Fors verlies in Schelluinen

Menigeen zal zich achter de oren hebben gekrabd bij het horen van de uitslag Schelluinen – EBOH 5-0. Hoe kan dat nou? De laagvlieger, die nog maar 2 keer gewonnen had tegen de hoogvlieger, die in de 1ste helft van het seizoen lang ongeslagen bleef met prima voetbal. De mevrouw van de koffie in de bestuurskamer kon het ook niet geloven. “We hadden verwacht met samengeknepen billen naar de wedstrijd te kijken en dan zie je dit?”.

Trainer Richard van Gils had het niet meegemaakt en zat ziek thuis. “Mister Schelluinen” Leon de Bruin had de technische leiding en glimlachte van oor tot oor. De vorige keer dat hij het voor het zeggen had was bij Wieldrecht uit, toen Richard van Gils ook ontbrak. En prompt werd er gewonnen bij Wieldrecht. De kans is groot dat Richard van Gils niet meer opgeroepen wordt, ha,ha, toch nog iets te lachen.
Bij EBOH ontbrak teammanager Alex Zondervan (vervangen door Joris Kardienaal) en die zal er volgende week tegen GRC’14 weer bijzijn. Datzelfde geldt voor de 1 wedstrijd geschorste Jan Arie Kouwenhoven. Iedereen had reserve doelman Robert de Bruin verwacht, maar die was uitgerekend dit weekend niet beschikbaar wegens werk, of was het vakantie? Het technisch duo kwam daarom uit bij 3de doelman Donny van der Laars die 7 jaar geleden voor het laatst in het eerste had gekeept. En Donny beleefde met 5 goals om de oren een vervelende middag. En dat gold ook voor de rest van de ploeg en de Dordtse aanhang.

Het leek veel op de wedstrijd van vorige week tegen Streefkerk. EBOH begon goed en combineerde zich regelmatig door de linies van het “kick and rush” spelende Schelluinen. De kansen kwamen er vooral voor Elvis Versluis, die door Noël Goossens en Wesley Ebbers vrij voor het doel werd gebracht. “Ik mikte hem in de hoek, maar helaas ging hij via een verdediger corner”. Het onheil brak wederom los rond het half uur. Pascal van Delden werd in buitenspelpositie weggestuurd, maar de 25 jarige scheidsrechter Youri Kuipers negeerde het vlagsignaal van assistent Harold Verberkmoes.
Zijn voorzet op maat werd door spits Yannick de Bondt binnen getikt. “Zuiver buitenspel” oordeelde Harold Verberkmoes en Ernst Bustraan: “zeker 4 meter, ik stond op 1 lijn”. Maar Youri Kuipers besloot de goal toe te kennen. De tegenslag werd nog groter. In al zijn enthousiasme maakte Jesse Rensen een onbesuisde overtreding op Yannick de Bondt aan de zijkant in de buurt van de middellijn. ”Ik wilde laten zien dat we duels kunnen winnen, maar was onderweg de bal kwijt, waardoor het er wat onbeholpen uitzag. Ik raakte de bal, maar ook mijn tegenstander. Het was echt geen opzet, ik denk dat is geel”. Maar het werd een andere kleur en Jesse kon vertrekken. En daar gaan we weer met z’n tienen.
Elvis Versluis moest plaats maken voor Jeremy Boshart (de hele week niet getraind).

Was er nog hoop dat EBOH in ondertal langszij zou komen, dan werd deze direct na rust om zeep geholpen. Donny van der Laars kreeg een hoekschop niet onder controle en aanvoerder Jordi de Groot scoorde met een halve omhaal. Even later zag de defensie er opnieuw niet goed uit en kon de centrale verdediger vrij inkoppen uit een hoekschop. Het werd allemaal nog erger toen de scheidsrechter een licht duwtje zwaar bestrafte met een strafschop, benut door Pascal van Delden. Het slotakkoord was voor de 38 jarige invaller Stefan Walhain, die een voorzet bij de 1ste paal binnen werkte. Ondertussen deed EBOH zijn best om de hatelijke nul van het bord af te krijgen. Maar de talrijke pogingen verdwenen over of naast het doel van de goed keepende Jochem van der Werff, die nog een wereldredding in huis had op een knal van Ricardo Heuverling. De talentvolle doelman van Schelluinen kwam aan het begin van het seizoen over van Stedoco. En zo werd het een pijnlijke afgang. Aanvoerder Noël Goossens bleef strijden voor een succesje, maar zag zijn inzet niet beloond. “Het is natuurlijk niet goed, wat we hier hebben laten zien, maar ik ergerde me wel aan de leiding. Alles kregen we tegen en, elk licht duwtje werd bestraft, ik had de indruk dat de tegenpartij meer mocht”.

Het trainersduo had ook een slechte middag. ”We hadden op voorsprong moeten komen en dan gebeurt er wat en storten we weer in” Is er nog wat positiefs te melden? Na lang nadenken: “Er is een periode geweest van 10 minuten dat we de koppies lieten hangen en daarin vielen 3 goals. Daarna bleven we in ieder geval voetballend ons best doen voor een eretreffer. Tegen SVW vorig seizoen lieten we het lopen. En iedereen heeft speeltijd gehad ”. Maar ja van een dooie mus word je niet blij. Al met al een slechte start van de 2de seizoenshelft. Volgende week revanche, thuis tegen GRC’14. “Een goed voetballende tegenstander en dat ligt ons denk ik beter”.       

Schelluinen – EBOH                         5-0                 (1-0)     

‘30       Yannick de Bondt                 1-0
’49       Jordi de Groot                      2-0
’58       Jordi de Groot                      3-0
’68       Pascal van Delden               4-0
’70       Stefan Walhain                     5-0

Scheidsrechter: Youri Kuipers

Opstelling:
Donny van der Laars, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper, Elvis Versluis (Jeremy Boshart), Noël Goossens, Wesley Ebbers (Leroy Verkerk), Ricardo van de Merwe (Jeffrey Manzanares), Furkan Kaya (Haris Brzac), Mitchell Rovers, Jesse Rensen

Wissels:

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Joris Kardinaal
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes