Ranking 4: Kopgroep en broedertwist!!

Ranking 4 zit er alweer op, en de strijd om de prijzen begint zich steeds meer af te tekenen. Steeds duidelijker ontstaat zowel bij de jonkies als bij de grotere kinderen een kopgroep. Een term die we na drie weken Tour de France wel gewend zijn. En net als in de Tour de France vallen ook in de ranking soms spelers terug, terwijl anderen een grote sprong vooruit in de ranglijst maken.

De vierde ranking was ook weer zo’n dag. Voor het eerst waren er zo veel kinderen op vakantie, dat we de alle 21 deelnemers tegen elkaar hebben laten spelen. De kleintjes konden er zo achter komen dat ze sommige grote jongens best konden hebben, en dat sommige letterlijk een maatje te groot waren. Andersom gebeurde natuurlijk precies hetzelfde… Zo we hebben grote jongens in duel met eerstejaars F-jes hard onderuit zien gaan. Het mooist was echter om te zien dat de grote jongens goed voor hun kleine club- en teamgenoten zorgden. Steeds als het voor de lichtgewichten wat moeilijker werd, sprongen zijn voor hen in de bres. Klasse mannen! Dat heet nou clubliefde!

Maar goed… Uiteindelijk gaat het natuurlijk toch ook om een wedstrijd. Er moeten punten worden gescoord voor de ranking, dus daar ging ook deze keer iedereen weer vol voor. Ook deze keer was er weer een nieuw gezicht om te leren kennen; Dante ter Stege deed voor het eerst mee, en deed dat hartstikke goed! Gelijk legde hij met zijn team beslag op de derde plaats en nam zo direct twee punten mee naar huis. Zoals gebruikelijk was er ook deze ranking weer tijd en ruimte om samen even lekker wat te drinken, en waren er deze keer na afloop zakjes chips voor iedereen die dat wilde. Toen na afloop het stof van de strijd weer was opgetrokken en alle punten waren verdeeld, waren er drie dingen die opvielen.

Het eerste dat opvalt, is dat er zowel bij de grote kinderen, als bij de kleintjes, een duidelijke kopgroep is ontstaan van vijf deelnemers. Niet dat zij niet meer in te halen zijn door de achtervolgers, maar die moeten er wel hard aan gaan werken om er nog op tijd bij te komen. Dat worden voor beide groepen dus nog spannende weken!

Het tweede dat opvallend genoemd mag worden, is dat bij de oudere kinderen een duidelijke strijd aan het ontstaan is tussen twee broers! Jaimy en Myron van Pelt staan op dit moment gezamenlijk aan kop met 13 punten. En dat brengt ons meteen bij het derde opvallende punt; bij beide groepen staan de leiders van de ranking op 13 punten. Timo liep namelijk wat averij op en haalde voor het eerst deze zomer niet het maximaal te verdienen punten binnen. Sterker nog, hij hield aan zijn inspanningen deze keer maar 1 puntje over. Dat zal hij de volgende keer wel willen verbeteren denken wij, want wij hebben begrepen dat hij enorm van poffertjes en pannenkoeken houdt!

Afijn, genoeg gekletst weer voor deze keer… Hieronder vinden jullie nog de meest actuele stand van de ranking! Voor iedereen die nog op vakantie gaat; Veel plezier! En voor iedereen die zijn vakantie er al op heeft zitten; We zien jullie graag aanstaande zaterdag weer voor de vijfde en voorlaatste Ranking!

Standen Zomerranking 2016