Spectaculaire zege EBOH 1 op SC Everstein

Op een zonovergoten Schenkeldijk regende het doelpunten en bleef EBOH uiteindelijk aan de positieve kant van de score.  Broeder in nood SC Everstein werd met 4-3 verslagen na een 1-3 achterstand en daarmee slaat EBOH een gaatje naar de degradatie nacompetitie plaatsen. Het was een heerlijke wedstrijd, die geen seconde verveelde en je de tijd niet gaf om achterom te kijken of naar het toilet te gaan. De kans dat je iets miste was levensgroot.  

EBOH trok vanaf het begin vol ten aanval en kreeg kansen via Leroy Verkerk (knal in de korte hoek en redding Ricardo de Keijzer)  en Antonio Manzanares (net naast). Geheel tegen de verhouding in was het toch Everstein dat de score opende.  De razendsnelle Guillermo Ooft, waar Paul Reijnders zijn handen vol aan had, liet iedereen zijn hielen zien en schoof de bal langs Pim Versluis. Nauwelijks van de schrik bekomen, kreeg EBOH een discutabele penalty tegen.  Simon van Zante (vorige week nog goed voor 3 goals tegen ZBC) haalde kiezelhard uit en Jesse Rensen kreeg de tijd niet om weg te duiken. Via zijn hoofd raakte de bal ook zijn armen en de 22 jaar jonge scheidsrechter Stefan Slabbekoorn, die in de talentenpoule van Danny Makkelie zit, wees naar  de stip en gaf de ongelukkige Jesse ook nog eens geel.  “Die bal was zo hard dat ik in een reflex mijn handen voor mijn gezicht hou, ik was er zelfs duizelig van, om daar nu een strafschop voor te geven?. En dat is al een straf en dan ook nog eens geel is dubbel “,
aldus de ongelukkige Jesse, die baalde als een stekker, omdat hij weer geschorst is ”
Ik voetbal tegenwoordig om de 2 weken en krijg elke keer een lullige kaart voor mijn neus”. De scheids zag het anders: “Ik zag zijn armen niet voor zijn hoofd, maar er naast en het is toch het voorkomen van een serieuze doelpoging. Als de keeper er niet zou hebben gestaan, had ik zelfs rood moeten geven, volgens de regels”. Simon van Zante had er maling aan en stuurde Pim Versluis naar de verkeerde hoek.

EBOH ging niet in de put zitten en bestookte de Everstein defensie met mooie aanvallen.
Bij Mo Salman, Antonio Manzanares en Rogier Mutter (hij nam de plaats in van de net van wintersportschoolvakantie teruggekeerde Nick van Wijngaarden) was het telkens net niet.
Bij Paul Reinders was het net wel. Hij kopte een corner van Leroy Verkerk prachtig binnen in de bovenhoek. Even later was het bijna zelfs gelijk. Weer was er een mooie voorzet van Leroy Verkerk en nu tikte Jesse REnsen binnen, maar Klaas Hazendonk redde op de lijn. Uit de daaropvolgende counter sloeg Everstein weer genadeloos toe. Dit maal drukte Tim van Willigenburg af. Op slag van rust vond EBOH toch weer de aansluiter. Weer een corner van Leroy en nu viel de bal voor de voeten van Paul Reijnders en tekende hij zijn 2de goal aan. “Ongelooflijk, zelfs op de training scoort de rechtsback niet” , aldus een lachende Jeffrey Monster, die altijd wel een staaltje voetbalhumor in huis heeft.  Toen Stefan Slabbekoorn uit het Zeeuwse Kapelle (vorig jaar was hij nog aan het korfballen!) voor de rust floot, terwijl EBOH nog in de aanval was, riep Jeffrey de scheidsrechter toe:
“Hey scheids, ik weet dat je moe bent, vanwege ons hoge tempo en trek hebt in een bakkie thee, maar had je deze aanval niet even af kunnen wachten”.

EBOH ging na rust met dezelfde vaart verder en terwijl de kantine nog aan het leeg stromen was, lag de 3-3 er al in. Jesse Rensen bediende na een mooie actie Mo Salman, die zijn tegenstander het bos in stuurde en met links binnen schoot. De winnende liet ook niet lang op zich wachten. De pass van Jeffrey Monster op Leroy Verkerk, de diagonaal op uitblinker Antonio Manzanares , de bal op Mo Salman in 1 keer en de goal van Mo, was om van te watertanden. Het leek er niet op dat het hierbij zou blijven, maar toch was het zo. Antonio Manzanares was er een paar keer dichtbij en ook invaller Sietse Schuurman had de 5-3 op zijn schoen, toen hij diep gestuurd werd door Jeffrey Monster, maar Ricardo de Keijzer bracht redding. Aan de andere kant stond Pim Versluis op zijn post en behoedde zijn club voor de gelijkmaker bij een inzet van de gedreven aanvoerder Sander Bergshoeff.

Na 5minuten blessuretijd konden de armen omhoog, met in het achterhoofd een super gezellige “Hollandse avond” in het verschiet.

Trainer Hoessin el Jouhri verkeerde in  euforie en had geen zin in analyses : “ik zei het in de rust nog, wij gaan dit niet verliezen, er zit zo veel karakter in deze ploeg, mooi toch man, en schrijf maar op, “Antonio was the best” ,de man van de wedstrijd, die ongelukkig was in de afronding, maar voor de rest zo veel goed deed.

EBOH – SC Everstein 4-3

‘15 Guillermo Ooft 0-1
’20 Simon van Zante 0-2
’39 Paul Reijnders 1-2
’42 Tim van Willigenburg 1-3
’45 Paul Reijnders 2-3
’47 Mo Salman 3-3
‘55 Mo Salman 4-3

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk, Paul Reijnders, Cyril Elschot, Jordi van Dyck, Rogier Mutter (Roy Tuinder), Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Sietse Schuurman),  Jesse Rensen, Mo Salman.
Reservespelers: Rick Reijnders en Joey Hughes