Voorbeschouwing: EBOH 2 – Luctor Heinkenszand 2

Morgen, 15 juni 2024, speelt EBOH 2 de finale van de nacompetitie Reserve 1e klasse/Reserve 2e klasse. De tegenstander is het Zeeuwse Luctor Heinkenszand 2, een ploeg die de EBOH-reserves een aantal jaren geleden nog regelmatig tegenkwam in de competitie.

Waar EBOH 2 met een uiteindelijke 5-2 overwinning op VCK 2 en winst na penalty’s tegen Lekvogels 2 de finale heeft weten te bereiken, hoefde Luctor Heinkenszand 2 als nummer tien van de Reserve 1e klasse A slechts één wedstrijd te spelen om op dit podium te mogen aantreden; in de 2e ronde werd Rijsoord 2 met 3-1 verslagen.

In de Reserve 1e klasse A is Luctor Heinkenszand 2 dus als tiende van de twaalf ploegen geëindigd en dus is de nacompetitie voor de reserves van de club die in 2017 is ontstaan uit een fusie tussen Luctor ’88 en SV Heinkenszand een ware laatste kans op het redden van hun seizoen. Voor EBOH 2 zou het bereiken van de nacompetitie juist een beloning zijn van een goed seizoen, waarin het heeft bewezen een sterk elftal te zijn dat ook op een hoger niveau kan presteren.

Het maken van doelpunten zou voor de Rood-Zwarte formatie van trainer Joris Kardienaal geen probleem moeten zijn. Luctor Heinkenszand 2 kreeg in hun competitie maar liefst zevenenvijftig (57!) tegentreffers te verwerken. Die ongelukkige prestatie is door geen enkele ploeg in de Reserve 2e klasse B, de competitie waarin EBOH 2 dit seizoen acteerde, geëvenaard: met vierenvijftig tegengoals kwam De Alblas 3 het dichtst in de buurt.

Op Sportpark Molenkreek in Dinteloord zal het hoe dan ook razend spannend worden, ongeacht de kwaliteit van het spel. In de finale draait het dan uiteraard ook maar om één ding: winnen, en promotie naar de Reserve 1e klasse in het seizoen 2024-2025 veiligstellen. Aan de steun zal het, evenals in de eerdere wedstrijden tegen VCK 2 en Lekvogels 2, in ieder geval niet liggen. Met twee bussen zal een wederom indrukwekkend aantal EBOH’ers met de selectie meereizen richting het complex dat normaliter de thuisbasis van Prinsenland is, maar morgen dus het podium voor de apotheose van de ‘play-offs’.

Tot morgen EBOH’ers! We zien jullie om 10:00 uur op de parkeerplaats bij Sportpark Schenkeldijk en om 12:00 uur bij de aftrap van EBOH 2 – Luctor Heinkenszand 2, de finale van de nacompetitie Reserve 1e klasse/Reserve 2e klasse en de allerlaatste EBOH-wedstrijd van het seizoen 2023-2024.