Pupil van de week: Joshua van Drimmelen!

Er zijn van die data die standaard mooie dingen lijken op te leveren. Neem nou 4 Maart bijvoorbeeld; In 1678 werd de componist Antonio Vivaldi, bekend van het vioolconcert “De vier jaargetijden” geboren. Of iets recenter maar nog steeds lang geleden; in 1875 is Suze Groeneweg op 4 Maart geboren en werd uiteindelijk de eerste vrouw in het Nederlandse parlement. Ook de vader van Max en tevens ex-formule 1 coureur Jos Verstappen zag op 4 Maart het levenslicht, maar dan in 1972. En als we kijken naar het voetbal, dan komen klinkende namen voorbij als de Schot Kenny Dalglish (1951), de Argentijn Ariel Ortega (1974; kreeg rood in die wedstrijd van dat waanzinnige doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinie in 1998), de Italiaanse spits en international Pierluigi Casiraghi (1969) en natuurlijk de bij EBOH in Dordrecht spelende Joshua van Drimmelen (2010).

Joshua speelt bij ons in de JO9-1 en kan bogen op een fabelachtige inzet en lijkt ondanks zijn jonge leeftijd voor de duivel nog niet bang als hij in het veld staat. Joshua mist vrijwel geen training of wedstrijd en dat maakt dat hij zich in een flink tempo ontwikkelt als speler. Hij is zelfs zo enthousiast over het voetballen, dat hij zijn vader Peter (een echte korfbal man) zo ver heeft gekregen dat hij ondersteunt in de begeleiding en training van zijn team. Kijk! Dat zien we nou graag Joshua! Goed gedaan!

Dat Joshua verstand heeft van voetballen lijkt me duidelijk. Hij speelt natuurlijk niet voor niets bij EBOH, en dan ook nog in het hoogst spelende team dat we hebben in de JO9 categorie. Dan moet je wat kunnen hoor! Laten we hopen dat de aanwezigheid van een jongen die gevoelsmatig zo veel (voetbal)historie aan zich heeft kleven, een extra stimulans kan zijn voor onze mannen in hun wedstrijd tegen de winnaar van de eerste periode; De Alblas. Dat kunnen de spelers vast goed gebruiken, want ondanks dat De Alblas inmiddels is afgezakt naar de 5e plaats, blijft het een gevaarlijke opponent in onze strijd om het kampioenschap in 3C! We wensen Joshua natuurlijk veel plezier, en 3 punten in de tas!

En EBOH is zo prachtig!