3 jaar als trainer hier”. Noël Goossens snapte er ook niets van. ”Het was allemaal net niet, daar word je gek van. Gelukkig is het winterstop, anders hadden we de volgende waarschijnlijk ook verloren. Ik loop hier al een paar jaar, maar die donkere dagen voor de kerst is niet de gelukkigste periode.

Na de kerst gaan we het oppakken en dan start de voorbereiding voor Oranje Wit uit op 20 januari. Dan staan we er met zijn allen”. In de voorbereiding speelt EBOH op 6 januari tegen NSVV en voor 13 januari wordt nog een tegenstander gezocht.
Nog wat te mopperen over de scheidsrechter? Helemaal niets, Kevin Konings is een topper en mag elke week fluiten, (en dat na een 3-0 nederlaag!). Fijne Feestdagen !  
 
Alexandria’66 – EBOH                     3-0       (2-0)   

’25       Miguel Young On                 1-0
’32       Miguel Young On                 2-0
’61       Romano Filé                          3-0

Scheidsrechter: Kevin Konings

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst, Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares), Patrick Stoel (Maikel Steenbakker) ,Haris Brzac (Jerry van Ingen), Jeremy Boshart, Noël Goossens, Ruben Retel (Jesse Rensen), Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers

Wissels: Julian van Duren (res. keeper)

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal