“Supersub” Ricardo van de Merwe schiet bevrijdende treffer binnen

Lucas Francissen, de doelman van Pelikaan, leek lange tijd de held van de Peli’s te worden, door vele “onhoudbare?” ballen uit zijn doel te ranselen, maar moest uiteindelijk buigen voor een ziedend schot van de gouden invaller Ricardo van de Merwe.

Tot vreugde van alle Rood Zwarten en TD (in ruste) René Ebbers in het bijzonder: ”Op dat ventje kan je altijd rekenen, die is goud en laat je nooit in de steek. Hiervoor nog met het 2de mee gedaan en kijk eens wat hij uitstraalt en brengt”. En daar was geen woord mis mee.
In de 1ste helft leek EBOH op weg naar een makkelijke middag. Nadat Noël Goossens alleen voor de keeper ,en niet voor het laatst, de vuisten van Lucas Francissen tegenkwam, rondde collega spits Jerry van Ingen fraai af, door een pass van Maikel Steenbakker via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Dezelfde Maikel Steenbakker was dicht bij de 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
En zo kwamen er nog meer kansen tegenover ééntje van Pelikaan. De weer uiterst betrouwbare Jan Arie Kouwenoven, die het minder druk had dan zijn collega aan de overkant, maar ook alles goed deed, stond op de goede plek bij een inzet van Bora Ocak.

Terwijl de meeste toeschouwers nog in de kantine aan een versnapering zaten, produceerde Pelikaan de gelijkmaker. Ruben de Raad verzilverde een mooi steekpassje. Het offensief van EBOH op weg naar een nieuwe voorsprong liet niet lang op zich wachten. De ene na de andere mooie aanval rolde op het doel van de Peli’s af en de kansen regen zich aaneen.
De mooiste kans was voor Ruben Retel. Via Ricardo van de Merwe en Noël Goossens werd hij vrij voor het doel gezet. Tot ontzetting van iedereen en ook van hemzelf raakte hij de bal verkeerd en vloog hij naast.
En wat stond die Francissen verder goed te keepen.

Het mooiste compliment kwam van een jeugdige EBOH supporter achter de goal: “Hey keeper kan je niet bij Ajax gaan keepen”.
En dat was na een fenomenale inzet van Noël Goossens. En weer een redding. Door dat uitstekend keeperswerk leek Noël droog te blijven staan, totdat Joey Steenbakker weer eens een prachtige corner nam. Hoog boven iedereen uit kopte Noël de bal steenhard in de bovenhoek en was de bevrijdende treffer daar. Helaas had scheidsrechter Jerry Molenaar een duw gezien en ging het feest niet door. Tot frustratie van de aanvoerder van EBOH:
“ik ga gewoon een duel aan en spring hoger dan mijn tegenstander, volslagen onzin om dit af te keuren”.

Even daarna kwam Pelikaan bijna op 1-2, maar Jan Arie Kouwenhoven stond paraat bij een belegering met diverse schoten van onder andere Sybren Bakker. We hadden er niet meer op gerekend, maar de verdiende beloning voor EBOH kwam toch. Ricardo van de Merwe kopte bij zijn eerste balcontact de bal al bijna binnen, maar daar stond die goeie keeper. Bij een volgende uithaal was het wel raak: “Ik liet hem lekker even stuiteren en daarna was het hoppa, die bal heeft niemand meer gezien en gelukkig zijn de netten van goeie kwaliteit”.

Toen moest EBOH hem nog over de streep trekken en dat lukte. Al ging dat wel gepaard met een paar keer geel. Scheidsrechter Jerry Molenaar: ”Het leek een leuke middag te worden zonder kaarten, maar op het laatst moest ik toch even optreden” . Zo deelde hij er één uit aan Invaller Leroy Verkerk die koud in het veld stond. Hij was te laat in een duel met Cees Groeneveld, die er geblesseerd vanaf moest.
Patrick Stok vond dat zijn ploeg de zege verdiende: “We hadden in de 1ste helft al het verschil moeten maken, maar het bleef bij 1-0. Na rust zaten we even te pitten en dat gebeurt wel vaker, dan wordt het 1-1 en moeten we weer aan de bak. We hebben nog overwogen om met 3 spitsen te gaan spelen, maar hebben het niet gedaan omdat we met 2 ook voldoende kansen kregen. Dan lijkt die keeper de held te worden en is daar Ricardo met een geweldige goal, heerlijk.

Overigens de complimenten aan Pelikaan. Een hele leuke ploeg met veel dribbelaars, die altijd blijven voetballen van achteruit. Die gaan best nog punten pakken” Keeper Lucas Francissen nam na afloop complimenten van vriend en vijand in ontvangst, maar keek er een beetje zuur bij : “Hartstikke leuk allemaal, maar we kopen er niks voor”
Voor EBOH was het een leuke middag, ook voor de sponsors die door de Sponsorcommissie van Jasper de Bruin een heerlijk onthaal kregen in de soos.
En de derde helft met Hollands Welvaren smaakt altijd beter na winst.
Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Jimmy Pieper heeft in de wedstrijd tegen Spartaan’20 zijn kruisband afgescheurd aan zijn “goede” rechterknie en Rayvano van de Merwe, die zich zo verheugd had op doelpunten en samenspelen met broer Ricardo, heeft na opnieuw knieblessureleed besloten zich weer op het keepen te gaan richten. En dat kan hij ook goed, al blijft het jammer, want in de voorbereiding en beker zag het er allemaal veelbelovend uit. Sterkte mannen.

Komende zaterdag Rijsoord uit en benieuwd of we uit ook een resultaat kunnen halen.

EBOH – Pelikaan                              2-1       (1-0)   

’14       Jerry van Ingen                     1-0
’46       Ruben de Raad                     1-1
’83       Ricardo van de Merwe        2-1     

Scheidsrechter: Jerry Molenaar uit Ophemert

Opstelling
: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Joey Steenbakker,Patrick Stoel (Leroy Verkerk), Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers (Jeremy Boshart),Maikel Steenbakker (Ricardo van de Merwe ) Noël Goossens, Jerry van Ingen (Ruben Retel)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal