Ruim keus voor Ries Fok en René Ebbers

Het nieuwe trainersduo van EBOH kan samen met Joris Kardienaal en Hans Koster van de reserves kiezen uit een selectie van maar liefst 40 spelers als iedereen fit is en terug van vakantie.

In de overschrijvingsperiode kon EBOH een elftal nieuwe spelers verwelkomen.  De voorbereiding is ruim een week aan de gang en na 4 trainingen stonden zaterdag 19 augustus de 1ste oefen wedstrijden op het programma.
De 2de selectie nam het op tegen GSC/ODS en sloot een prima 1ste helft af met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jasper Wessels en Wesley Loos. Na rust waren de rollen echter omgedraaid en stortte het elftal in met een 2-4 nederlaag als gevolg.

De 1ste selectie trad daarna aan tegen Unitas zaterdag, dat met een frisse jonge ploeg op de Schenkeldijk verscheen.  De 1ste helft liep het nog stroef voor het zoekende EBOH met veel nieuwelingen en keek het tegen een 1-0 achterstand aan. Na rust begon het te draaien en zorgde
Henk te Slaa (ex SSW) met een kopbal voor de gelijkmaker na een prima voorzet van de goed druk zettende van Thomas Keuter (ex IFC zo.). Daarna was de beer los en bediende Henk te Slaa met een steekpass Regga Regales, die de 2-1 op het bord zette.
Nieuweling Gianni Westrate (ex Neptunus) knalde de 3-1 binnen na op maat bediend te zijn door Mo Salman, die zelf de mooiste goal voor zijn rekening nam. Moederziel alleen werd hij aangespeeld in het strafschopgebied in afwachting van aansluiting die niet kwam. Dan maar zelf besloot hij en schudde 4 verdedigers van zich af om vervolgens te scoren.
De goed leidende René Geerlings (tijdens carnaval bekend als Prins Prei) gaf Unitas daarna nog een penalty, maar keeper Kevin Emde stopte de inzet, na er in de 1ste helft ook al één  gestopt te hebben.  Het slotakkoord was voor Regga Regales, die de verdediging zijn hielen liet zien en de 5-1 eindstand op het bord zette.
Nick van Wijngaarden kreeg daarna nog een paar prima mogelijkheden, maar had zijn vizier niet op scherp staan.

Ries Fok , die samen met René Ebbers al door zijn databundel heen is met het vele overleg was gematigd tevreden. “Het is voor EBOH nieuw dat wij er een elftal bij gekregen hebben en verder liepen er 6 maradonna’s in de ploeg, die het allemaal heel goed weten, met een groepsdiscussie als gevolg, dat moet er uit. Voor rust liepen we elkaar in de weg, daarna ging het beter. We zijn allemaal nog zoekende . Er zit in ieder geval veel voetbal in de ploeg en op het Ries Fok toernooi volgende week willen we met 20 spelers gaan werken”