Verlies in laatste minuut

Terwijl iedereen dacht dat EBOH een puntje zou overhouden aan de uitbeurt bij de Alblas, sloeg de thuisclub alsnog toe in de 4de minuut van de blessuretijd. Een corner leidde tot het nodige duw en trekwerk dat door mocht gaan van de verder goed leidende scheidsrechter van Dalen uit Brakel. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Laurens Barnhoorn, die Joey Hughes in de verre hoek kansloos liet en de 2-1 eindstand op het bord zette.” Jammer”, vond trainer Hoessin el Jouhri,” we willen nog graag in het linkerrijtje eindigen. De 1ste helft was slecht en ik moest niet voor het eerst in de rust het een en ander recht zetten.

Daarna was het inderdaad beter en met een beetje geluk winnen we nog, want we kregen een paar heel goede mogelijkheden”.
Zoals de trainer zei, was de 1ste helft niet om aan te gluren, schrijf maar gerust dramatisch, aldus aanvoerder en gangmaker Jeffrey Monster. Trouwe supporter Heimen de Vries had er spijt van dat hij niet op de camping gebleven was met dat mooie weer. De wedstrijd begon 20 minuten later wegens file op de Papendrechtse brug. EBOH moest aantreden zonder 5 geblesseerde vaste waarden. Pim Versluis (lies), Cyril Elschot(dijbeen), Mo Salman (enkel), Jeffrey Manzanares (enkel) en Remy Holster (zweepslag) stonden langs de kant. De Alblas was voor rust iets minder slecht dan EBOH en kwam op voorsprong door de geheel vrij staande Remco van der Giessen. Zijn bewaker Jordi van Dyck was hiervoor net naar voren opgestoomd en zijn plek werd slecht over genomen.
Volgens de Alblas supporters achter het doel raakte Remco hem verkeerd, maar hij zat er juist daardoor wel mooi in. Vlak voor rust schoot de latere matchwinner Laurens Barnhoorn de bal voor open doel nog over. Het enige wapenfeit van EBOH was een afgekeurde goal van Antonio Manzanares, die daarvoor zijn handjes gebruikt had.  

Door de personele problemen had EBOH alleen de “jonkies” Sebastiaan Bekkers(37) en Bram Wouters (38) op de bank samen met reservedoelman in noodgevallen Pim Versluis. De oudjes mochten er na rust in en zorgden er in ieder geval voor dat er meer vuur in het spel kwam.
Eerst kreeg de Alblas nog een grote kans toen Thomas Huizenga vrij mocht aanleggen, maar Joey Hughes redde knap. Nadat de door Oranje Wit gescoute aanvoerder van de Alblas Remco van der Burg geblesseerd het veld verliet, lag er voor EBOH meer ruimte aan de rechterkant. Leroy Verkerk kon zijn befaamde voorzetten en lange passes geven. En uit 1 hiervan kopte Paul Reijnders (al weer zijn 5de goal!) prachtig tegendraads binnen.  Daarna kreeg EBOH goede mogelijkheden op een voorsprong, maar zowel Bram Wouters als Antonio Manzanares kwamen niet verder dan de voeten van de Alblas doelman René de Ruiter. Nadat Laurens Barnhoorn eerst nog over schoot na een fraaie actie van het 16 jarige de Alblas talent Natanja de Haan, sloeg Laurens in de slotseconden alsnog toe.

“Jammer”, aldus Hoessin, die ook baalde dat Wieldrecht verloren had. “Nu staat er geen spanning meer op de derby van volgende week, dat had toch mooi geweest als Wieldrecht nog kampioen had kunnen worden”. Op de laatste speeldag staat er niets meer op het spel. Drechtstreek kampioen, periodes voor Wieldrecht, IFC en de Alblas. VVAC gedegradeerd en ZBC’97 en SC Everstein gaan de nacompetitie in om 3de klasser te blijven.  De uitsmijter is weer voor Jeffrey Monster onder het kopje kleedkamerhumor. Jeffrey was blij met de aanwezigheid van de 37 jarige Sebastiaan Bekkers: “Heerlijk om je te zien hier, nu ben ik niet meer de dikste” en “Hey Bassie, met jou er bij lijken we wel een campingelftal”

de Alblas – EBOH 2-1

’29 Remco v.d. Giessen 1-0
’59 Paul Reijnders 1-1
‘90+4 Laurens Barnhoorn 2-1

Opstelling EBOH: Joey Hughes, Paul Reijnders, Fabricio Rietdijk,  Emre Aynihan (Sebastiaan Bekkers), Jordi van Dyck, Jeffrey Monster, Jesse Rensen, Antonio Manzanares, Nick van Wijngaarden, Roy Tuinder (Bram Wouters),Leroy Verkerk
Reservekeeper: Pim Versluis