Ruben Retel schiet uit zijn slof

We wisten dat hij goed kon voetballen. Het zat er al een tijdje aan te komen, het kwam er nog niet helemaal uit, of hij was een weekendje weg, maar tegen de Zwerver kwam Ruben Retel volledig tot bloei. Met zijn fluwelen balgevoel vond hij wonderschoon 4x het net achter de kansloze doelman Siggy Schutte, die zijn best deed, maar tot zijn frustratie 6x moest vissen: “Dit slaat nergens op, als het even tegenzit gaan de koppies naar beneden, dat is het hele seizoen al zo”.

En het zal voor de Zwerver een zware dobber worden om volgend seizoen nog 2de klas te spelen. Aan de andere kant was de stemming beter, maar zeker niet euforisch. Aanvoerder Noël Goossens had er zelf ook 2 inliggen. Tevreden gevoel? : “Ja en nee. Ja, omdat we er 6 inschieten en Nee, omdat we er toch weer 3 tegen krijgen en dat is volstrekt onnodig”.

Voor rust had EBOH de controle zonder groots te voetballen. Het kreeg in de 9de minuut al een kadootje van back Mark Hendriks. Hij speelde te zacht terug en Noël Goossens zat er tussen en wist in 2x Siggy Schutte te passeren. Vlak voor de pauze werden de supporters op een heerlijke goal getrakteerd van Ruben Retel. Met een fraaie krul liet hij de bal in de bovenhoek verdwijnen.

Na rust werd de tactiek beter uitgevoerd volgens de naar Dubbeldam vertrekkende trainer Patrick Stok. EBOH combineerde er lustig op los en dankzij assists van Ricardo Heuverling en Jerry van Ingen werd Ruben Retel in positie gebracht en die veranderde alles in goud. De pas van een gezonde dochter vader geworden Jerry van Ingen had het zwaar door de gebroken nachten. Toch was hij dicht bij een goal, maar zijn inzet stuiterde onderkant lat, waarna Noël Goossens er als de kippen bij was om het net te vinden.

De punten zaten in de knip, de muziek kwam al uit de boxen van de geluidsinstallatie en zo leken de laatste 20 minuten op een kermiswedstrijd. EBOH zat in gedachten bij de polonaise en liet de organisatie varen. Dat gaf de Zwerver de gelegenheid om via Rick Verloop en invaller Jorie Bieren de stand een draaglijker aanzien te geven. De geleerden en Patrick Stok waren het er over eens: “We geven lullige goals weg, we lopen te veel met de bal. Met zo’n stand moet je de bal in de ploeg houden en naar de juiste kleur spelen”.

DE “man of the match” Ruben Retel glunderde van oor tot oor en werd uitgebreid gefêteerd door supporters en zijn familie: “Heerlijk gevoel, het was lang geleden dat ik er 4 gemaakt heb. Die eerste gaf zoveel zelfvertrouwen, dan gaan die andere 3 vanzelf, nadat ik ze voor mijn voeten kreeg”. De keeper riep telkens “linkerbeen, linkerbeen”, maar ik schoot er 2 met rechts en 2 met links in, dus hij moet voortaan roepen: “beide benen, beide benen”

Over de 4de plaats mochten we het niet meer hebben, want het is zaak om weg te blijven van p/d plek om degradatie, maar stiekem werd er toch gekeken naar de afstand tot VVGZ, die terug gebracht werd naar 3 punten. Wat van ver komt, is lekker”? Scheidsrechter Patrick de Meyer moest 1 ½ uur sturen vanuit Terneuzen, en floot uitstekend (vroeger zelf gevoetbald)
Hij keurde alleen een mooie treffer van Noël Goossens af na een fraaie assist van Ruben Retel bij een 1-0 stand. Buitenspel? Verre van dat, maar het is hem vergeven.

Volgende week is EBOH vrij (13 ploegen), daarna Koningsdag en op 4 mei pas naar CVV Zwervers. Tijd om blessures, zoals die van Calvin van der Holst en Joey Steenbakker te laten herstellen

EBOH – Rijsoord 6-3 (2-0)

’09 Noël Goossens 0-1
’41 Ruben Retel 2-0
’52 Ruben Retel 3-0
’64 Ruben Retel 4-0
’68 Noël Goossens 5-0
’76 Rick Verloop 5-1
’80 Ruben Retel 6-1
’86 Rick Verloop 6-2
’90 Jorie Bieren 6-3

Scheidsrechter: Patrick de Meyer uit Terneuzen

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart (Damian Gerde), Furkan Kaya, Patrick Stoel, Maikel Steenbakker (Haris Brzac), Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers, (Wesley Ebbers), Jerry van Ingen, Ruben Retel
Wissels: Donny van der Laars (res. keeper)
Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal