Start oefencampagne EBOH1 met 2 nederlagen

EBOH 1 heeft de eerste twee oefenwedstrijden niet winnend af weten te sluiten.
Tegen Nieuw Lekkerland werd met 1-4 verloren en ook de burenderby tegen Dubbeldam zondag eindigde in een 2-4 nederlaag.

Voor trainer Ries Fok, die samen met René Ebbers in de 2de klas een passend vervolg wil geven aan het afgelopen succesvolle seizoen, nog geen reden tot paniek. “Ben je gek, we zijn net begonnen en heb aan de bal al heel wat mooie dingen gezien. Dan zit er zo veel voetbal in deze ploeg. Alleen zonder bal na balverlies valt er nog een hoop te verbeteren. Dan zie je dat we er nog niet zijn. Het veld ligt bloot en we geven de goals te gemakkelijk weg. Ik heb 1 goede helft gezien, dat was in de 1ste helft tegen Nieuw Lekkerland, toen we met 1-0 voor stonden door een goal van Junior Calmera, (de oud Oranje Witter, die vorig seizoen nog bij ’s Gravendeel speelde).

En verder willen we natuurlijk zo veel mogelijk jongens aan het werk zien. De nieuwe keepers Kevin van Meerkerk (de Zwerver) en Jan-Arie Kouwenhoven (oud SSW, vorig seizoen DRL) keepen beurtelings en op het middenveld en in de voorhoede zitten we wat ruimer in onze mogelijkheden met de komst van onder andere Jay Tahloe (ZBC’97), Reggi de Windt (ASWH 2) en
Simon Brand (’s Gravendeel).
Als verdedigers hebben wij Doni Eugenia (SSS), nu nog geblesseerd en Aidany Roos (Dubbeldam) er bij gekregen ”

In de staf zijn bij EBOH nieuw de keeperstrainer Harold Verberkmoes, die een verleden heeft als topkeeper bij Papendrecht en vorig seizoen actief was bij de Alblas als bestuurslid technische zaken. Frits Braun doet een stapje terug en de nieuwe leider (teammanager) is Alex Zondervan, al jarenlang een gewaardeerd EBOH lid en vrijwilliger, en met vrouw en dochter uit en thuis vaste supporter van EBOH.

Tegen Dubbeldam begon EBOH met grotendeels de kampioensploeg van vorig jaar. Alleen Kevin van Meerkerk in de goal en Jay Tahloe waren de nieuwelingen. Voordat iedereen wakker was, stond het al 0-2 voor Dubbeldam door 2 doelpunten van topscorer Dennis Geschiere. De eerste uit een strafschop na een duw in de rug van Jordany Martinus en de tweede met een fraaie lob over Kevin van Meerkerk.
Daarna liet EBOH aan de bal zien de betere ploeg te zijn, maar ex EBOH’er doelman Roy de Graaf (vorig seizoen nog promotie met EBOH 2) bleek een behoorlijke sta in de weg voor de Rood Zwarten. Op slag van rust moest hij zich toch gewonnen geven na een tikkie takkie combinatie door de midden en de stift van Jeffrey Monster.

Na rust ging EBOH met nieuwkomers Jan Arie Kouwenhoven, Junior Calmera, Simon Brand en Reggie de Windt op jacht naar de gelijkmaker, maar zag Dubbeldam in de omschakeling weer toeslaan met opnieuw een goal van Dennis Geschiere, die vrij voor Jan Arie het net gemakkelijk weet te vinden.  Omdat Roy de Graaf zich niet gewonnen wil geven tegen zijn oude ploeg wordt het zelfs 1-4 uit een prachtige vrije trap van Sjors Volder(in) in de bovenhoek. Het slotakkoord is voor EBOH als Simon Brand hard inschiet na een voorzet op maat van Ricardo van Yperen. En zo boekte Dubbeldam, dat een jonge frisse ploeg heeft, onder leiding van de nieuwe trainer Richard Smaal een mooie oefenzege tegen de buurman.

“Het rendement lag bij Dubbeldam met 4 uit 6 een stuk hoger dan bij EBOH met 2 uit 10”, aldus trainer Ries Fok, die het nog zonder de licht geblesseerde  Regga Regales en de van een operatie terug komende  Henk te Slaa moest doen. Zoon Jordi Fok en Jeffrey Monster vielen geblesseerd uit, maar de schade valt mee volgens beide heren. Na afloop was het heerlijk gezellig op het EBOH terras met onze buren, moeten we vaker doen. Zaterdag staat het Ries Fok toernooi op het programma met deelname van GSC/ODS , Drechtstreek en DFC.

EBOH 2 wint wel

EBOH 2 proefde wel de smaak van de overwinning. Door doelpunten van Jasper Wessels, Randy Campfermann, Niels Waterdrinker en Ramon Braun werd met 3-4 gewonnen bij Nieuw Lekkerland 2. Dinsdagavond 21 augustus speelt de via de nacompetitie gepromoveerde ploeg van Joris Kardienaal en Hans Koster om 19.30 uur thuis tegen Drechtstreek 2.