Stotfold – E.B.O.H. 2014

Het Stotfold weekend stond dit jaar in het teken van het 40 jarige jubileum. Wij als Stotfold commissie, Ferdi – Michel – Herman – Ed hadden de organisatie al ingezet in september 2013. Vanaf die tijd is er een hoop geregeld en georganiseerd. Mede hierdoor konden we enkele problemen vroegtijdig de kop indrukken.

Op vrijdag 18 april om 07.45 uur was het dan zover. Dat was de afgesproken tijd om te verzamelen. Om 08.35 uur vertrokken we met een 65 man. D pupillen, C en B junioren en volwassenen. De hele groep was er helemaal klaar voor en de spelers en begeleiders wilden maar 1 ding. Namelijk de ALWAY CUP weer mee naar huis nemen. Maar daar moest nog even op gewacht worden.

In de bus was de toon al snel gezet, Marco had zijn waanzinnige geluidsinstallatie meegenomen. Hier hadden we dan ook heel veel plezier van en kwam iedereen aardig in de stemming. En dat natuurlijk ieder op zijn manier. De reis met de bus werd zonder tussenstop gedaan om op tijd bij de boot te zijn. Dat lukte makkelijk en heel ontspannen reden we de boot op en gingen daar op ons gemak wat eten en drinken. Bij aankomst in Dover nog een paar uurtjes met de bus en toen we daar aankwamen barste het feest eigenlijk al gauw los.

De Engelsen waren blij dat zij weer een glimp van de cup konden opvangen, deze was namelijk alweer 4 jaar in E.BO.H. handen. Wij wilden daar graag 5 jaar van maken, maar de Engelsen waren er serieus van overtuigd dat de ALWAY CUP in Stotfold zou blijven. Nadat alle E.B.O.H. mensen bij gastgezinnen waren ondergebracht ging iedereen naar huis om zich om te kleden en wat te eten. De vrijdagavond kon geheel zelf ingevuld worden, maar er kwamen toch nog veel mensen naar de club en natuurlijk werd er al veel afgetast hoe sterk dat de teams zouden zijn. De aller jongste gingen na zo’n lange dag toch op tijd weer naar huis en voor vele anderen was 12 uur in de avond toch wel welletjes, want dat betekende voor ons namelijk al 01.00 uur.

Zaterdag 19 april, de D pupillen speelden een 5×5 competitie E.B.O.H. had 3 teams hiervoor geselecteerd. Er waren 3 categorieën en 2 teams eindigden als 1ste.

De C en B junioren gingen op tour met de volwassenen naar het Wembley stadion. En dat maakte op een hoop jongens toch wel indruk. Na dit stadion te hebben bezichtigd, stapten we weer in de bus en gingen naar het voetbalstadion van West Ham United. Ook de D spelers met begeleiders en een hoop Stotfold mensen verzamelden zich bij dit stadion. De wedstrijd West Ham United – Chrystal Palace werd gespeeld en wij waren erbij, ja bij een echte premier league wedstrijd.

Na de wedstrijd snel weer in de bus om terug naar Stotfold te gaan. Met een hele drukke en gezellige feestavond bij Stotfold werd uiteindelijk rond 01.00 uur de avond beëindigd en gingen de laatste mensen naar huis.

Zondag 20 april stonden er 4 wedstrijden gepland en de C junioren mochten de spits afbijten. Zoals altijd weet onze C jeugd de wedstrijd aardig te domineren. Maar ook nu waren er wel weer heel veel kansen nodig om de 0 – 1 te scoren. Ook in de rest van de wedstrijd waren er heel veel kansen en maakten wij het ons weer moeilijk. Dat resulteerde uiteindelijk in de 2e helft in de 1 – 1 (fantastische vrijschop). De wedstrijd moest uiteindelijk wel een winnaar hebben en de strafschoppen waren het gevolg. Nadat Thimo de 1ste strafschop direct stopte konden we iets vrijer de strafschoppen nemen. Ook een 2e strafschop werd door Thimo gestopt, maar de scheidsrechter was van mening dat onze doelman te vroeg naar voren kwam. Uiteindelijk miste E.B.O.H. ook een strafschop en na 5 strafschoppen stond het weer gelijk. Toen de sudden dead. Thimo keerde de strafschop en E.B.O.H. maakte hem wel. De eerste gewonnen wedstrijd voor E.B.O.H. was een feit.

Vervolgens de wedstrijd van de D pupillen. Deze stond onder leiding van Delano Piket, voor deze wedstrijd wilde de organisatie iemand hebben die beide talen beheerst. Het was een 9×9 wedstrijd met pupillen doeltjes op de 16 meter lijn. Dit is standaard in Engeland en werd de wedstrijd aangevangen. Het was een spannende wedstrijd met veel strijd bij beide teams. Aan het eind van de wedstrijd stond de stand met 2 – 4 in het voordeel van E.B.O.H. Dat was de 2e winstpartij voor EBOH.

De volwassenen speelden een recreatiewedstrijd, maar dat gaat ook altijd gepaard met een hoop inzet. Ook daar is de strijd altijd groot om te winnen. En uiteindelijk werd dat dan ook gedaan door E.B.O.H. met 2 – 3 en de 3e wedstrijd was in het voordeel van E.B.O.H.

De laatste wedstrijd was voor de B junioren. Zij moesten nog vol aan de bak om uiteindelijk de Alway Cup mee naar huis te mogen nemen. E.B.O.H. begon strijdvaardig aan deze wedstrijd en de Engelsen hadden er toch behoorlijk moeite mee. Vanaf de zijkant stonden de mensen van E.B.O.H. met een redelijk gerust hart te supporteren. E.B.O.H. kwam uiteindelijk op voorsprong met 0 – 2. Stotfold kreeg uiteindelijk een strafschop en deze werd gestopt door Kevin. De scheidsrechter stond al bij de middencirkel toen hij bemerkte dat zijn assistent hevig met zijn vlag aan het wapperen was. Te vroeg naar voren gestapt was de uitleg en de strafschop moest overgenomen worden. Hierdoor werd het 1 – 2 en daar bleef het dan ook bij. De Alway Cup was weer veiliggesteld voor een jaar en het E.B.O.H. feest kon beginnen.

In de avond werden de prijzen uitgereikt en ja eigenlijk waren alle prijzen voor E.B.O.H.  Met 4 gewonnen wedstrijden hebben wij voor E.B.O.H. het 40 jarige jubileum tot een succes gemaakt, zowel sportief als prestatief. Na de uitreiking van de cadeautjes kon het zingen en feesten beginnen tot een uur of 01.00.

Op maandagochtend 21 april om 08.00 uur stonden we allemaal gepakt en gezakt klaar voor de terug rit en kunnen we terugkijken op een super waanzinnig sportief en vriendschappelijk Stotfold – EBOH weekend. Bij aankomst werden wij opgewacht door het thuisfront en iedereen ging voldaan en tevreden naar huis om hier nog heel lang aan terug te denken.

De Stotfoldcommissie Ferdi, Herman, Michel en Ed