Uitstekende start EBOH 1 na winterstop

In de strijd om handhaving in de 3de klas deed EBOH uitstekende zaken. Met 2 wonderschone doelpunten van Remy Holster werd Groote Lindt op de Schenkeldijk verslagen. En daar hadden weinigen op gerekend. De bookmakers hadden Groote Lindt zwaar in  de favorietenrol gezet. De Zwijndrechtenaren hadden een prachtig en mooi trainingskamp achter de rug in het zonnige Albufeira en deden weer terug op Hollandse bodem van zich spreken door klinkende overwinningen van 1-4 op VVGZ en Sleeuwijk.

EBOH vertoefde in het winterse Eindhoven en kwam tegen DFC tot een magere 2-2.
Om uiteenlopende redenen moest het ook aantreden zonder Jesse Rensen, Johnny Granger, Jordi van Dyck  en Wesley Loos. De Dordtse elf trok zich niets aan van de reputatie en voorspellingen en stuurde de Lindt volkomen verdiend met een 2-0 nederlaag de brug over. Met de weer teruggekeerde Antonio Manzanares had EBOH tenminste weer eens een echte buitenspeler en kon Jeffrey Monster zijn favoriete plek op het middenveld innemen.
Deze rol ligt hem veel beter dan hangende vleugelaanvaller en met hard werken en sleuren kon hij zijn steekpassjes weer uitdelen. De ploeg van de vertrekkende trainer Houssin Jouhri stond goed in de organisatie en gaf weinig weg.
Mo Salman en Cyrille Elschot hadden topscorer Michael Slingerland strak in het pak en de vleugelverdedigers Jeffrey Manzanares en Paul Reijnders deden de deur aan de zijkanten op slot. EBOH deelde speldeprikken uit via Nick van Wijngaarden en Groote Lindt kreeg in deel 1 slechts 1 kans uit een vrije trap.


Cyrille Elschot kreeg geel omdat hij Nasir el Arbaoui onheus bejegende, maar Wouter jansen schoot hoog over. Op slag van rust was daar de voorsprong voor EBOH uit het niets. Mo Salman stuurde een vrije trap in de richting van Remy Holster, die op de zijkant van de 16 de bal perfect controleerde en met zijn linker fenomenaal uithaalde. De bal zeilde prachtig in de verre bovenhoek. Het doelpunt van het jaar, dat deed denken aan de uithaal van van Basten in 1988, maar dan van links. Hoessin Youhri had zijn manschappen in de rust meegegeven om te blijven knokken en de 1
ste 20 minuten door te komen en van daaruit toe te slaan door gebruik te maken van de geboden ruimte die er ongetwijfeld zou komen.
De tactiek kwam helemaal uit. Pim Versluis groeide uit tot mede-uitblinker door inzetten van Michael Slingerland onschadelijk te maken en 20 minuten voor tijd was daar de prachtige steekpass van Jeffrey Monster en de fraaie lob van Remy Holster over de uitkomende Raymond Klootwijk, wederom een heerlijke goal, die EBOH vleugeltjes gaf en Groote Lindt vleugellam maakte.

Bijna werd het nog 3-0. Leroy Verkerk zette hoog voor, Nick van Wijngaarden kopte bij de 2de paal terug en Jeffrey Monster haalde keihard uit, maar de binnenkant van de paal was de Lindt behulpzaam. De inzet die EBOH ten toon spreidde leverde wel 4 gele kaarten op voor Cyrille Elschot, Jeffrey Monster, Leroy Verkerk en Nick van Wijngaarden en dat zouden wel eens schorsingen kunnen betekenen voor volgende week Ameide uit.
Groote Lindt kreeg geen kaarten van scheidsrechter van Meerkerk uit Streefkerk op wiens leiding niet zo veel af te dingen viel. Hij gaf wel na afloop te kennen dat hij baalde van de opmerking van trainer Henk Dirven, die hem de nederlaag van Groote Lindt in de schoenen schoof.

In de 1ste helft zou Jeffrey Monster een tikkie hebben uitgedeeld buiten het gezichtsveld van de leidsman. “Ik heb geen ogen in mijn rug”. In de 2de helft trakteerde hij Jeffrey Monster wel op geel, nadat er een overtreding op hem was begaan en hij het pootje licht omhoog hield. De nederlaag van Groote Lindt lag zeker niet aan de scheidsrechter, zij speelden te tam, als Feyenoord tegen Vitesse, verloren de duels en waren gewoon niet scherp genoeg.
Een oude voetbalwet was van kracht:” Een goede voorbereiding geeft geen garantie op een passend vervolg in de competitie”. EBOH schreef 3 belangrijke punten bij en zag concurrent VVAC met 1-0 verliezen.


EBOH – Groote Lindt 2-0

’45 Remy Holster 1-0
’69 Remy Holster 2-0

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Paul Reijnders, Mo Salman, Cyril Elschot, Nick van Wijngaarden, Jeffrey Manzanares , Bjorn van der Graaf, Jeffrey Monster , Remy Holster (Joel Ricardo Cruz), Antonio Manzanares (Fabricio Rietdijk)
Reservedoelman: Kevin Emde en Reservespeler: Joel Ricardo Cruz