Restant ASH 1 – EBOH 1 uitgespeeld !

EBOH 1 loopt uit naar 1-4 bij ASH

EBOH kan eindelijk 3 punten bijschrijven na het op 7 december 2013 gestaakte duel tegen ASH in Hellouw. ASH speler Luuk van Noord kreeg toen rood van scheidsrechter van de Luitgaarden en zei iets onaardigs, waarna de leidsman er geen zin meer in had en de wedstrijd staakte na 55 minuten. EBOH begon te slap aan het restant volgens assistent trainer Joris Kardinaal, maar wist zich daarna te herpakken en kwam nimmer in de problemen, mede door de sterk spelende Jordi van Dyck en Nick Gemser.
Op de bank zaten deze keer 3 “kneusjes”. Gijs Bregman was opgestaan met een stijve nek, Frank Teunissen had last van zijn enkel na afgelopen zaterdag tegen GSC/ODS en de instabiele schouder van Wesley Ebbers kreeg rust.
In hun plaats speelden Jordi van Dijck, Remy Holster en Ricardo van de Merwe. Na 15 minuten kon Mo Salman eindelijk weer eens een goaltje bijschrijven. Tegen GSC/ODS was hij ongelukkig in de afronding, maar dit keer vond hij wel het net door vanaf de linkerflank op snelheid het doel op te zoeken en beheerst af te ronden. Tien minuten later was het helemaal gedaan. Remy Holster hield op links de bal knap binnen en wachtte op de inkomende Patrick Welts die van dichtbij de 44 jarige ASH doelman, aanvoerder en voorzitter Tobi Bambacht kansloos liet.

Door deze overwinning stijgt EBOH naar de 5de plaats met 1 punt meer en een wedstrijd meer gespeeld dan stadgenoot SC Amstelwijck, dat zaterdag op bezoek komt aan de Schenkeldijk.

Deze wedstrijd gold nog voor de 2de periode, die overigens nog geen winnaar kent. Deze titel gaat naar ZBC’97, GSC/ODS of SC Amstelwijck en wordt op paasmaandag beslist als de inhaalwedstrijd SC Amstelwijck – ZBC’97 op het programma staat. EBOH moet zich richten op de 3de periode.
Samen met Papendrecht staat EBOH bovenaan in deze periode met 9 uit 5, maar er staan genoeg clubs op de loer, dus dat zal nog spannend worden. Met nog 4 wedstrijden te gaan moeten er zeker 3 gewonnen worden. Laten we daar dan zaterdag maar mee beginnen tegen Amstelwijck. EBOH heeft nog wat recht te zetten na de 5-2 uit nederlaag.