Vliegende start EBOH

Het was al een tijdje geleden dat EBOH goed van start ging in de competitie, maar eindelijk was het weer eens zo ver. Schelluinen werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd  en dat betekende lachende gezichten aan de Schenkeldijk met een feestelijke 3de helft onder leiding van de broer van onze TD Danny Ebbers.

Langs het veld waren weinig toeschouwers te zien door het slechte weer. Zij zaten allemaal op de tribune of aan het raam in de grote “Sky Box” op de bovenverdieping. En de rest zat in de soos, waar de traditionele bijeenkomst van de club van 100 plaats vond bij de 1ste thuiswedstrijd van het seizoen. Zij misten de mooie openingsgoal van Haris Brzac, die met zijn linker fraai het net vond na doorkoppen van Noël Goossens. Het vorig jaar in de 3de klasse kampioen geworden Schelluinen sloeg snel terug. Diego Kemp kon uit een verre voorzet bij de 2de paal inkoppen. Elvis Versluis zette de verhoudingen weer recht door een vriend en vijand te verrassen met een vrije trap in de verre hoek.
Daarna kon het zo maar 3-1 worden, maar Jochem van der Werf stond succes van Ricardo van de Merwe in de weg na fraaie combinatie met Noël Goossens en Jimmy Pieper schoot net voorlangs.

Na rust ging Schelluinen op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef bij een paar halve kansen. Rond het uur viel de beslissing. De weer goed spelende back Furkan Kaya verzond een dieptepass op Ricardo van de Merwe en die werd ten val gebracht door de weifelende (keeper wel of niet) verdediger. Noël Goossens is een echte penaltykiller en toen even later Pascal van Delden door een domme handsbal zijn 2de geel pakte hees Schelluinen de witte vlag. Het was daarna alleen nog maar genieten van het “Tikkie Taka” spel van EBOH met de “meester van de steekpass” Elvis Versluis in de hoofdrol. De score had hoger kunnen worden maar het bleef bij de fraaie individuele actie van Robin Matena. Hij passeerde zijn man en knalde droog raak.

Na afloop natuurlijk de “Tjing de la la Boem” (etc.) en de blije trainer Patrick Stok, die vond dat het nog beter kan: “Mooi resultaat om te beginnen, maar ik vond ons in de bekerwedstrijden, die alle gewonnen werden, beter spelen, daar waren we vaster aan de bal. Met te veel balverlies gaf je Schelluinen kans om terug in de wedstrijd te komen en dat mag niet. Fijn dat we een goeie bank hadden, waar we niet slechter van worden, vorig seizoen hadden we vaak alleen maar niet fitte spelers zitten daar. Shujendi Martis is geblesseerd aan zijn knie en de overige bankzitters waren fit, maar kwamen net terug van vakantie of hadden voor het eerst deze week getraind.

De doelstelling is om met de kopgroep mee te draaien en ver voor de ruime degradatie zone (3 er uit en 3 nacompetitie)  te blijven. Collega Richard van Gils stond na afloop Klokradio te woord: “Welkom in de 2de klas. Een foutje wordt genadeloos afgestraft. In de 2de helft hadden we een goeie fase en zicht op 2-2, maar de strafschop en rode kaart doen ons de das om.
Ik stond er bij de penalty wat ver vanaf, maar ik vond hem makkelijk gegeven. Daarna was het tegen houden. Ik schat Ebo bij de top 4 of 5 en wij moeten ons zien te handhaven. En dan moeten we winnen van Heukelum thuis zaterdag”

EBOH reist af naar Giessen voor het duel met de fusieclub GRC’14, dat vorig seizoen degradeerde uit de 1ste klas.
Scheidsrechter Stef Bogers uit Budel was voor het eerst op de Schenkeldijk en floot een uitstekende wedstrijd in een verder sportief duel.                 
       
EBOH – Schelluinen                         4-1       (2-1)   

’  5       Haris Brzac                           1-0
’  9       Diego Kemp                          1-1
’22       Elvis Versluis                        2-1
‘61       Noël Goossens                     3-1
’72       Robin Matena                       4-1

Scheidsrechter: Stef Bogers uit Budel

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart (Wesley Ebbers), Haris Brzaz (Leroy Verkerk) , Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Elvis Versluis, Jimmy Pieper (Oberson van der Spek), Ricardo van de Merwe (Robin Matena)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: -Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes