Soms zit het mee en soms zit het tegen

En in de wedstrijd tegen Streefkerk zat het een keertje tegen. EBOH heeft al een paar keer aan de goede kant van de medaille gestaan door in blessuretijd punten te pakken, maar nu was het een keer andersom. Goaltjesdief Andy van Vught kopte in blessuretijd raak uit een mooie voorzet na één van de spaarzame goede aanvallen van Streefkerk.

Het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. De aanvallen golfde op het doel van Jurian Vet af en het wachten was op de openingsgoal. Die kwam er niet, want Noël Goossens zag zijn schot geblokt en Wesley Ebbers mikte een vrije trap op de lat.
Ricardo van de Merwe knalde nog een keer op de vuisten van Jurian Vet na een slechte uitgooi. De ommekeer kwam in de 35ste minuut. Joey Steenbakker produceerde een “zeldzame kutbal” in de richting van Jan Arie Kouwenhoven. Zeldzaam omdat de begaafde technicus zelden op dit soort fouten te betrappen is. Andy van Vught zat er tussen en Jan Arie bracht de spits buiten de 16 ten val. De prima leidende lange jonge scheidsrechter Timo van der Velden trok rood en Jan Arie kon vertrekken.
“Ik kon de situatie niet goed inschatten en maakte een overtreding. Ik hoopte op geel, maar het werd rood. Ik voetbal al vanaf mijn 5de en dit is mijn eerste rode kaart”. De scheidsrechter beoordeelde de overtreding als “het opzettelijk voorkomen van een doelpunt”, of te wel code 2 en dat betekent doorgaans 1 wedstrijd schorsing.
Ricardo van de Merwe moest plaats maken voor doelman Robert de Bruin en die kon gelijk aan de bak met een paar mooie reddingen. Een inzet van Tim den Besten tikte hij via de lat over. EBOH is blij met de komst van de brandweerman uit Groningen, die in oktober voor werk verhuisde naar Dordrecht en voor die tijd uitkwam voor 2de klasser Zuidhorn.

Na rust verwacht je een flink offensief van Schelluinen tegen de 10 van EBOH, maar dat bleef uit. Angstig bleven ze met 4 verdedigers spelen en Robert de Bruin kwam nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant kon EBOH zelfs een paar keer gevaarlijk uitbreken.
Heel EBOH schreeuwde om een strafschop toen Noël Goossens onderuit werd gegleden, maar Timo van der Velden vond het te weinig en wuifde het weg. Vlak voor tijd schoot Leroy Verkerk een mooie schietkans over, maar de mooiste was voor Elvis Versluis. Noël Goossens bracht hem vrij voor het doel, maar hij kwam niet verder dan een rollertje in de hoek. Niet meer verwacht viel hij toch aan de andere kant tot grote vreugde van de Streefkerkers. Als onverwachte promovendus via de nacompetitie is handhaving het ultieme doel en dat is weer een stukje dichterbij gekomen.
Trainer Patrick Stok sprak zijn teleurstelling uit: “We begonnen goed met veel balbezit. Toen we met 10 man kwamen te staan vond ik ons nog steeds de beste ploeg. Zij hadden niet de intentie om er een wedstrijd van te maken en het spel maken is niet hun sterkste kant. We bleven strijden voor 3 punten, want wat heb je aan een punt, maar helaas kregen we het deksel op onze neus”.

Het gezang kwam dit maal uit de kleedkamer van Streefkerk en daarna begon de “Bart Toom show”. Oud EBOH’er Bart heeft de technische leiding samen met Ferry van Dijk overgenomen van de gestopte Pieter Lagendijk. ”Ik heb een mooie tijd gehad hier met geweldige feesten, weet je nog die avond met Gerard Joling. Ik ben 2x kampioen geworden en heb wat op de tafels gestaan in het soossie. Ja, ja, dat waren stevige tafels. Ik kreeg geen geld maar wel een mooie baan bij Rijkswaterstaat dankzij bemiddeling van verzorger Wim van Meggelen. En ik had maar 4 klassen lagere school gehad. Ik werk er nog steeds. Die trainers van jullie hebben één fout gemaakt. Je had nooit Ricardo van de Merwe moeten wisselen. Die had met zijn snelheid nog wat kunnen betekenen. En ik zal je eerlijk bekennen. Een gelijkspel hier had voor ons al als een overwinning gevoeld, en nu ga ik nog even de kantine in om m’n ouwe maten op te zoeken”.

En weg was Bart met 3 gouden punten in zijn zak. Voor EBOH waren de druiven zuur, zeker toen het nieuws binnen kwam dat Papendrecht verloren had. Maar mensen niet getreurd, volgende week is er een nieuwe ronde en nieuwe kansen. EBOH gaat op bezoek bij Schelluinen. En daar is het altijd gezellig.
     
EBOH – Streefkerk                           0-1                 (0-0)     

’90+3   Andy van Vugt                      0-1

Scheidsrechter: Timo van der Velden

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven), Jeremy Boshart, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper (Elvis Versluis), Noël Goossens, Wesley Ebbers, Ricardo van de Merwe (Robert de Bruin), Haris Brzac (Leroy Verkerk), Furkan Kaya, Mitchell Rovers (Jesse Rensen)

Wissels: Jeffrey ManzanaresStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes

Zie ook foto’s en verslag van Fred van Dongen